Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

CPK - Centralny Port Komunikacyjny - Centrale communicatiepoort

Gestart door Pieszyce, 8 november 2023, 23:46

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


CPK ontspoort. Het grootste raadsel zijn de ondertekende contracten
Hoeveel gaan we betalen voor de megalomanie van PiS?


7 november 2023
Marcin Piątek


citaatafbeelding persmateriaal

Het megalomane project om de Centrale Transporthaven te bouwen gaat de mist in. De bouw is nog niet eens begonnen, maar volgens schattingen is er al minstens 3 miljard złoty uitgegeven. Wat de kosten van compensatie voor verbroken contracten zullen zijn, weet niemand.

Boven de ingang van de vertrekhal van Warschau's Chopin Airport hangt een reusachtig spandoek met een visualisatie van de centrale communicatiehaven en de slogan: "Wij zijn in beweging, en jullie?". Binnen, in het centrale deel van het gebouw, achter glas, is een mock-up van de geplande haven. Als de bouw van de CPK doorgaat, zal Okęcie worden gesloten en zal het land worden bestemd voor woningbouw. Maar dergelijke propaganda is onvermijdelijk: Polskie Porty Lotnicze, dat de luchthaven Chopin beheert, is net overgenomen door het CPK-bedrijf dat is opgericht om een mega-luchthaven bij Baranow te bouwen.

Bron:    polityka.pl przez  Marcin Piątek      język po Polsku

Pieszyce


Miljoenen zloty's werden uitgegeven aan een valse campagne ter promotie van de CPK en 'experts'
Zal Horała naar de gevangenis gaan?


7 februari 2024

– Nadat ik één tweet over de CPK had geschreven en de beledigende commentaren had gelezen, kwam ik tot de conclusie dat CPK voor fanatici een onderdeel is van het opstaan, het behandelen van complexen en het nationale martelaarschap. Iedereen die twijfelt en wacht op een audit en analyse is een verrader, een idioot, anti-Pools en Duitser. Oke. Nu begin ik over het atoom te schrijven - schreef een van de internetgebruikers ironisch genoeg. Hij stipte een zeer ernstig probleem aan.

PiS-mensen willen koste wat het kost hun diefstal en oplichting beschermen. Eén van zulke projecten waar miljoenen mee verdiend zijn is CPK. Het mechanisme was hetzelfde als in veel andere gevallen: mensen werden eenvoudigweg omgekocht, 'experts' kregen miljoenen zloty's om leugens te vertellen over dit zinloze project.

PiS beweert dat CPK nodig is. Het presenteert echter geen harde gegevens of onafhankelijke analyses, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van een lastercampagne en het aanvallen van mensen met verschillende meningen, in een poging de inhoudelijke discussie te overstemmen.

In feite zijn er in Polen niet genoeg mensen en goederen om een nieuwe luchthaven te creëren. Het enige dat nodig is, is de uitbreiding van de luchthaven van Chopin en de luchthaven van Modlin en de aanleg van extra spoorweginfrastructuur, vooral in Modlin.

De bouw van de CPK brengt ook zeer hoge financiële lasten met zich mee en het effect zal hetzelfde zijn als in Radom. Lege luchthaven.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


De CPK-zaak is een betaalde desinformatiecampagne
Onze informatie wordt bevestigd


8 februari 2024

– Ik weet nog niet wie er achter dit lawaai over de CPK zit, maar ik heb het snijvlak van het bedrijfsleven, de politiek en de media te lang geobserveerd om te geloven dat wat er de afgelopen dagen rond deze kwestie is gebeurd eenvoudigweg een plotselinge gebeurtenis is , spontane toename van de belangstelling van burgers voor infrastructuurkwesties – schreef Bianka Mikołajewska.

– (EN) Ik denk dat we vroeg of laat zullen ontdekken waar deze campagne is ontstaan en hoeveel geld eraan is uitgegeven. Ik hoop dat degenen die verantwoordelijk zijn voor besluiten over de CPK deze niet onder druk zullen nemen, maar op basis van harde gegevens en analyses die niet door lobbyisten worden betaald, voegde ze eraan toe.

Ondertussen geven onze informanten aan dat het geld voor de CPK-campagne zowel door het bedrijf zelf als door de kanselarij van de premier is uitgegeven. Ook journalisten werden betaald en het onderwerp werd in opdracht van PR-bureaus gemaakt. Er werden veel mensen ingezet, inclusief betaalde deskundigen.

CPK is absurd; het zal nooit vruchten afwerpen. Er zijn niet genoeg mensen in Polen of rond Polen, we hebben geen connecties. We kunnen ook niet concurreren op het gebied van goederen, omdat de stromen niet via Polen stromen, maar via veel beter georganiseerde landen met een ontwikkelde infrastructuur.

Er is ook geen vraag "Moeten we CPK bouwen", maar de vraag hoe we het beste kunnen gebruiken wat we hebben - dat wil zeggen: Chopin en Modlin uitbreiden, ze verbinden met een hogesnelheidslijn en de spoorlijn daar integreren. We kunnen ons dit veroorloven en we kunnen zoveel verkeer aan als we willen, vooral omdat Chopin en Modlin nog steeds over grote reserves beschikken.

Wat nog erger is, was dat PiS de Chopin-zaak handmatig moest controleren om de indruk te wekken dat de luchthaven verstopt raakte, bijvoorbeeld door niet het juiste aantal personeelsleden bij de beveiligingspoortjes toe te laten - als resultaat werd de indruk gewekt dat de luchthaven druk was .

Waarom wordt er zoveel geld uitgegeven aan CPK? Dit bevat: dat PiS-activisten investeerden in percelen in het gebied – ze wisten al veel eerder van dit project. Hetzelfde gebeurde bij de locatie van de kerncentrale. Obajtek, Paryła en vele andere mensen kochten daar grote gebieden.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


De grote leugen over CPK
Propagandisten proberen tegen de nieuwe regering te liegen


9 februari 2024

Stanowski verdient veel geld door leugens over CPK te verspreiden. Niet alleen hij. Minister Lasek onthulde dat buitenlandse media meer dan een miljoen zloty verdienden met het publiceren van leugens.

– Gisteren in het Zero-programma, na een twee uur durend gesprek dat pompeus een debat werd genoemd, ondersteund door "TAKdlaCPK-experts" (Mazurek was duidelijk verrast door hun oppervlakkigheid), drie tafels van een laptop en draaiende romantische verhalen over Polen met een hoofdletter "P ", werd vastgesteld dat "de meerderheid" van de samenleving wil dat het GIGA CPK-project wordt voortgezet. En Morawiecki maakte gebruik van deze informatie door te tweeten "boven politieke verdeeldheid"... - schrijft internetgebruiker Anna.
 
– Ik feliciteer Stanowski met zijn marketingvaardigheden, dat hij naar Orlen ging om geld te halen (sorry - VITAY-kaart...), zijn valse presidentiële campagne en het voor de gek houden van naïeve mensen. Acht jaar rechtse heerschappij komt neer op slechts twee projecten: diefstal om miljoenen op te zuigen en diefstal om miljarden op te zuigen. De verkoop van Lotos, wapenaanbestedingen en het CPK-project vallen in de tweede categorie. En het doel van het hysterisch opblazen van dit onderwerp is alleen maar om de strategie van de heersende coalitie af te zwakken en het democratische electoraat vóór de verkiezingen tegen te werken. En je moet wel een idioot zijn om erin te trappen. – samengevat.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

PieszyceDaarom zijn Stanowski en Mazurek door PiS ingehuurd.

Hebben een eigen YT TV kanaal etc, etc. Geld komt bij de PiS Maffia vandaan.

PiS kent nog steeds het gezegde niet. . . . .

Als je niet eerlijk kunt winnen,kun je beter met Ere verliezen.  >:(

Pieszyce


Flippers van CPK. Het systeem dat de gigaluchthaven verdedigt,
bestaat uit mensen die geld willen verdienen aan onroerend goed.citaatfoto wyborcza.pl

10 februari 2024 

Het blijkt dat veel mensen van PiS veel te weten zijn gekomen over CPK. Omdat ze inzicht hadden in het werk van Horała et consortes en gebruik maakten van vertrouwelijke kennis over de voortgang van de investering, kochten ze percelen en hoopten deze met een enorme winst te verkopen. Dit is een van de invloedrijke belangengroepen achter de massale campagne ter promotie van de CPK.

Het netwerk wordt overspoeld met leugens en propaganda voor de opbouw van de CPK. Intussen zal de megaluchthaven nooit zijn vruchten afwerpen; er is niet zoveel passagiersverkeer in Polen, en dat zal ook nooit gebeuren, dat het zinvol zou zijn om enkele honderden miljarden zloty's aan schulden uit te geven en deze vervolgens nooit meer terug te betalen. CPK is een gouden deal voor PiS-mensen en anderen - en een van de manieren om geld te verdienen was door onroerend goed te kopen en het vervolgens te verkopen.

Het blijkt dat mensen die toegang hadden tot vertrouwelijke informatie over de locatie, voor bijna niets kavels te koop kochten. Het idee kwam van Obajtek, die zelf veel percelen in de buurt van de kerncentrale kocht.

Nu zijn deze mensen doodsbang omdat de waarde van de percelen dramatisch zal dalen na de aankondiging van de liquidatie van het CPK-project.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


"Maciej Wilk, een actieve verdediger van de CPK,
is óf een economische onwetende óf een gewone fraudeur"


10 februari 2024   

De heer Maciej Wilk, de meest actieve en bekende verdediger van het huidige CPK-concept, is óf een economische onwetende óf een gewone fraudeur. In een discussie op Channel 0 suggereerde hij dat de ontwikkeling van de luchtvaart een voorwaarde is voor de ontwikkelingssprong van Polen en het doorbreken van de zone van middeninkomenslanden. Hij herhaalt na Morawiecki de onzin dat we ons moeten losmaken, ook al zijn er volgens hem OESO-normen hebben we al uitgebroken. Om de stelling over de rol van de luchtvaart in deze opstand te ondersteunen, herinnert hij eraan dat LOT lijnen heeft geopend naar India, Japan en Zuid-Korea. en het aantal verbindingen met de VS vergroot - schrijft Andrzej Bratkowski.

– Dankzij dit (zo beweerde hij) was er een zeer grote toename van de export naar landen met nieuwe verbindingen en hij citeert de dynamiek van de export. In feite hebben luchtverbindingen weinig invloed op de omvang van de export naar een bepaald land. Afgezien van de VS was en is het aandeel van de andere genoemde landen in de Poolse export minder dan 0,5%, dus de hoge exportdynamiek is hier niet relevant. En in sommige gevallen (Japan) was de dynamiek veel langzamer dan gemiddeld. Alleen in het geval van de VS was de toename van de dynamiek en het aandeel in de totale handel aanzienlijk, maar in die tijd hadden andere landen een grotere exportdynamiek (Mexico) en een hoger niveau van aandeel (6 Europese landen) en aandeelgroei (Oekraïne). . De relatie tussen export en luchtvaart is dus klein vergeleken met andere factoren.

– Verhalen over de ontwikkeling van de luchtvaart als uitzonderlijk belangrijke manier om een ontwikkelingssprong te maken zijn slechts sprookjes. En er is nog één ding: de aanleg van luchthavens alleen zorgt niet voor meer luchtverkeer. Het is ook vermeldenswaard dat de genoemde gegevens in Poolse zloty zijn. De sterke stijging van het exportaandeel naar de VS is grotendeels het gevolg van de versterking van de dollar ten opzichte van de euro, vat Bratkowski samen.

De campagne ter promotie van CPK wordt uitgevoerd met staatsgeld dat door het bedrijf wordt overgemaakt. Alleen al in de buitenlandse media werd ruim een miljoen zloty uitgegeven aan valse artikelen. In Polen zouden enkele tientallen miljoenen worden uitgegeven om het onderwerp op te zwepen, een deel ervan voor "experts".

– (EN) Ik ben geen vijand van de bouw van een grote luchthaven, maar de basis ervan kan niet een project zijn dat sinds het begin vol zit met diefstal en fraude. Een nieuw plan en begin, een andere locatie, en we kunnen praten - schreef een van de internetgebruikers over CPK.

Wilk en anderen zoals hij negeren het feit dat er in Polen nooit genoeg goederen of mensen zijn en zullen zijn om de CPK geld te laten verdienen, en het beste voorbeeld van de werking van PiS-visies is Radom. Het vliegveld in Radom is vrijwel leeg.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Een vraag over CPK, waar Horała en Wilk een hekel aan hebben
Ze zullen nooit antwoorden


10 februari 2024 

Na deze vraag vallen de 'experts' stil en snakken PiS-politici naar adem. Je kunt geen antwoord verwachten.

– Hoe kun je er zeker van zijn dat de berekeningen met betrekking tot het project (bouwkosten... implementatietijd... en, nog belangrijker, de veronderstelde doelen - passagiers- en vrachtverkeer en winst) net zo betrouwbaar zijn als de berekeningen voor de luchthaven bij de opgraving van Radom en de Spit... Zoals we weten waren in beide gevallen de kosten van de bouwwerkzaamheden aanzienlijk hoger dan verwacht, en de winsten... nou, antwoord dat voor jezelf... En vertel me niet dat "CPK is iets anders." Het enige verschil tussen deze projecten is dat daar enkele miljarden zijn verspild, en bij CPK kun je er honderden verliezen - vraagt een internetgebruiker zich af.

– Ik heb deze vraag ooit aan M. Wilk gesteld. Tot nu toe heeft hij in zeven talen gezwegen. Ik vroeg hem ook of hij niet bang was dat CPK zakelijk zou worden gedomineerd en uitgebuit door andere grote luchtvaartmaatschappijen? Hetzelfde antwoord, of beter gezegd het gebrek daaraan, voegde een andere persoon toe.

Het CPK-project was één grote geldpomp, gebouwd op hetzelfde principe als veel andere PiS-projecten.

– Op Republika TV zei Macierewicz dat CPK "de grootste hub in Eurazië" zou moeten zijn. Het maakt niet uit of hij een gek of een cynicus is. Het belangrijkste is dat mensen zoals hij een groot deel van onze politieke gemeenschap in gekken of cynici hebben veranderd. Dit verzwakt ons land echt, schreef Marek Migalski.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


7 dingen die we weten over CPK na het debat in de Sejm
Minister Lasek: "Ik was ook verbijsterd. Onzin en onzin"


centrale communicatiepoort
9 februari 2024
Jarosław Osowski


Citaatfoto wyborcza.pl

Voorlopige visualisaties van de Centrale Communicatiepoort volgens architectonisch concept van het Foster+Partners-kantoor, waarmee CPK een contract tekende voor ontwerpwerkzaamheden ter waarde van ruim 850 miljoen PLN (foto: CPK-materialen)

Honderden miljoenen werden uitgegeven aan propaganda over het succes van de CPK onder de PiS-regering, bijvoorbeeld het kwartaalblad "Apostoł Miłosierdzia Divine" (De Apostel van Goddelijke Barmhartigheid). Naast het prijzen van de niet-bestaande luchthaven in Baranów waren er "roekeloze deadlines", onderschatte kosten en een verdere toename van de werkgelegenheid bij het overheidsbedrijf.

Dit beeld van de CPK werd in de Sejm gepresenteerd door Maciej Lasek (Burger Coalitie), de nieuwe regeringsvertegenwoordiger voor de Centrale Communicatiehaven. Zijn voorganger in deze functie, PiS-parlementslid Marcin Horała, eiste het debat op. De parlementaire club van deze partij formuleerde een aanvullend agendapunt als volgt: "Actuele informatie over de redenen voor het stoppen van het CPK-investeringsprogramma en de incompetentie of bewuste sabotage van het programma door de regeringsvertegenwoordiger, de heer Maciej Lasek."

Het uitzonderlijk verhitte debat over de CPK duurde twee uur en werd bijgewoond door ruim vijftig parlementsleden. PiS-vertegenwoordigers onder meer: ze suggereerden dat zonder een centrale luchthaven, ongeveer 45 km ten westen van Warschau, "Polen nog steeds alleen naar Duitsland zullen gaan om asperges te kopen bij Bauer." Wat hebben we geleerd over de stand van de voorbereidingen voor de bouw van de luchthaven bij Baranów, de spoorlijnen die ernaartoe leiden, die PiS "spokes" noemde, en verdere plannen van de regering van Donald Tusk in deze kwestie?

Bron:  warszawa.wyborcza.pl  przez Jarosław Osowski    język po Polsku

Pieszyce


CPK is de doorbraak van de eeuw?!
Horała heeft bijna 3 miljard PLN van ons geld uitgegeven aan een leeg veld


13 februari  2024

Marcin Horała moet worden gearresteerd en onderworpen aan een langdurig onderzoek dat alle omstandigheden van de eeuwwisseling van de CPK aan het licht zal brengen. Het blijkt dat er al bijna 3 miljard PLN is uitgegeven aan een project waarin niets is gebouwd! Dit geld is van onze belastingen afgetrokken en verspild.

PiS is één grote maffia die de prestaties van generaties heeft vernietigd om zoveel mogelijk te stelen. In het geval van CPK is het probleem niet alleen dat er al enkele jaren niets is gecreëerd. Er gaan geruchten over grootschalige corruptie, steekpenningen voor contracten en deals over stukken land. Hoe zou dit mechanisme kunnen werken?

Mensen die opdracht gaven voor grote contracten, die soms honderden miljoenen zloty waard waren, konden steekpenningen eisen.

Mensen die voorheen de plannen voor de ligging van het vliegveld en het tracé van de sporen kenden, konden voor centen stukken grond kopen, die toen niets waard waren en nadat de plannen bekend waren gemaakt, gingen de prijzen aanzienlijk omhoog.

Er zijn ruim 700 mensen aangenomen om bij CPK te werken, maar er zijn geen resultaten van hun werk.

Daarom moeten alle omstandigheden van deze zaak worden opgehelderd - en de voorlopige hechtenis en de harde behandeling van criminelen van PiS zouden hierbij moeten helpen. De onschuldigen hebben immers niets te vrezen, toch?

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


10 leugens van propagandisten over CPK
Ze willen er gewoon een bedrijf van maken


13 februari 2024

Waarom willen PiS en propagandisten, die miljoenen zloty hebben ontvangen voor leugens, ons dwingen tot het CPK-project? Omdat ze er veel geld mee willen verdienen. Horała et consortes verspreidden een aantal grove leugens over dit project

Leugen 1: CPK zal een positieve impact hebben op de Poolse economie

Geen enkele nieuwe luchthaven zal een positieve impact hebben op de Poolse economie, omdat de hoeveelheid goederen en mensen in omloop niet op magische wijze zal toenemen. De luchthavens die we vandaag de dag hebben, kunnen veel meer aan dan ze nu doen.

De waarheid is totaal anders: CPK zal een negatieve impact hebben op de Poolse economie, want om dit idiote project te financieren zal de regering ons nog meer schulden moeten maken en daarom geld uit de markt halen in de vorm van nieuwe belastingen.

Leugen 2: Chopin Airport en Modlin hebben de capaciteitslimiet bereikt

Chopin Airport en Modlin kunnen gemakkelijk 50% meer passagiers verwerken. Als het passagiersverkeer daadwerkelijk toeneemt, kan het vliegveld in Radom worden toegevoegd en kunnen alle drie de luchthavens met een sneltrein worden verbonden, zodat de reis maximaal 30-45 minuten duurt.

Leugen 3: CPK zal het verkeer van regionale luchthavens niet wegnemen

Regionale luchthavens bedienen momenteel jaarlijks 20 miljoen passagiers. Als CPK wil functioneren en geld wil verdienen, moet het dit verkeer wegnemen, anders verdient het geen geld.

Leugen 4:Onafhankelijke experts hebben berekend dat CPK winstgevend is

In feite zijn er geen betrouwbare en onafhankelijke analyses van CPK. Ze zijn allemaal op de een of andere manier in opdracht van Horała en zijn bedrijf voor geld gemaakt en bewijzen de vooropgezette stelling.

Leugen 5: Het publiek steunt het project

De Polen worden al enkele maanden voorgelogen door betaalde PiS-handlangers, die miljoenen betaald kregen voor deze leugens. Dit geldt zowel voor zogenaamde 'experts' als voor informanten en de media. Horała gaf miljoenen uit aan een leugencampagne. Langzaam komt de waarheid aan het licht.

Leugen 6: CPK is winstgevend

Er bestaat geen echte balans die de vermeende inkomsten en de mogelijkheid van hun rendement in de loop van de tijd meetelt. Niemand heeft geprobeerd te berekenen hoeveel CPK zou moeten verdienen om de kosten terug te betalen.

Leugen 7: CPK zal het passagiersverkeer vergroten

Het passagiersverkeer in Polen is niet het resultaat van de aanwezigheid van luchthavens, maar van het netwerk van verbindingen en prijzen van individuele luchtvaartmaatschappijen. Als de prijzen stijgen, neemt het verkeer af, als ze dalen, neemt het verkeer toe. Alles hangt sterk samen met de toestand van de economie en de stemming daar. De aanwezigheid van de luchthaven zal daar niets aan veranderen. Wie wil vliegen, zal vliegen.

Leugen 8: Politici willen de CPK niet omdat er een vliegveld in Berlijn is

Polen uit West-Polen gebruiken de luchthaven van Berlijn omdat deze dichter bij Warschau ligt, maar alleen als het winstgevend is – bijvoorbeeld als het goedkoper, sneller of beter is. Niemand zal naar Berlijn gaan of vliegen, omdat daar alleen maar een vliegveld is omwille van de haven. Het verhaal dat de CPK een concurrent is en dat sommige Poolse politici in het belang van Duitsland handelen, is een idiote manipulatie die kan worden geloofd door mensen die nog nooit hebben gevlogen.

Leugen 9: CPK wordt gebouwd, het kan niet worden gestopt

Er is tot op de dag van vandaag niets gebouwd.

Leugen 10: CPK is in het belang van Polen

Niemand heeft ooit bewezen dat het bouwen van een megaluchthaven in het belang is van Polen en Polen. Er was geen echte inhoudelijke discussie, en vooral geen analyse, dat het uitgeven van enkele honderden miljard zloty voordelen voor Polen zou opleveren.

In plaats daarvan hebben we propagandaslogans en leugens van 'experts' die geld ontvingen omdat ze tegen het publiek hadden gelogen. Alleen al het uitgeven van geld aan propaganda betekent dat je deze onthullingen heel voorzichtig moet benaderen.

Waarom wordt CPK dan zo breed gepubliceerd?

Omdat PiS-mensen dachten dat ze voor altijd aan de macht zouden blijven en verschillende deals sloten over CPK. Het bedrijf zelf heeft bijna 800 mensen in dienst, wat ons miljarden heeft gekost. Het moet allemaal worden omgeploegd en verspreid.

CPK is gewoon een PiS-manier om geld te verdienen. Niets meer.

Wat te gebruiken in plaats van CPK?

Uitbreiding van de luchthaven van Chopin, uitbreiding van de luchthaven van Modlin, deze verbinden met een hogesnelheidslijn en tenslotte uitbreiding van de luchthaven van Radom, op voorwaarde dat ze kunnen worden verbonden met een hogesnelheidslijn, wat veel nuttiger zal zijn dan de stomme CPK.

Polen kan zich dergelijke projecten veroorloven en ze passen bij de omvang van de beweging. De bewering dat CPK een deel van het verkeer uit het buitenland zal overnemen is een utopie.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce

#11

AANDACHT! CPK – een lijst van mensen die banden hebben met PiS
en propaganda verspreiden over het idiote project


14 februari 2024

Eén van de internetgebruikers heeft een lijst gemaakt van mensen die actief lobbyen voor het CPK-project, dat de Poolse financiën zal vernietigen en Polen zal verzwakken.

  • Maciej Wilk: PiS-president van LOT Polish Airlines SA - laten we niet vergeten - volgens Radek Fogel heeft PiS geen experts in dienst,
  • Paweł Zariczny. Directeur bij het Centrum voor Veiligheid en Defensietechnologie van de Technische Universiteit van Gdańsk. Betrokken bij het nationale "patriotnetwerk". Geobserveerd door Dominik Tarczyński en prees de prestaties van dit EP-lid voor de Poolse zaak. Een persoon met dezelfde voor- en achternaam (Paweł Grzegorz Zariczny) wordt vermeld als lid van het Auditcomité van de Unie van Oekraïense Onafhankelijke Jeugd, wat speciale aandacht vereist, vooral in het licht van de fascinatie voor de MAGA-wereld die hierboven is weergegeven.
  • 3. Szymon Janus: Odra Opole-fan, radicaal-rechts en atheïst. Hij ondersteunt Viktor Orbán, staat op voornaam bij Krzysztof Bosak en wordt ook ondergedompeld in de MAGA-wereld. Laten we ook vermelden dat hij een collega is van Patryk Wachowiec van de Center for Analysis for Development Foundation.
  • Nicolaas Wild. Voormalig president van de CPK en gevolmachtigd voor de CPK. Adviseur van het Openbaar Ministerie. Laat dat genoeg zijn. Laten we daar stoppen.
  • Jacek Bartosiak. 47 jaar oud. Wilds adviseur. Directeur van een voertuig voor speciale doeleinden, opgericht om de CPK te bouwen. Geopoliticus. Voorheen NCSS-expert bij Jacek Kotas, de Russische liaison, heeft hij nu zijn eigen denktank Strategy&Future.
  • Marek Budzisz steunt ook CPK - Marek Budzisz, die samenwerkt met Jacek Bartosiak in S&F, en co-host is van zijn YT-kanaal, riep op tot toenadering tot Rusland in 2021: "Er moeten nu communicatiekanalen met Moskou worden opgebouwd, we hebben een opwarming van de politieke klimaat, we zouden er geld mee kunnen verdienen".
  • Marcin Kwaśniewski. Auteur van de petitie Ja voor CPK. Emigrant uit Groot-Brittannië. Fan van Hołownia en Three Seas. Hij was blij met de overwinning van Duda in 2020. Hij deelt met PiS een sterke afkeer van de Duitsers en geeft hen ook de schuld van de Brexit. Orkestman: hij werkt zelfs samen met Cezary Krysztopa in de CPK-zaak.
  • Andrzej Banucha. Adjunct-directeur van het Bureau voor Ontwikkeling, Investeerdersrelaties en Promotie van PKP CARGO S.A.
  • Marian Baczał. Een publicist voor de traditionalistische 'New Deal', waarin wordt aangenomen dat 'een natie, een sterke staat, religie of orde, die vandaag de dag wordt aangevallen vanuit liberale en nieuw-linkse posities, niet achterhaald is'. Gevolgd door Matthew Tyrmand. Geprezen door Cezary Krysztopa. De heer Baczal leest Doegin en hij was teleurgesteld omdat zijn laatste boek niet aan zijn leesverwachtingen voldeed. In zijn avatar plaatste hij de Laotiaanse vlag naast de Poolse vlag: hij presenteert zichzelf als een strijder voor de zaak van de Revolutionaire Volkspartij van Laos.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Grote fraude rond CPK 
Op de achtergrond miljardenbelangen van PiS-mensen


18 februari 2024

CPK is een van de grootste oplichtingspraktijken van de vorige regering. De omvang van het project was bedoeld als een gordijn tegen vragen over de ware aard van deze investering. In Polen zouden dergelijke projecten moeten worden voorafgegaan door betrouwbaar onderzoek en een reële beoordeling van de ontwikkelingsmogelijkheden, maar in plaats daarvan werd een leugenfestival georganiseerd en traden de PiS-genomineerden op als experts.

De gouden deal over CPK werd in de eerste plaats gesloten door mensen die toegang hadden tot informatie over waar en wat er zou gebeuren. Enorme transacties met percelen, commissies op verschillende bestellingen, miljoenen inkomsten uit propaganda - zo ziet een grote fraude eruit.

De geldroof die deze mensen uitvoeren is walgelijk – en toch kunnen ze fundamentele vragen beantwoorden. Waar komen bijvoorbeeld de extra passagiers en het extra vrachtverkeer vandaan? En zoiets bestaat niet en zal er ook nooit komen.

Een van de grootste leugens die door PiS-propagandisten wordt verspreid, is de kwestie van de invloed van de luchthaven op Polen. Welnu, geen enkele luchthaven kan de economie ontwikkelen, want voordat er iets op deze luchthaven kan gebeuren, moet je eerst enorme schulden aangaan. We kunnen dus zeggen dat dit soort projecten een schadelijke impact heeft: er wordt geld weggenomen voor wegen, scholen en innovatieprojecten.

CPK is slecht!

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Jacek Dziad       @jacek_dziad

De kosten van de geplande CPK bedragen 155 miljard złoty.

Van dit geld kan men kopen.

- 1076 vliegtuigen F-35  (we bestelden 32 stuks)
- 1937 Himars lanceerders
- 3234 kanon-houwitsers
- 2480 Gevechtsvliegtuigen  FA-50
- 3 vliegdekschepen formaat USS Gerald Ford.Dziad heeft het goed uitgerekend, knap.

Pieszyce


Oplichting van miljarden dollars
Zonder een onafhankelijke CPK-audit heeft het geen enkele zin om er zelfs maar over te praten


19 februari 2024

CPK is één grote dijk. Honderden miljoenen zloty's zijn verspild, tientallen miljoenen zloty's zijn uitgegeven aan domme en onnodige zaken. Wat er bij de CPK is gebeurd, komt neer op verraad aan Polen.

– Ik las in Newsweek dat de CPK-begroting eind 2023 3,3 miljard złoty afweek van de werkelijkheid. De investering was vooral een toevluchtsoord voor goedbetaalde banen en het PiS-verkiezingsfonds. Er werd 700 miljoen złoty uitgegeven aan salarissen en sponsoring. Smaczki: 800 miljoen złoty - havenproject in het buitenland 400.000 złoty - religieuze sekte 250.000 złoty - influencers van Stor9, waaronder: Jakub Wiech 140 duizend – PR-campagne in bioscopen 4 miljoen złoty – evenementen vlak voor de verkiezingen 1,5 miljoen złoty – promotie op TVP en Polsat 1 miljoen złoty – promotie in het buitenland 55.000 złoty – driemaandelijks "Apostel van Goddelijke Barmhartigheid" 1,8 miljoen złoty – buitencampagne En er is meer. Serieus, zonder een eerlijke audit, presentatie van de resultaten en berekende investeringsplannen aan het publiek valt er niets te bespreken - schreef Monika Mesuret.

Journalisten hebben nog niet overal toegang toe – en onderzoek vereist onder meer het geval van de handel in percelen, dat plaatsvond toen de CPK werd gelanceerd.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Extreme naïviteit van CPK-apologen
Na de "successen" van Izera en de loopgraaf is er geen kans op succes


20 februari 2024

CPK betekent dat ik een half biljoen zloty of meer heb verspild. Er is geen enkele kans om dit project op een andere manier uit te voeren dan met de enorme schuldenlast van ons land en met het verwijderen van geld uit de markt. Echte experts weten dit al heel lang, en wat propagandisten doen is eenvoudigweg een beschamende leugen voor de samenleving.

CPK heeft om vele redenen geen zin. De belangrijkste is het gebrek aan een passend aantal mensen en goederen dat via deze luchthaven zou passeren. Het zogenaamde rendement bestaat hier niet. CPK kan de begroting van ons land vernietigen en de aandacht afleiden van belangrijke infrastructuur- en sociale projecten, omdat de luchthaven zelf niets verandert, en de spoorweg zelf ook niets.

We moeten Polen als geheel bekijken, niet als geselecteerde fragmenten, en onszelf de vraag stellen: waar kunnen we de 500 tot 600 miljard PLN vandaan halen en hoe moeten we dat dan terugbetalen. Propagandisten hebben hier geen antwoord op, omdat er geen bedrijf is dat dit geld binnen een redelijke termijn aan Polen kan teruggeven.

Daarom is CPK een utopie, net als Izera of Przekop Mierzei Wiślanej.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


De CPK zal niet gebouwd worden
de gebeden van symmetristen en de propaganda van betaalde experts hielpen niet


5 maart 2024

De regering van Donald Tusk is niet van plan PiS-projecten te steunen. CPK zal als project worden voltooid, het bedrijf zal worden ontbonden en een gedetailleerde audit zal helpen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen mensen die zich geld hebben verduisterd - we leren van mensen die betrokken zijn bij de afwikkeling van het project. Daarom mislukten de aanvallen op Maciej Lasek en pogingen om de werkelijkheid te verdraaien.

Wat blijft er over van CPK? Enkele elementen van het ontwerp van spoorverbindingen en de aanpassing ervan, zodat we kunnen praten over het gebruik van spoorlijnen. Ook komen er compleet nieuwe verbindingen, inclusief een kans om Modlin uit te breiden.

Tegelijkertijd was het mogelijk een groep mensen, of beter gezegd lobbyisten, te identificeren die probeerden de democratische coalitie ervan te overtuigen een vreselijke fout te maken. De meesten van hen werden gesteund door betaalde CPK-'experts' die enorme sommen geld ontvingen voor lobbywerk.

CPK is idioot, zoals iedere economiestudent weet.

Bron wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


De CPK wordt gelukkig niet gebouwd
Het bespaarde geld gaat naar snelwegen en spoorwegen


24 maart 2024

Het megavliegveld bij Warschau was voor mensen van PiS de zogenaamde deal van hun leven. Ze zouden hier miljoenen, zo niet miljarden aan verdienen. Gelukkig is het idee voor een megaluchthaven al verlaten. De enige verstandige oplossing is het aanleggen van een spoorlijn, maar alleen na zorgvuldige verificatie van wat PiS-dilettanten hebben bedacht.

Het geld dat op de luchthaven wordt bespaard, moet gaan naar iets dat Polen echt nodig heeft: snelwegen, snelwegen en spoorlijnen. We hebben echt een snelle weg nodig van Ełk naar Szczecin, we hebben een snelweg nodig die Poznań met Koszalin zal verbinden, we moeten de infrastructuur tussen Kołobrzeg en Szczecin uitbreiden - het is daar nog steeds erg slecht.

Hetzelfde geldt voor de spoorwegen: alle provinciesteden moeten zo snel mogelijk over snelle spoorlijnen beschikken. Tegenwoordig duurt de reis tussen Szczecin en Warschau 7 uur, wat een spoorweggruwel is.

En dit zijn echte investeringen, niet de dromen van PiS-idioten.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


CPK-aanhangers zijn als een sekte. Geen argumenten, emotionele chantage en leugens

14 april 2024

De bedrijven die de CPK bouwden zouden enkele tientallen miljarden zloty verdienen. Dit is een enorme hoeveelheid geld die ze niet zullen krijgen omdat de luchthaven geen zin heeft. Dit zijn zowel Poolse entiteiten als grote buitenlandse bedrijven. Nu vallen ze de Poolse regering aan. En CPK-aanhangers gedragen zich als een sekte.

CPK-sekte: Ondernemers wachten op CPK zodra de opstand begint en het vrachtverkeer op gang komt!
 :) Iedereen: Waarom vliegen deze ondernemers niet vanaf hun huidige luchthavens?
CPK-sekte: stilte

CPK-sekte: Andere landen bouwen nieuwe in plaats van oude luchthavens te ontwikkelen!
 :) Iedereen: hoe zit het met landen die oude luchthavens ontwikkelen in plaats van nieuwe te bouwen?
CPK-sekte: stilte

CPK-sekte: Weg met Lasek, hij heeft geen ervaring met het bouwen van luchthavens!
 :) Iedereen: En wat Horała had hij?
CPK-sekte: stilte

CPK-sekte: Duitse stemmen over het gebrek aan zin bij het bouwen van de CPK zijn het beste argument voor de oprichting ervan!
 :) Iedereen: de laatste tijd zijn er ook stemmen dat Duitsland CPK wil
CPK-sekte: stilte

CPK-sekte: Experts uit de luchtvaartindustrie steunen CPK!
 :) Iedereen: [wijst naar een deskundige die CPK niet ondersteunt]
CPK-sekte: stilte

CPK-sekte: Okęcie is te klein, het zal niet meer passagiers bedienen!
 :) Iedereen: [geeft kleinere luchthavens aan die twee keer zoveel passagiers bedienen als Okęcie]
CPK-sekte: stilte

CPK-sekte: Een half jaar na de beëdiging van de nieuwe regering zijn er geen tastbare effecten!
 :) Iedereen: En welke tastbare effecten hebben de PIS-activiteiten de afgelopen ACHT JAAR gehad?
CPK-sekte: stilte

...enzovoort tot in het oneindige xD

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce

Een kwart miljoen van CPK voor een influencerbureau
De propaganda van het stomme idee van PiS kostte veel geld


15 april 2024

Het Stor 9-bureau ontving 250.000 PLN van Horała en zijn mensen voor het promoten van CPK. Dit geld werd gebruikt om tegen het publiek te liegen, onthulde Onet.

Dit is het topje van de ijsberg. De groep mensen die CPK steunt, bestaat uit mensen die geld hebben ontvangen om zieke PiS-ideeën te promoten. CPK is volkomen onnodig in Polen, omdat het voldoende is om de luchthavens die we hebben uit te breiden.

Er is ook de vraag wie er geld zou verdienen aan de bouw van dit gigantische project - en wit zouden het bedrijven zijn die banden hebben met de Wet en Rechtvaardigheid Partij en grote buitenlandse entiteiten, waaronder uit Duitsland. Willen we echt geld uitgeven dat de grenzen van ons land overschrijdt? Zijn er geen belangrijkere investeringen?

Tegenwoordig moet de prioriteit van Polen veiligheid, vereenvoudiging van de wetgeving en belastingverlaging zijn.
 
De valse propaganda van de CPK heeft miljoenen zloty gekost. Genoeg van dit!

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku