Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Een duidelijke boodschap van Timmermans over Polen

Gestart door Pieszyce, 11 januari 2023, 00:55

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Een duidelijke boodschap van Timmermans over Polen
Biedroń onthult de inhoud

Bartosz Węglarczyk,
Natalia Durman
9 janauari 2023

— Er is geen procedure waarbij de Europese Commissie wetten kan overeenkomen met welk land dan ook, wetten kan dicteren of wetten kan verzegelen voordat ze worden aangenomen. Niets dat niet is aangepast aan de Poolse wet wordt niet geaccepteerd door de Europese Commissie. Dit is een citaat van Timmermans. Hij schreef me dit op Messenger - hij onthulde in "Onet Rano." covoorzitter van Nieuw Links, EP-lid Robert Biedroń.

"Uit mijn gesprekken met commissarissen blijkt dat daar veel ongeduld heerst. Minister alias Sęk gaat naar Brussel en verwacht dat Brussel - wat in het geval van PiS het meest interessant is - voorstelt hoe de wet eruit zou moeten zien. Ik heb hierover gesproken met de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, die verantwoordelijk was voor rechtsstaatkwesties. Verbaasd zegt hij: Robert, hoe komt het dat PiS jarenlang de Europese Unie "een denkbeeldige gemeenschap" noemde, de EU-vlag " szmatą" noemde, sprak van "Brusselse bezetters", en opeens verwacht dat we ze een wet zullen opleggen? Het is complete absurditeit. De EC is er niet om wetten te dicteren. Dit is een schijnvertoning van de Poolse regering dat ze een wet uit Brussel meebrengen, zei Biedroń.

— Er is geen procedure waarbij de Europese Commissie wetten kan overeenkomen met welk land dan ook, wetten kan dicteren of wetten kan verzegelen voordat ze worden aangenomen. Niets dat niet is aangepast aan de Poolse wet wordt niet geaccepteerd door de Europese Commissie. Dit is een citaat van Timmermans. Hij stuurde me dit via Messenger. Pas als iets in de Poolse wet wordt geïmplementeerd, zal de Europese Commissie het beoordelen. Laten we niet verstrikt raken in een schijnvertoning van de Poolse regering dat ze naar Brussel gaan om wetten te brengen. Het is onmogelijk, zo'n optie bestaat niet. PiS moet dit project zelf schrijven in overeenstemming met de door Morawiecki overeengekomen mijlpalen, voegde hij eraan toe.

Bron:  Onet przez Bartosz Węglarczyk / Natalia Durman     język po Plsku