Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Onderzoeks commissie naar Russische invloed in Polen.

Gestart door Pieszyce, 12 mei 2024, 00:46

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Onderzoek naar hoever er Russische invloed is in Polen.

Het werd tijd.  >:(

Duidelijkheid moet er zijn, beter nu dan te laat, het is al vijf voor Twaalf.

Ik hoop dat er goede commissie leden plaats zullen nemen, leden die niet met elk
antwoord genoegen nemen, maar "het naadje" willen kennen.

Pieszyce


Angst in PiS. Er wordt een commissie opgericht om de Russische invloed te onderzoeken

11 mei 2024

Als het niet werkt, werkt het niet. De lokale verkiezingen zijn zwaar verloren gegaan en de campagne voor het Europees Parlement verloopt niet goed. Rechter Tomasz Szmydt, verbonden aan Soeverein Polen, vluchtte naar Wit-Rusland. Tot overmaat van ramp zal er in de Sejm een commissie worden opgericht om de Russische invloed op de Poolse veiligheid te onderzoeken.

De reactivering ervan werd aangekondigd door premier Donald Tusk tijdens de laatste sessie van de Sejm. Maciej Berek, voorzitter van het Permanent Comité van de Raad van Ministers, heeft vandaag aangekondigd dat de regering op 21 mei een passende wet zal aannemen. Het doel zal zijn om een commissie op te richten die onderzoek gaat doen naar de invloed van Rusland en Wit-Rusland op wat er de afgelopen jaren in Polen is gebeurd.

– Als uit de bevindingen van de commissie blijkt dat iemand handelingen heeft verricht of zich heeft gedragen die in strijd zijn met de wet, stuurt de commissie meldingen door naar de bevoegde autoriteiten. Er zal geen commissie zijn die iemand ergens voor vervolgt. [...] We zullen niet te maken hebben met een onderzoekscommissie, een commissie die parlementaire commissies vervangt, of het parket, kondigde Berek aan op TVN24.

En er was opschudding in de Nowogrodzka-straat. Iedereen vraagt zich af: wat gaat er nu gebeuren?

Bron:    wiesci24.pl         język po Polsku