Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Bedrijf CPK reikt uit naar de duurste percelen onder de villa's in het Kampinos Bos

Gestart door Pieszyce, 20 augustus 2023, 22:49

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Bedrijf CPK reikt uit naar de duurste percelen onder de villa's in het Kampinos Bos
Buren verrast, provincie spreekt veto uit


19 augustus 2023 
Jarosław Osowski

Voor wie probeert het overheidsbedrijf CPK van het grote vliegveld in Baranów voor het tweede jaar onroerend goed tussen de duurste woningen aan de rand van het Kampinos National Park bij Warschau over te nemen? - Ze gaan hier geen staatsboerderij voor de boeren opzetten,- zeggen verbaasde buren, terwijl de provincie zich verzet.

Izabelin, een voorstad van Warschau, staat bovenaan de ranglijst van "Goed om in te wonen". Begin 2023 vaardigde de gouverneur van het district West-Warschau een decreet uit om aantrekkelijke grond in deze plaats toe te wijzen voor ruil. Dit is in verband met onteigeningen voor de investering in de Centrale Transporthaven.

De regering van Wet en Rechtvaardigheid heeft dit bedrijf vijf jaar geleden opgericht om een nieuwe luchthaven te bouwen die meer dan 40 miljoen passagiers per jaar zal verwerken. Er zou ook een groot treinstation worden gebouwd op de kruising van de gemeenten Baranów, Teresin en Wiskitki, d.w.z. 45-50 km ten westen van de hoofdstad en Izabelin. Een passagiersterminal en overstappunt zijn sinds vorig jaar in ontwerp en kosten 856 miljoen PLN. De bouwkosten blijven stijgen - nu tot meer dan 40 miljard PLN. Als we de gevolmachtigde van de regering voor de CPK, Marcin Horala (Wet en Rechtvaardigheid), mogen geloven, moet alles klaar zijn in 2027. Tenzij de oppositie wint bij de herfstverkiezingen, die aankondigen dat het project in zijn huidige vorm wordt stopgezet.

Betaalmuur:

Bron: warszawa.wyborcza.pl przez Jarosław Osowski    język po Polsku