Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen

Gestart door Pieszyce, 31 december 2022, 08:05

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen[/b]

28 juli 2017 by Fakty

Het Hof van Justitie van de EU heeft een voorlopig besluit aangenomen dat het kappen wordt stopgezet in Polen's Białowieża oerbos.
Białowieża


De bodemstructuur van een eiken-linden-haagbeukenbos (Tilio-Carpinetum) in Białowieża – Jacek Karczmarz / CC BY 3.0

Brussel had de rechtbank gevraagd een onmiddellijk verbod op het kappen uit te geven, met het argument dat onherstelbare schade zou kunnen ontstaan in Białowieża, noordoost-Polen, een van de laatste overblijfselen van de oerbossen van Europa.

De EU rechter zal een definitieve beslissing nemen nadat het Polen's argumenten heeft overwogen. Het ministerie van milieubeheer in Warschau heeft tot 4 augustus om haar zaak te maken.

De Poolse regering woordvoerder Rafał Bochenek zei dat alle operaties in het bos voldoen aan zowel de Poolse als de EU wetten.

Hij voegde er aan toe dat Warschau zou reageren op de voorlopige beslissing nadat het in detail was bestudeerd.

Warschau beweert dat bomen in het bos worden gekapt om een spruitbark kever plaag te stoppen.

De Europese Commissie heeft Polen's uitleg onvoldoende geacht en wil dat de rechter vaststelt of Warschau EU-richtlijnen over habitats en vogels schendt.

Banden tussen Warschau en Brussel zijn reeds gespannen.

De Europese Commissie heeft deze week haar rechtszaak tegen Polen uitgebreid over haar weigering om migranten uit landen die onder druk staan in de migratiecrisis van de EU te accepteren.

Ondertussen heeft de commissie woensdag gezegd dat het bereid was om een formele waarschuwing door de EU uit te geven als Polen de pensionering van de rechters van het Hooggerechtshof afdwingt als onderdeel van een controversiële revisie van het landelijke gerecht.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Pieszyce

e: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
31. Jul 2017 at 13:32


Polen gaat toch door met kap oerbos ondanks uitspraak EU
 
Polen gaat gewoon door met de "beschermende" houtkap van het oerbos Bialowieza ondanks
een uitspraak van de hoogste Europese rechter deze kap onmiddellijk te stoppen.

Dat zei een vertegenwoordiger .......

Lees hier verder . . . . .nu.nl


Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
31. Jul 2017 at 16:51Natalia Żyto‏        13:35

Wycinka w #puszczabialowieska trwa, straż leśna pilnuje miejsca, gdzie pracują maszyny @RadioZET_NEWS
Kappen in @puszczabialowieska blijft doorgaan, forest guard waakt over de plaats waar de machine werkt #RadioZET_NEWSMoet je toch zien, Boswachters, met kogelwerende vesten aan, tegen natuurbeschermers in T shirt en dat alles omdat
de Regering geld nodig heeft en maling heeft aan de natuur.

Wie mogen er weer klaar staan als er zich natuurrampen voordoen zoals reeds voorspeld?????  Juist de internationale
gemeenschap - 1, heb er een hekel aan water naar de zee te dragen.

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
31. Jul 2017 at 23:18Polen ploegt door ondanks het EU rechtbank verbod op het kappen
 
"Beschermende" operaties in Polen's Białowieża oerbos doorgaan, heeft de minister van milieuzaken van het land op maandag gezegd, ondanks het feit dat er een EU gerechtelijke beslissing ligt om het kappen onmiddellijk te stoppen.


Minister van Milieu Jan Szyszko vertelde verslaggevers: "We voeren beschermende maatregelen om leefgebieden en soorten te beschermen ... in het Białowieża oerbos, in overeenstemming met de wetgeving van de Europese Unie."

Het Hof van Justitie van de EU heeft vorige week een voorlopige beslissing genomen dat het kappen in het Białowieża oerbos, noordoost-Polen, een van de laatste overblijfselen van de vroegere oerbossen van Europa wordt stopgezet.

Lees hier verder . . . . .

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
02. Aug 2017 at 23:04


Sejm ging op inspectie, een video van Kinga Gajewska

Kinga Gajewska      17:00

Wycinka na ogromną skalę w #PuszczaBiałowieska trwa. Musimy bronić naszego dziedzictwa przyrodniczego!  #SZYSZKODNIK
Kappen op grote schaal in de # Białowieża Bos blijft. We moeten ons natuurlijk erfgoed verdedigen!Wojciech Wilk       17:05

Zarządzenie Trybunału w Strasburgu mówi, że należy wstrzymać wycinkę w #PuszczaBiałowieska, którą obecnie prowadzi #SZYSZKODNIK ❗
Het beheer van het Hof van Straatsburg zegt dat ze moeten pauzeren met het kappen # Białowieża Bos, maar het gaat gewoon door

Piotr Maciążek             17:15

Szyszko: "zakaz wycinki drzew i zabijania zwierząt jest kreowany przez satanistów"
[size=12]Szyszko: "Het verbod op het kappen van bomen en het doden van dieren is gecreëerd door Satanisten"[/size]
Tja het is niet voor niets een vriendje van Rydzyk


http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,22175324,komunizm-ochronil-nas-przed-ekologizmem-ks-prof-kul-na.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_tokfmKOD‏      18:15

Naprawdę uwierzyliście w kornika w Puszczy? Oto dowód, o co tak naprawdę chodzi Szyszce
Ik geloofde echt in de bast kever in het bos? Hier is het bewijs, wat er werkelijk aan de hand is

http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,22181715,naprawde-uwierzyliscie-w-kornika-w-puszczy-oto-dowod-o-co.html

Foto's  http://www.tokfm.pl/Tokfm/51,103085,22181715.html?i=0

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
03. Aug 2017 at 15:38


Na het artikel van Szyszko, heb ik toch weer verder gekeken, naar "Wat zijn letterzetter kevers, hoe leven ze, hoe schadelijk zijn ze en wat is er aan te doen."

http://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-en-ongedierte/51509-letterzetter-of-boekdrukkever-ips-typographus.html

http://tuinen.nl/kevers-voorkomen-en-bestrijdenAls ik alles lees, denk ik werkelijk dat dit buldoggen hoofd de EU loopt de chanteren en te bedreigen.

Als je goed naar alle video's kijkt, wordt het hout voor stapeling, van de schors ontdaan, een methode die in de eerste link aangehaald wordt. Maar door dit te doen, komen ook weer de gezonden en kevers vrij en die vliegen dan weer naar andere gezonde bomen en wordt het eigenlijk water naar de zee dragen.

Ik heb dus even gebeld naar waar ik geboren ben en waar alle mannen naast het werken op het land actief waren in de houtvesterij van de familie.
Van een van hen kreeg ik link twee.

Szyszko hoeft dus helemaal niet te kappen, hij moet zorgen dat er aaltjes uitgezet worden in gebieden met zieke en dode bomen. Deze aaltjes zorgen voor
de vernietiging van de larven en dus zo van de letterzetter kever. Deze aaltjes zijn gewoon volop en snel te kweken.

Het verhaal, dat PiS aan Szyszko opdracht heeft gegeven om overal hout te zagen, daar PiS geld nodig heeft, wordt met de minuut sterker en waarschijnlijker Ook al omdat niemand weet waar het hout met lange treinladingen naar toe gaat.  Hier heeft PiS dus naast haar eigen bevolking de wereld en de Europese Unie in Brussel belazerd.

Maar even noteren op de zwarte lijst die gebruikt kan worden als de heren veroordeelt moeten gaan worden, zelfs advocaten in Polen bereiden zich daar al op voor.

Jammer dat men dat bij PiS zelf niet ziet, hoewel de jongeren zich steeds verder van de partij afkeren en de angst in de partij al heerst dat men niet op hen zal stemmen.

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
05. Aug 2017 at 23:52

Polonez
Beginnend Lid
 


Ik plaats maar zeer zelden wat, maar wil wel even wat dingen delen zo. Ik mag mijzelf bosbouwkundig ingenieur noemen op grond van mijn opleiding. 15 jaar geleden heb ik zelf een kleine drie maanden doorgebracht bij een onderzoeksinstituut in Bialowieza.

1. In een interview zei Szysko het volgende:

Czy nie lepiej zakładać na drzewa pułapki na kornika, o których mówił pan, że są skuteczne, zamiast wycinać drzewa?

W tej chwili nie zakładamy pułapek na kornika.

Volkomen lachwekkend. Hij zegt dat er momenteel geen vangwerktuigen voor bastkevers zijn. Nou geloof ik niet dat je met feromonenvallen alle kevers kan vangen, maar het minste is om als je die nuttige beestjes wil bestrijden om dan alle methoden in te zetten en niet slechts de meest vernietigende.

2. De directeuren van twee onderzoeksinstellingen in Bialowieza - een van hen was eerder vice-directeur van Bialowieza Nationaal Park - becommentariëren en weerleggen alle uitspraken van Szyszko eerder deze week;
http://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/zeby-pokonac-kornika-musieliby-wyciac-bialorus-puszcza-kto-tu-klamie-i-dlaczego,111,2043

3. Szyszko stelde in 1998 in dezelfde functie als nu voor om het Bialowieza Nationaal Park uit te breiden zodat het het gehele bos zou omvatten in plaats van 83% beheerd "bos"; hoeveel graden kan iemand nog meer van richting veranderen. Zie pagina 3 en 4:
https://www.mos.gov.pl/fileadmin/user_upload/mos/Puszcza_Bialowieska/Program_dzialan_na_rzecz_Puszczy_Bialowieskiej/Kontrakt_dla_PB.pdf

4. De kosten van 3,2 miljard Zloty is klinkklare onzin.

5. Geschiedenis in het kort; ongeschonden Woud tot de Russen er tijdens de Poolse delingen in de 18e eeuw gingen kappen; veel kap tijdens WO I door de Duitsers met aanleg 200 km smalspoor t.b.v. houtafvoer; Staatsbosbeheer Polen na WO I eigenaar van het Woud, in de jaren '30 is een zeer grote oppervlakte kaalgeslagen; in het socialisme kapquota opgelegd door de USSR. Nu wil men geforceerd naar meer eik, maar er is vooraal spar aangeplant, vermoedelijk vanwege de snellere opbrengst. Veel Polen in / rond Bialowieza wonen er sinds na WO I in het kader van de Polonisatie (verspreiden van de Poolse cultuur binnen Polen); overigens wonen er vooral etnisch Wit-Russen; deze mensen werkten in het bosbeheer, waardoor het te begrijpen valt dat ingrijpen door de locals wordt voogestaan terwijl de vraag is of dit wel past binnen wat het land als geheel of Europa van Bialowieza wil maken of behouden. Een interessante beschouwing waarbij ingezoomd wordt op de bosbouwpolitiek na het socialisme:
http://jpe.library.arizona.edu/volume_21/Blavascunas.pdf

6. Persoonlijk vind ik het totaal uit den boze om in dat gebied met harvesters te werken. Deze brengen nog veel meer bodemschade aan dan trekkers. Natuurbosbeheer betekent hier naar mijn mening uitslepen met paarden, als je althans überhaupt al moet vellen. Maar dit is een, het is al vaker gezegd, ideologische kwestie: Hoe ga je om met een bosgebied dat zich vele duizenden jaren spontaan ontwikkelde, maar sinds 150 jaar door mensen onder handen wordt genomen.

7. Eind 2004 heb ik een kritisch rapport over het beheer in Bialowieza rondgestuurd aan 42 instellingen en personen. Deze actie zal ik niet snel herhalen. In de huidige situatie rondom Bialowieza kwam ik onverwacht een reactie op het rapport tegen gepubliceerd in Sylwan, een wetenschappelijk tijdschrift van Instytutu Badawczego Leśnictwa. De reactie staat vol wetenswaardigheden, uiteraard gekleurd naar de opvattingen van het bosbeheer en dus niet die van het natuurbeheer. We lezen hierin ondermeer dat initiatiefnemer J. Karpinski voor het in de jaren '20 ingestelde reservaat, sinds de jaren '30 Nationaal Park, kon begrijpen dat het beschermen van het hele Woud om economische redenen niet haalbaar is. Evenwel is er altijd een stroming geweest van deskundigen die de mening zijn toegedaan dat strikte bescherming van het hele Woud wel de geijkte weg zou zijn. Het gaat hierbij om de vraag of de soort mens het laatste laaglandoerbos van Europa in ongeschonden staat wil behouden of niet.
https://sylwan.lasy.gov.pl/apex/apex_util.get_blob?s=8644495941146&a=105&c=1170502307818324&p=10&k1=5334&k2=&ck=vSUrTwIx2kM-kT6IRY65c2NCq_RloKjokMujLbx1kfmEkzVlkhciVn9WLp--YYYZ5qeRvLkJgbx-a9DHW06nfA&rt=CR

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
06. Aug 2017 at 15:13

Joe DiMaggio
Super Veteraan
Beste Polonez,

Dank voor jouw uitgebreide post.
Ik heb n.a.v. jouw schrijven een aantal vragen.

1.    Ben jij het met mij eens dat hier een ramp aan het afspelen is? Misdaad!
2.    Als men nu per direct stopt met kappen, hoelang heeft dit woud dan nodig om ooit weer in de oorspronkelijke staat terug te keren?
3.    Indien er al sprake is van schade door de letterzetter, wat was dan een mogelijk gevolg bij 0,0 kap?
4.    Dat men met harvesters werkt en niet met de door jou beschreven manier van slepen door paarden, heeft dat niet te maken met: deze ramp zo snel          mogelijk te willen klaren?

Helaas krijg ik bij het aanklikken van deze link een error.

https://sylwan.lasy.gov.pl/apex/apex_util.get_blob?s=8644495941146&a=105&c=11705...

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
06. Aug 2017 at 15:19

Polonez
Beginnend Lid
 Wat de beste manier is om bastkevers te bestrijden is, weet ik niet. Dat het kappen van alle bomen ze uit de wereld helpt wil ik geloven, maar is volslagen idioot.

Ik heb ook vernomen dat eenieder nu nogal vrij is om zijn of haar bomen van eigen perceel te verwijderen zonder toestemming van hogerhand en dat daar veel kritiek op is. Inderdaad ziet de vrijgeving niet slechts op sparren, maar op alle soorten die onder de categorie "boom" of "struik" vallen.

Waar je stelt dat men zichzelf nog wel tegenkomt kan ik slechts beamen. De wal keert het schip, maar vaak is het idioot om het zover te laten komen.

De "open brief van vertegenwoordigers van de natuurwetenschappen" inzake het bos- en natuurwetenschappelijk belang van het Bialowieza Woud, van 20 juli j.l., ondertekend door 31 professoren en 131 doctoren, vond ik zojuist via jouw links naar Exen (waarvoor dank). Inhoudelijk is het ook een verhelderend document.
https://naukadlaprzyrody.files.wordpress.com/2017/08/odpowiedz_na_list-otwarty.pdf

Waar Exen overigens in een van zijn berichten stelt dat het kappen van bomen in Bialowieza geheel verboden is heeft hij ongelijk. Zoals aangegeven in de brief van de wetenschappers is in 2006 met de toenmalige president afgesproken dat voor de lokale bevolking 30.000 m3 per jaar kan worden geoogst uit het beheerde deel van het Woud, buiten de daarin gelegen natuurbosreservaten. In 2011 is dit door de Milieuminister opgerekt naar 48.500 m3. De beperkte houtoogst dient de lokale bevolking - maar ik vernam deze week dat de bosbeheerders zeker de helft van dit hout buiten de regio wordt verhandelen. Deze quota zijn bij mijn weten de laagste in de periode waarin Lasy Panstwowe beheerder is (sinds WO I), maar de 170-180.000 m3 die men dit jaar wil verwijderen gaan over de top. De wetenschappers geven in hun schrijven nogmaals aan dat een dergelijke meer bescheiden oogst te accepteren is (al zijn er inderdaad ook wetenschappers die elke vorm van interventie stopgezet zouden willen zien).

Mijn persoonlijke mening zou zijn, hoe minder kap hoe beter. Het gaat hier om 0,7% van de eigendommen van Lasy Panstwowe landelijk, waarvan in een deel al niet gekapt mag worden (bosreservaten). Uitbreiden Nationaal Park naar het gehele gebied, het afsluiten van de bosontsluitingswegen voor gemotoriseerd verkeer met slagbomen en het laten vervallen van de helft van deze wegen, zoals in het reservaat-gebied uit de jaren '20.

Waar staan foto's met gestort afval in PB?

CiteerVan de week was er een artikel dan een Nederlander die schreef dat het beschermde gedeelte onaangetast zou zijn, maar als ik de foto's met reacties erbij zie van natuurbeschermers zet ik daar grote vraagtekens bij.[/qoute]

Om welke foto's gaat het? Bij Exen zag ik een foto van enige gevelde bomen in het natuurbosreservaat dat onder Lasy Panstwowe resulteert. Daar mag bij mijn weten niets geveld worden.

Mocht je nog veel meer tijd over hebben:

https://www.researchgate.net/profile/Anna_Orczewska/publication/303389991_Dispute_over_the_future_of_the_Bialowieza_Forest_myths_and_facts_A_voice_in_the_debate/links/5740499308ae9ace8413e27e/Dispute-over-the-future-of-the-Bialowieza-Forest-myths-and-facts-A-voice-in-the-debate.pdf

http://www.polishwolf.org.pl/download/BialowiezaForest_spruce_value.pdf

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
06. Aug 2017 at 15:28

Polonez
Beginnend Lid
 


Citaat van: Joe_DiMaggio link=1501281580/19#19 date=1502028780Beste Polonez,

Dank voor jouw uitgebreide post.
Ik heb n.a.v. jouw schrijven een aantal vragen.

1.    Ben jij het met mij eens dat hier een ramp aan het afspelen is? Misdaad!
2.    Als men nu per direct stopt met kappen, hoelang heeft dit woud dan nodig om ooit weer in de oorspronkelijke staat terug te keren?
3.    Indien er al sprake is van schade door de letterzetter, wat was dan een mogelijk gevolg bij 0,0 kap?
4.    Dat men met harvesters werkt en niet met de door jou beschreven manier van slepen door paarden, heeft dat niet te maken met: deze ramp zo snel mogelijk te willen klaren?

Helaas krijg ik bij het aanklikken van deze link een error.

https://sylwan.lasy.gov.pl/apex/apex_util.get_blob?s=8644495941146&a=105&c=11705...

Hi.

1. Het is een ramp, maar zo zijn er meerdere. De huidige uitwerking is een resultante van de voorgeschiedenis en de macht van politiek en geld.

2. Men stopt nu niet met kappen, zo heeft de Minister van Milieu laten weten. Het beheerde bos is veelal 3S forest (single-layer, single-aged and often single-species) en niet 3M forest (multispecies, multilayer, multigenerational) wat het van nature wel is. Dat herstelt zich slechts in een tijd van honderden jaren.

3. Wanneer men natuurbeheer voorstaat is er geen sprake van schade. De kracht die de natuur altijd heeft gehad om zelf haar boontjes te doppen is onverminderd aanwezig. Het gevolg is dus een natuurlijke bosontwikkeling. Het hoort bij de dynamiek van natuurbos dat zich gebeurtenissen voordoen, zoals bosbrand of grote hoeveelheden insecten, en het hoort erbij, dat deze het aanzien van het bos kunnen veranderen. De natuur knapt het verder allemaal op.

4. Dat kan heel goed. Ik heb niet vernomen dat er al eerder met behulp van deze grote kapmonsters door mensen"hand" is ingegrepen in de bosontwikkeling ter plaatse.

Je kan het artikel hier wel achterhalen: klik aan en klik daarna Pobierz.
https://sylwan.lasy.gov.pl/apex/f?p=105:10:::NO::P10_NAZWA_PLIKU,P10_ARTYKUL:F859245777%2F2005_07_061p.pdf,2005063

Pieszyce


Hierna volgt er nog een discussie van totaal 6 pagina's met totaal275 posts
Deze allemaal overzetten zorgt ervoor dat de Admin straks in een dwangbuis moet
om die reden is door het team besloten alleen posts te plaatsen waar foto's bij
staan om alles te verduidelijken.Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
13. Aug 2017 at 01:09

Polonez
Beginnend Lid
 Ben erg benieuwd welke maatregelen de EU zal nemen cq wat de rechter gaat beslissen en wat dat voor het gebied gaat betekenen.

Ter inspiratie het doek Puszcza (wildernis) van Artur Grottger, uit 1864, met oerbos en lynx.

Artur Grottger (Ottyniowice, 11 november 1837 - Amélie-les-Bains-Palalda, 13 december 1867) was een Pools kunstschilder.


Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
14. Aug 2017 at 00:48


Robert Tyszkiewicz              ‏      18:00

To bardzo ważne, że dzisiejszy protest przeciw wycince Puszczy zorganizowali lokalni mieszkańcy. Razem możemy obronić #PuszczaBiałowieska.

Het is zeer belangrijk dat hedendaagse protest tegen duidelijk snijden Forest georganiseerd omwonenden. Samen kunnen we #PuszczaBiałowieska verdedigen.


En nog wat schade foto's van Exen, je zou die houthakkers ophangen aan zo'n boom.

TRIEST gezicht.

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
15. Aug 2017 at 01:59

Polonez
Beginnend Lid
 Voor zover ik weet gaan de harvesters niet meer op pad. Enerzijds heeft het Ministerie dat beloofd, anderzijds de laatste week geen acties meer van het eco-kamp. De kap ligt dus stil. Schandalige "sanitaire" vellingen.

Heb ik recht van spreken, absoluut. Een decennium terug heb ik zelf geprotesteerd via de papieren weg. De foto's in het artikel hieronder laten zien dat ik met een studiemaat net als Fundacja Dzika Polska nu inventariseerde waar het bosbeheer faliekant faalde. Het artikel staat op de site van de Witrussische NGO Belavezhskaya Pushcha 21st Century, waarvan de voormalig adjunct directeur dhr dr. Kazulka de drijvende kracht is (of was - de site van BP21 is de laatste jaren niet meer geupdate).

Foto's van 2003/2004. De oogst van dit jaar was met > 100.000 kuub in de orde van grootte zoals tot 2011 "norm" was, maar met ingang van dat jaar was de afspraak maximaal 48.000 kuub te vellen.

http://bp21.org.by/en/art/sc_fv01.html


Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
15. Aug 2017 at 02:07

Polonez
Beginnend Lid
 


Naast het recreatieveld (rechts op de foto hieronder) bij het parkeerterrein voor bosbezoekers nabij Świnoroje, noordzijde van het Woud werd drie maanden geleden
deze harvester vastgelegd. Het kappen met dergelijke logge apparaten gebeurt in Bialowieza pas sinds kort, vermoed sinds 2016, dus al veel te lang. Voorheen werd
met de motorzaag geveld, wat het bos minder schaad.

Zet maar door naar exen, ik heb daar geen account.


Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
17. Aug 2017 at 02:38

Polonez
Beginnend Lid
 Protest in Praag van 14 augustus.


Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
23. Aug 2017 at 01:49Alles lezende, kunnen we concluderen dat we hier te maken hebben met een staat binnen een staat. Een ministerie van milieu die opdrachten naast zich neerlegt en dan ook nog een organisatie durft te chanteren, een organisatie, die Polen buiten de lijnen kan zetten en totaal kan isoleren wanneer ze het goed en keihard aanpakken.

Aan de andere kant zou een contract om het Bialowieża levenslang met rust te laten nu gesloten kunnen worden tegen betaling van PLN 3,24 miljard, want laten we niet vergeten, na 2020 moet Polen gaan betalen aan de EU en wordt het budget anders, in \innen van geld wat zij van de EU krijgen. Een handige boekhouder zal een budget kunnen samenstellen waar de 3,24 miljard in mindering is gebracht zonder dat ze dit merken, immers na 2020 is Polen betalend lid en alles wat ze krijgen is meegenomen.

Echter of dit gebeurd weet ik niet, maar Szyszko is eigenlijk Don Szyszko, de mensen die in dat bos werken zijn, zijn mensen, de man is schatrijk en daardoor bijna onaantastbaar, de enige manier is hem te vangen op overtreding van de wet en als men dat hard kan maken dan ook keihard en zeer diep zoeken in zijn bezigheden. Zulke komen altijd overal vanaf als en niet goed werkt.

Bijgaand de man en een paar leden van zijn Gang.Don Szyszko wil alleen maar leven VAN de natuur, van het geld van de opbrengst van het hout, van het wild dat hij en zijn tuig hebben geschoten. Deze man is zo rijk dat hij het zich kan permitteren iedereen onder de voet te lopen die hem dwarszit. Tot dat men een soort van Robin Hood, Ninja of hoe men het ook wil noemen krijgt die gaat doden voor het behoud van het bos, dan zal hij stoppen.

Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
01. Sep 2017 at 23:29
[size=12]Exen 🇵🇱    [/size]     ‏  14:25


BREAKING: Forest Stewardship Council tells businesses to stop buying illegally harvested wood from #puszczabialowieska #szyszkodnik

Forest Stewardship Council vertelt bedrijven om te stoppen met het kopen van illegaal geoogst hout uit #puszczabialowieska #szyszkodnik[/color]
Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
05. Sep 2017 at 12:59Greenpeace Polska‏

Aktywiści z kilkunastu państw EU wrócili do Nadl.Białowieża, by kontynuować blokadę wywozu drewna z #PuszczaBialowieska.
To 5 dzień blokady.

Activisten uit EU-landen meer dan een dozijn zijn teruggekeerd naar de Miami Nadl. voort te zetten van de blokkade van de uitvoer van hout uit #PuszczaBialowieska.
Dit slot van 5 dagen.Pieszyce

Re: EU rechtbank geeft order met het kappen in het Poolse oerbos te stoppen
15. Sep 2017 at 20:49Exen pl   16:25

What forest looks like after a harvester passes through... #puszczaknyszynska #szyszkodnik


Zo ziet het bos eruit nadat een Harvester passeerde.
.. #puszczaknyszynska #szyszkodnikNiet alleen wordt de grond teveel in elkaar gedrukt, maar de structuur ook vernield.


Als dit ooit een keer over is, dan Szyszko een schop geven en al die paden egaliseren met het handje, zijn we
mooi van hem af, ketting met kogel om zijn enkel en hij loopt ook niet weg.