Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Sommige journalisten doen alsof ze willen dat PiS wint.

Gestart door Pieszyce, 2 mei 2023, 23:56

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Sommige journalisten doen alsof ze willen dat PiS wint.

1 mei 2023

Bij het lezen van media die, althans in theorie, als onafhankelijk kunnen worden beschouwd, krijg je soms de indruk dat journalisten die in theorie objectief over politiek schrijven, koste wat kost een politiek beeld proberen te schetsen dat PiS steunt. Dit is absurd. Men kan natuurlijk begrijpen dat men de ene oppositiepoliticus verkiest boven de andere, maar het rechtstreeks aanvallen van andere oppositiepolitici riekt naar grove domheid en steun voor PiS.

 Het is natuurlijk veel beter om dit aan domheid te wijten dan aan opzettelijke actie, want als dat zo was, zouden we een actie voor geld kunnen vermoeden. Wij roepen journalisten op om hun aanleg te temmen om oppositiepartijen te schoppen die misschien een één-team wedstrijd spelen, want dit is echt het steunen van PiS.

Ook degenen die denken dat ze iets weten en dat proberen aan te kleden onder het mom van ongelooflijke kennis van binnen een bepaalde partij zijn zielig. Met één of twee informanten tot hun beschikking zijn ze niet in staat de logica achter bepaalde partijacties te doorgronden en tot de werkelijke motieven achter beslissingen door te dringen.

Journalist, je kunt je energie beter steken in het beschrijven van de acties van de autoriteiten - de oppositie regeert het land niet. De oppositie heeft een programma en een idee, soms doet ze iets wat je niet bevalt, maar dat betekent niet dat je er koste wat kost tegenaan moet schoppen. Kaczynski is blij telkens als je slecht schrijft over de oppositie. Dat betekent niet dat je helemaal niet over haar moet schrijven of fouten moet verdoezelen - maar laat je fantasieën voor jezelf. Je bent geen profeet of demiurg, slechts een waarnemer. Verwar de rollen niet.

Bron: https://wiesci24.pl/2023/05/01/niektorzy-dziennikarze-zachowuja-sie-tak-jakby-chcieli-zeby-pis-wygral/] wiesci24.pl [/url]      język po Polsku