Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Maandelijkse herdenking Smoleńsk. Kaczynski vernietigde de krans die bij het gedenkteken werd geleg

Gestart door Pieszyce, 10 oktober 2023, 19:41

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Maandelijkse herdenking Smoleńsk. Kaczynski vernietigde de krans die bij het gedenkteken werd gelegd

10 oktober 2023
adm

Na de viering van de 162e maandelijkse herdenking van Smoleńsk, zou Jaroslaw Kaczyński, voorzitter van Wet en Rechtvaardigheid (PiS), zijn teruggekeerd naar het monument voor de slachtoffers van Smoleńsk en een van de kransen hebben vernield die gelegd waren bij het gedenkteken voor zijn broer, president Lech Kaczyński.

Dinsdag is de 162e maandelijkse Smoleńsk herdenking - de laatste voor de parlementsverkiezingen. Een ochtendmis ter nagedachtenis van het neerstorten van het presidentiële vliegtuig op 10 april 2010, werd gehouden in de kerk van het seminarie van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria en Sint Jozef in Krakowskie Przedmieście.

Kort voor het einde van de mis werden journalisten die voor de kerk stonden door de staatsveiligheidsdienst verzocht om weg te gaan van de locatie. Ze werden ook verhinderd om van de kerk naar het Piłsudski-plein te lopen, de route die door de politici werd genomen - het was volledig afgesloten voor verkeer.

Tijdens de ceremonie in het kader van de 162e maandelijkse herdenking van Smoleńsk werden bloemen gelegd bij het monument voor Lech Kaczyński door vooraanstaande politici van Wet en Rechtvaardigheid. Naast voorzitter Jarosław Kaczyński werd het evenement ook bijgewoond door Sejm-voorzitter Elżbieta Witek, minister van Cultuur Piotr Gliński, minister van Nationale Defensie Mariusz Błaszczak, evenals Antoni Macierewicz, Joachim Brudziński en Stanisław Karczewski.

Zonder de volledige medewerking van Rusland is er geen kans op een betrouwbare verklaring van de ramp.

Ceremonies ter gelegenheid van de 162e maandelijkse herdenking van Smoleńsk. Spandoeken "Het is voorbij, Jaroslaw!".

De Vluchtbrigade van de Oppositie, die elke Smoleńsk Maandelijkse happenings organiseert, verscheen ook op de ceremonie. De activisten van de groep waren verkleed als heksen uit Łysa Góra in de provincie Świętokrzyskie, waar Jarosław Kaczyński zich verkiesbaar stelt - ze waren in het zwart gekleed, droegen capes en puntmutsen. De verzamelden scandeerden door megafoons: "Het is voorbij, Jaroslaw!". Deze slogan stond ook op de spandoeken die ze droegen. Andere slogans die bekend zijn van eerdere gebeurtenissen werden ook geroepen, zoals: "Jaroslaw K. knaagt je geweten aan je? Je gaf je broer de opdracht om te landen!", "Je werd verondersteld het wrak binnen te brengen, maar je hebt de trap opgetrokken!" of "Er zou een internationaal onderzoek komen. Je werd verondersteld de internationale instanties in te lichten. Je hebt gelogen!".

De politie blokkeerde vrij snel de toegang van de picketiers tot het Piłsudski-plein. De agenten grepen niet in, maar belemmerden het zicht van de picketiers op het Piłsudski-plein.

De voorzitter van PiS vernielde een krans bij het monument voor Lech Kaczyński

Volgens "Gazeta Wyborcza" besloot Jarosław Kaczyński na de officiële ceremonie terug te keren naar het Piłsudski-plein. De voorzitter van PiSj naderde het monument voor de slachtoffers van Smoleńsk en zou zijn begonnen met het rukken aan een krans die eronder lag met een plaquette waarop stond geschreven: "Ter nagedachtenis aan de 95 slachtoffers van Lech Kaczynski die, alle procedures negerend, de piloten opdracht gaf om onder extreem moeilijke omstandigheden op Smoleńsk te landen. Rust in vrede. Mensen van Polen. Stop met het creëren van valse helden!".

Volgens de Vlucht Brigade van de Oppositie zou Kaczyński ook geprobeerd hebben om de telefoon af te pakken van een man die de gebeurtenis uitzond vanuit de "Vrijheidsstad voor de Sejm". De politicus zou ook hebben gezegd dat hij niet mocht worden opgenomen omdat hij een publiek ambtenaar was.

Bron: Gazeta Wyborcza, rp.pl     język po Polsku

Pieszyce


De beelden van de actie van JK, vies agressief mannetje


Tu obywatele!   @TObywatele

Kaczyński po miesięcznicy niszczy wieniec pod Schodami Smoleńskimi! Atakuje nas obraża i grozi, wyrywa telefon! Sfilmowany mówi do policjantów: ,,Jestem ministrem do spraw bezpieczeństwa chce znać ich nazwiska!"
 
