Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Putin fanaten vertrekken naar Berlijn.

Gestart door Pieszyce, 4 mei 2023, 00:01

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Putin fanaten vertrekken naar Berlijn.
"Nachtwolven" gaan om de overgave van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog te vieren


opr. Zyt Twardowska
1 mei 2023   

Honderden Poetin-fanatici op motoren zijn vanuit Moskou op weg gegaan naar de Duitse hoofdstad, meldt het krantenportaal Bild. "De Nachtwolven" zijn op weg naar Berlijn om de verjaardag van de overgave van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog te vieren. Ze zullen ook eerder in Oekraïne optreden.

Zoals gemeld op het portaal van het dagblad Bild, vertrekken de Nachtwolven zaterdag naar Berlijn. Enkele honderden leden zullen daar op 9 mei zijn om de overgave van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog te vieren (in andere Europese landen wordt de verjaardag een dag eerder gevierd - red.). Voordat zij hun bestemming bereiken, zijn zij echter van plan onderweg Volgograd (het vroegere Stalingrad) te bezoeken en zullen zij naar de deels door Rusland gecontroleerde Donetsk-regio reizen om daar humanitaire hulp te verlenen aan burgers en Russische soldaten, zeggen zij. Tegelijkertijd hebben sommige van de motorrijders de letter 'Z' op hun machines, een symbool van - wat Rusland de oorlog in Oekraïne noemt - een 'speciale militaire operatie'. De slogan van de rit van dit jaar is "Overwinningsroute".

"Nachtwolven" is geen gewone motorclub. Ze aanbidden Stalin en haten homo's.

De club werd opgericht in 1989, kort voor de ineenstorting van de Sovjet-Unie. "Het zijn niet zomaar willekeurige motorrijders. Het zijn de 'Nachtwolven'. Zij voor wie hun eigen club een tweede familie en een tweede baan is" - zo omschrijven de leden van de groep zichzelf. Hun leider is Aleksandr Zaldostanov alias Chirurg, bekend om zijn sterke steun aan de Russische regering en verering van Jozef Stalin. Zijn inspanningen om de sympathie van het Kremlin te winnen hebben vruchten afgeworpen - in 2013 kende Vladimir Poetin hem de Orde van Eer toe, en in 2015 maakten de media, waaronder The Moscow Time, melding van miljoenen aan donaties voor zijn club. Behalve een extreme nationalist is Zaldostanov ook een extreme homofoob - zo stelde hij in januari 2015 voor om de slogan "dood aan paeda**m" een alternatieve naam te geven aan de Russische Anti-Maidan. Het is duidelijk - de opvattingen van zijn leider worden ook gedeeld door andere leden van de Nachtwolven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de westerse sancties niet alleen betrekking hebben op Zaldostanov, maar op zijn hele club.

Bron:  wiadomosci.gazeta.pl przez Zyt Twardowska      jęzhyk po Polsku

Pieszyce


Ben benieuwd of Polen ze gewoon weer toe zal laten of niet.  :(