Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Somberheid in Nowogrodzka. Wat te doen na 15 oktober?

Gestart door Pieszyce, 22 september 2023, 22:42

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Somberheid in Nowogrodzka. Wat te doen na 15 oktober?

20 september 2023

Er is geen weg terug. PiS zal op 15 oktober de macht verliezen. De laatste peiling laat dit duidelijk zien.

De peiling uitgevoerd door United Surveys voor Wirtualna Polska laat duidelijk zien dat de partij van Kaczyński geen enkele kans meer maakt om aan de macht te komen. Hoewel ze misschien wel de grootste club in de toekomstige Sejm zal hebben.

Dit komt omdat 32,8 procent van de ondervraagden van plan is om op PiS te stemmen. Aan de andere kant zal 26,3 procent van de respondenten stemmen op de grootste oppositiepartij, de Burgercoalitie. De Derde Weg (10,6 procent), Links (10,2 procent) en de Confederatie (9,5 procent) zullen ook in de Sejm zitten.

In termen van zetels is echter te zien dat een dergelijk resultaat voor PiS een vernietigende nederlaag betekent. Kaczyński's partij zou slechts 185 zetels winnen. Om een regering te vormen heeft ze er minstens 46 meer nodig! En ze kan ze nergens vandaan halen, aangezien de meerderheid van de parlementsleden in de volgende Sejm tot de huidige oppositie zal behoren. De KO zal er 145 hebben, de Derde Weg 46 en links 45, met nog 39 in de Confederatie Club.

Welnu, dames en heren van de PiS Partij, het is tijd om in te pakken. Je kunt je echt geen illusies meer maken.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku