Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Polen staat stil bij vliegramp

Gestart door Pieszyce, 4 december 2022, 18:06

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Originele poster Albert
"Geantidateerd van "17 april 2010"Polen staat stil bij vliegramp
Update: zaterdag 17 apr 2010, 09:28

In Polen is het vliegtuigongeluk herdacht waarbij vorige week 96 mensen omkwamen. Om 8.56 uur, het moment van het neerstorten, klonken overal in het land kerkklokken en alarmsirenes.

Later vandaag is er op een plein in de hoofdstad Warschau een herdenking en vanavond draagt de aartsbisschop van Warschau in de kathedraal een mis op.

Bij het ongeluk in West-Rusland kwamen veel hooggeplaatste Polen om, onder wie president Kaczynski en zijn vrouw. Zij worden morgen in de Wawel-kathedraal van Krakau bijgezet. Veel Polen vinden Kaczynski te omstreden om op die plek te worden bijgezet.

bron: NOS

Pieszyce

Originele poster Albert
"Geantidateerd van "17 april 2010"Tienduizenden aanwezig bij herdenking Polen

In Polen is vandaag het vliegtuigongeluk herdacht waarbij vorige week 96 mensen omkwamen. Rond het middaguur begon op een plein in de hoofdstad Warschau een herdenking met twee minuten stilte. Daarna werden de namen van alle slachtoffers voorgelezen.

Eerder vanochtend om 8.56 uur, het moment van het neerstorten, klonken overal in het land kerkklokken en alarmsirenes. Veel Polen hadden voor de herdenking de rood-witte Poolse vlag van een zwart rouwlint voorzien.

Bij de herdenking waren zo'n honderdduizenden mensen aanwezig. Onder hen was ook de tweelingbroer van de omgekomen president, Jaroslaw Kaczynski, premier Tusk en waarnemend president Komorowski.

Warschau had voor gratis parkeren en vervoer gezorgd om alles in goede banen te leiden. De verkoop van alcohol is vandaag in de hoofdstad verboden.
Foto's

Bij de herdenking zijn grote foto's van alle 96 omgekomen mensen geplaatst. Bij het ongeluk in West-Rusland kwamen veel hoogge . . . . . . . . .

Bron:  Lees hier verder . . . . . . . .