Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het is nu allemaal duidelijk! We weten waarom Morawiecki doet alsof hij een regering vormt

Gestart door Pieszyce, 28 oktober 2023, 23:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het is nu allemaal duidelijk! We weten waarom Morawiecki doet alsof hij een regering vormt

27 oktober 2023

Waarschijnlijk het best bewaarde geheim van PiS heeft zojuist het daglicht gezien. Het is nu al duidelijk waarom Morawiecki doet alsof hij een regering vormt en Andrzej Duda doet ook alsof hij het gelooft.

Zoals gewoonlijk zit de duivel in de details, en in dit geval is dat geld. Morawiecki zou erop gebrand zijn om een nieuw hoofd van de Commissie financieel toezicht te kunnen kiezen. De ambtstermijn van de huidige voorzitter eindigt op 23 november.

- Voor Morawiecki is dit een bijzonder belangrijke instelling, hij komt zelf uit het bankwezen en weet hoe belangrijk zijn man bij de KNF is," onthult een informant van "Gazeta Wyborcza" over de intrige achter de schermen.

- De KNF heeft een budget van meer dan 500 miljoen złoty, er werken bijna 1400 mensen in de commissie en het gemiddelde salaris is 11 duizend złoty. Het is duidelijk dat niet iedereen er terecht zal komen, maar managers die dicht bij Morawiecki staan hebben al een kans. Dit is een ark van Noach voor de mensen van de premier. Ze zijn in staat om de heerschappij van de oppositie, die als een vloed zal zijn, te overleven," voegt hij eraan toe.

Zoals gewoonlijk draait het bij PiS-politici alleen maar om geld. En leven op onze kosten.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku