Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De enige therapie in zijn soort in Polen

Gestart door Pieszyce, 5 september 2023, 23:19

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De enige therapie in zijn soort in Polen
Het WOŚP kocht moderne apparatuur voor het Gezondheidscentrum voor kinderen


5 september 2023

Het Instituut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka" (IPCZD) heeft een angiograaf met twee vlakken ontvangen, waarmee onder andere lokale intraveneuze chemotherapie mogelijk is. De apparatuur werd in april aangeschaft door het Grote Orkest van de Kerstliefdadigheid.


citaatfoto WOŚP Angiograf

Met de angiograaf kunnen vasculaire onderzoeken en procedures worden uitgevoerd op het gebied van interventionele radiologie, hartchirurgie en kindercardiologie (inclusief de behandeling van aangeboren hartafwijkingen). Met zijn hulp kan lokale intraveneuze chemotherapie worden uitgevoerd, wat een moderne methode is om retinoblastoom te behandelen.

Het instituut "Pomink - Centrum Zdrowia Dziecka" is de enige plaats in Polen waar deze therapie kan worden toegepast.

- De behandeling van kanker, vooral bij kinderen, is een enorme uitdaging. Het instituut "Pomink - Centrum Zdrowia Dziecka" is het eerste en voorlopig enige centrum in Polen dat lokale intraveneuze chemotherapie gebruikt bij de behandeling van retinoblastoom. Dit is de nieuwste en zeer effectieve methode om retinoblastoom te behandelen, die in zeer weinig centra ter wereld beschikbaar is," zegt Marek Migdał, MD, PhD, directeur van het IPCZD.

De eerste procedures met de angiograaf zullen naar verwachting al in september worden uitgevoerd.

De apparatuur werd gekocht door het Grote Orkest van de Kerstliefdadigheid voor 8,7 miljoen złoty uit fondsen die werden ingezameld tijdens de 30e finale. In totaal schonk de WOŚP Stichting 1.472 apparaten ter waarde van meer dan 109 miljoen złóty aan het instituut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka".

mte

Bron:  wiadomosci.onet.pl przez mte      język po Polsku