Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Giertych verplettert Farizeeërs uit PiS: Jullie zijn een karikatuur, een contradictie, een religieuze godslastering!

Gestart door Pieszyce, 21 juli 2023, 15:31

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Giertych verplettert Farizeeërs uit PiS: Jullie zijn een karikatuur, een contradictie, een religieuze godslastering!

20 juli 2023

- Pisowski Farizeeërs die uit menselijke zwakheid punten willen maken met religieuze fanatici! JIJ hebt niets te maken met christendom, moraal en bovenal met Christus. U bent een karikatuur, een ontkenning, een godslastering van religie. Wat deed Christus toen religieuze fanatici zoals jij een vrouw bij hem brachten die betrapt was door dezelfde freaks als jouw ijverige officieren? - schreef Roman Giertych.

- Ten eerste liet hij zijn blik zakken om iemands gevoeligheden niet te schenden en begon iets op de grond te schrijven. Ten tweede veroordeelde hij haar niet, maar met een farizeeër als jij begon hij de zondelozen te vertellen dat ze eerst de steen moesten gooien. Laat hem een steen gooien naar het arme meisje, Jacek Kurski, die TVP in een beerput en een afgrond van laster veranderde om zijn eerste huwelijk ongeldig te verklaren na 24 jaar relatie, met de hulp van de bisschoppen, en uitbundig te trouwen met zijn assistente. Laat hem een steen gooien naar Mejza, die ongeneeslijk zieke kinderen wilde behandelen met embryo-infusies voor enorme bedragen.

- Laat Bonkowski gooien - uw senator, die zijn hond met zijn auto sleepte tot hij hem doodde. Laat uw raadslid uit Bydgoszcz, die met zijn vrouw de vloer aanveegde en haar een vod noemde, een steen gooien. Laat degene die het Poolse Rode Kruis heeft beroofd een steen werpen. Laat Horał, die mensen uit hun huizen gooit, een steen gooien.

- Laat Marek Ch., die de hype aanzette om een omkoopvoorstel te doen, een steen gooien. Laat Kuchciński, die regeringsvliegtuigen als taxi's nam, een steen gooien. Laat Beata Szydło, aan wie de beloningen toekwamen, een steen gooien. Laat Bielan, die zijn vrienden miljoenen liet overmaken naar hun bedrijven, een steen werpen. Laat degenen uit Szczecin die een kind de dood in hebben gejaagd een steen gooien. Laat Kaczyński een steen gooien, die de echtgenoot van zijn neef niet betaalde voor het werk en zelfs 50.000 in een envelop nam voor een priester die hij kende. Laat degenen van zowel de kerk als de politiek die pedofilie hebben toegedekt en priesters van parochie naar parochie hebben verplaatst een steen gooien.

 - Laat hem gooien naar degenen die hun villa's gratis hebben gekregen door geld van de kinderen af te pakken. Laat hem een steen gooien naar jullie gewelddadige, stelende, liegende, lasterlijke, perverse, valsspelende en eindige dwazen. Ieder normaal mens die Moniki's verhaal hoort, wordt overspoeld met medeleven en een verlangen om te helpen. En jullie gebruiken de politie? Jullie zijn normale psychopaten die plezier beleven aan iemands vernedering en lijden. Jullie moeten behandeld worden! Samen met degenen van Ordo Iuris, die de spiraal van fanatisme aanwakkeren, terwijl ze zelf geen vinger uitsteken naar de lasten die ze mensen in dit fanatisme opleggen. En ze spreken met hun daden zelfs het meest basale principe van loyaliteit en trouw aan de mensen met wie ze trouwen tegen.

- Zie hoe Christus zich gedroeg toen hij een vernederde vrouw zag en iemand die de wet van die tijd had overtreden. En in het geval van mevrouw Moniki werd de wet niet overtreden. Het Evangelie volgens Johannes, hoofdstuk 1 ,,Toen brachten de schriftgeleerden en Farizeeën een vrouw die op overspel betrapt was naar Hem toe, en toen ze haar in het midden gezet hadden, zeiden ze tegen Hem: 4 «Leraar, deze vrouw is zojuist betrapt op overspel. 5 In de wet gebood Mozes ons zulke mensen te stenigen. En wat zegt U?" 6 Dit zeiden ze om Hem op de proef te stellen, zodat ze iets hadden om Hem van te beschuldigen. Maar Jezus leunde voorover en schreef met zijn vinger op de grond. 7 En toen ze Hem bleven ondervragen, stond Hij op en zei tegen hen: "Wie van jullie zonder zonde is, laat hij de eerste zijn die een steen naar haar werpt».  8 En weer liggend schreef Hij op de grond. 9 Toen ze dit hoorden, begonnen ze een voor een te vertrekken, te beginnen met de oudsten en eindigend met de laatsten. Alleen Jezus en de vrouw, die in het midden stond, bleven over. 10 Toen Jezus was opgestaan, zei hij tegen haar: «Vrouw, waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?» 11 En zij antwoordde: «Niemand, Heer!» Jezus zei tegen haar: «En ik veroordeel je niet. - Ga heen, en zondig voortaan niet meer!».

- Jullie hebben niet eens het fatsoen om weg te lopen zoals de Farizeeën, want jullie blijven maar mediastenen naar dit meisje gooien. Jullie zijn erger dan zij.

Roman Giertych

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku