Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het ministerie van Financiën was ook betrokken bij de PiS campagne

Gestart door Pieszyce, 31 oktober 2023, 00:09

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het ministerie van Financiën was ook betrokken bij de PiS campagne
Komt er een strafrechtelijke aanklacht?


30 oktober 2023

De politieke leiding van de KPRM en het ministerie van Financiën hebben besloten om het aantal kascontroles en boetes sterk te verminderen tijdens de campagne voor de parlementsverkiezingen. Dit was bedoeld om de PiS partij te helpen winnen, meldden de media. Een dergelijke actie draagt echter de kenmerken van het overschrijden van hun bevoegdheden en zou moeten eindigen in een aanklacht. Het toont namelijk aan dat de hele staat die door de Wet en Rechtvaardigheid partij wordt bestuurd, werd gebruikt voor de verkiezingscampagne.

Belastinginspecteurs en hun bevoegdheden in het licht van ingewikkelde en tegenstrijdige wetgeving is een aparte kwestie, maar de schatkist gebruiken voor een verkiezingscampagne door geplande inspecties op te houden is waarschijnlijk al een overtreding. Mateusz Morawiecki in het bijzonder zou de consequenties onder ogen moeten zien, want, zo leren we uit de omgeving van het ministerie van Financiën, het was van hem en zijn mensen dat de informele instructies kwamen.

De schatkist wordt alom gehaat in Polen voor het onderdrukken van mensen, en de grote taak van de oppositiepartijen is nu om de wet te vereenvoudigen en het zieke en onmenselijke gedrag van ambtenaren te veranderen, die gek worden van de macht die ze hebben gekregen. Maar we beginnen met de politici - Morawiecki als eerste aangeklaagde is van fundamenteel belang.

Bron:  wiesci24.pl        język po Polsku