Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duizenden bomen gekapt op de Bug, riviervallei vernield door zwaar materieel

Gestart door Pieszyce, 24 februari 2023, 00:52

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duizenden bomen gekapt op de Bug, riviervallei vernield door zwaar materieel
De zaak wordt onderzocht door de politie en het Openbaar Ministerie...


Bug
22 februari 2023 
Piotr Kozłowski
 
Sporen van zwaar materieel, stapels gekapte bomen en bergen houtsnippers. Zo is het schilderachtige dal van de Bug bij Sobibor veranderd. De pachter van het gebied heeft enkele duizenden bomen gekapt, ondanks het feit dat het een Natura 2000-gebied en de bufferzone van een landschapspark is. Hem valt echter niets te verwijten.

- Eind januari kregen we een signaal dat er bomen werden gekapt aan de Bug. We zijn gaan kijken. Wat we met eigen ogen zagen was afschuwelijk. De omvang van de kap was enorm. Bomen werden weggehaald in een kilometers lang gebied langs de rivier de Bug," zegt Edyta Gałan van de vereniging Inicjatywa Lokalna Między Drzewami die zich bezighoudt met natuurbescherming.

Maatschappelijk werkers bij het kappen van de rivier de Bug: het is tijd om bomen te beschermen, niet om ze te verwijderen
 
De houtkap vond plaats bij Sobibor in de regio Lublin, een paar kilometer van Włodawa. Het is een gebied direct aan de grens met Oekraïne. Het ligt in het beschermde landschapsgebied Polesie. Tot de beschermde gebieden behoren de waterkant, het middenveld en de wegkant. Daarnaast ligt het in het grensoverschrijdende biosfeerreservaat van UNESCO "Polesie Zachodnie", het Natura 2000-gebied en de vallei van de rivier de Midden-Bug. Het is ook de bufferzone van het Sobiborski Landschapspark. Daarom moet het gebied speciale bescherming krijgen.

Betaalmuur:

16 foto's van de verwoestingen

Bron:  lublin.wyborcza.pl przez Piotr Kozłowski    język po Polsku