Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Polen geloven PiS niet op het gebied van migratie

Gestart door Pieszyce, 19 september 2023, 23:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Polen geloven PiS niet op het gebied van migratie
De peilingresultaten zijn ondubbelzinnig


Paweł Buczkowski
18 september 2023 

Meer dan de helft van de Polen vindt de verzekering van de regering dat zij de Poolse grenzen voldoende beveiligt tegen ongecontroleerde migratie onbetrouwbaar, volgens een peiling voor Wirtualna Polska, die werd uitgevoerd nadat de Poolse visumhandel al bekend was gemaakt. De affaire, waar PiS politici een groot probleem mee hebben, gaat niet weg.

Hoe beoordelen de Polen de verzekeringen van de regering?

"Hoe beoordeelt u de verzekeringen van de huidige regering dat zij de grenzen van Polen adequaat beveiligt tegen ongecontroleerde migratie en zorg draagt voor het controleren van mensen die Polen binnenkomen?" - dit was de vraag die werd gesteld aan de deelnemers aan een enquête van de United Surveys studio in opdracht van Wirtualna Polska.

Slechts 39,5 procent van de ondervraagden vond de verzekeringen van de regering over deze kwestie geloofwaardig.
Van hen antwoordde 18,9 procent dat de beweringen van de politici "zeker geloofwaardig" waren
en 20,6 procent dat ze "tamelijk geloofwaardig" waren. - dat ze "tamelijk geloofwaardig" waren.


Sondaż WP
Źródło: WP
citaat afbeelding:

De meerderheid van de deelnemers aan de enquête vindt de garanties van politici van Wet en Rechtvaardigheid over de beveiliging van de Poolse grens echter onbetrouwbaar.
Maar liefst 55,5% van de respondenten zei dit.
24,6% markeerde "tamelijk onbetrouwbaar" en
30,9% "beslist onbetrouwbaar". - "absoluut niet geloofwaardig".
Slechts 4,9% van de respondenten had geen mening over deze kwestie.

Een zaadje van twijfel onder PiS-stemmers?

Kiezers die het regeringskamp steunen, vinden het migratiebeleid van de regering overwegend geloofwaardig (86% van de mensen). Maar misschien heeft de visumaffaire zelfs een zaadje van twijfel gezaaid onder sommige PiS-kiezers, aangezien 14 procent de verzekeringen van de regering onbetrouwbaar vond.

Het meest kritisch over het migratiebeleid van de regering zijn de kiezers van KO, Derde Weg en Links. Van hen beschuldigt 84 procent de regering ervan onbetrouwbaar te zijn.

Confederatiestemmers zijn verdeeld. De verzekering van de regering dat ze de grenzen adequaat verdedigt tegen illegale migratie vindt 48 procent van de ondervraagden geloofwaardig en 40 procent onbetrouwbaar.

Migranten het onderwerp van het referendum

Wet en Rechtvaardigheid ging er vanaf het begin van uit dat het het onderwerp illegale migratie zou opdringen in deze campagne. Daarom luidt een van de referendumvragen: "Steunt u de toelating van duizenden illegale migranten uit het Midden-Oosten en Afrika, volgens het gedwongen verplaatsingsmechanisme dat door de Europese bureaucratie wordt opgelegd?".

Alleen, volgens een peiling voor de WP, zelfs voordat het visumschandaal uitbrak, kondigde toen al 40 procent van de Polen aan dat ze het referendum zouden boycotten.

Bron:    wiadomosci.wp.pl przez Paweł Buczkowski    język po Polsku