Kaczyński vernietigt de krans bij de Smolensk-trappen na een maand! Hij valt ons aan, beledigt ons en bedreigt ons, hij grist onze telefoon! De gefilmde persoon zegt tegen de politieagenten: "Ik ben de minister van Veiligheid en ik wil hun namen weten!"


citaatafbeelding Twitter

]Video:   https://twitter.com/i/status/1711679409717911789wolne-media.pl             @wolne_media_pl

Minister do Spraw Bezpieczeństwa Przestępca Narodu POGROMCA WIEŃCA Jarosław K. Warszawa pl.Piłsudskiego [10.10.2023]

Minister van Veiligheid Misdadiger van de natie KRANS SLAYER Jarosław K. Warschau Piłsudskiego-plein [10/10/2023]

Video:      https://twitter.com/i/status/1711695983032103183

Video:     https://twitter.com/i/status/1711704821642747931Mario Rebel #SilniRazem     @MarioRebeliant

Psychopata niszczący 40tomilionowy kraj #Smoleńsk #KACZYSTAN

Een psychopaat die een land met 40 miljoen mensen vernietigt
Pieszyce


Dorota Brejza over Kaczynski's woedeaanval
hij heeft zich gerealiseerd dat zijn tijd opraakt


10 oktober 2023

Advocaat Dorota Brejza is van mening dat Kaczyński's aanval op de krans bij het Smoleńsk herdenkingsmonument en zijn vernieling ervan een bewijs is van zijn gebrek aan controle over zijn emoties en zijn besef van het einde van PiS.

- Hoe kan het gedrag van Kaczyński worden gerechtvaardigd door de inhoud van de inscriptie? Polen heeft grondwettelijke vrijheid van meningsuiting. Vrijheid van meningsuiting is het recht om de eigen mening in het openbaar te presenteren (de grens is alleen naleving van de wet). Het is irrelevant of Kaczyński het leuk vindt of niet," gelooft Dorota Brejza.

- Kaczyński heeft autocratieën gecreëerd en gelooft dat de staatsinstellingen zich naar zijn wil moeten schikken. Hij werd woedend, vernielde een krans en een gedenkplaat omdat hij besefte dat zijn tijd opraakte. Hij gedroeg zich asociaal en pleegde op zijn minst een misdrijf. Gewone arrogantie van de macht," beschreef Dorota Brejza het woedende gedrag van Kaczynski.

- Kaczyński heeft de oppositie herhaaldelijk belasterd voor het plegen van gruwelijke daden, waaronder de moord op zijn broer. Hij is verantwoordelijk voor de radicalisering van het taalgebruik. Hij is degene die verantwoordelijk moet worden gehouden voor de gebeurtenis van vandaag, omdat hij op zijn minst een overtreding heeft begaan. Als de inscriptie hem niet bevalt, heeft hij een open civiele weg om zijn rechten te doen gelden - als hij vindt dat de inscriptie onwettig is. We willen in de beschaafde kring van rechtsstaten blijven en geen autocratie in stand houden. In een rechtsstaat ga ik, als ik het ergens niet mee eens ben, naar de rechter en vernietig ik niet het milieu," besloot Brejza.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Het grote geheim van PiS wordt onthuld: Waarom bleef Kaczyński alleen?

13 oktober 2023

Weinig mensen hebben aandacht besteed aan een veelzeggend feit bij de herdenking in Smoleńsk op 10 oktober. Jaroslaw Kaczyński werd praktisch alleen gelaten. Er was geen PiS politicus aan zijn zijde, die meestal in kuddes rond de president hangen. Hij had zijn twee lijfwachten tot zijn beschikking, die er ook erg verward uitzagen.

Het is geen toeval dat er niemand bij Kaczyński in de buurt was. Volgens onze informanten is er binnen de Wet en Rechtvaardigheid partij een wijdverbreid geloof dat ze aan het verliezen zijn. Het beste bewijs hiervoor is het feit dat sommige parlements- en senaatskandidaten hun verkiezingscampagne hebben gestaakt. Er vinden wel bijeenkomsten plaats, maar die worden met geweld georganiseerd, maar er worden geen grote uitgaven meer gedaan. De medewerkers van Wet en Rechtvaardigheid hebben zelfs een bericht in die zin verstuurd, waarin ze een dramatische daling van de betrokkenheid constateerden.

De eerder geplande mechanismen zijn nog steeds aan het werk, maar in de ogen van de politici van PiS en Soeverein Polen is vandaag de dag vooral angst te zien, zoals een internetgebruiker treffend opmerkte:

- Het beste interne onderzoek van PiS zijn hun ogen. Angst of waanzin straalt ervan af. Plus paniekerige bewegingen zoals het vernietigen van een krans. We hebben ze," schreef ze.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku