Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

TV Republika kan zijn vergunning kwijtraken omdat het zich voordoet als TVP

Gestart door Pieszyce, 27 december 2023, 01:01

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


TV Republika kan zijn vergunning kwijtraken omdat het zich voordoet als TVP
Miljoen dollar boetes in het verschiet


26 december 2023

Telewizja Republika zendt een programma uit dat bedrieglijk veel lijkt op TVP Nieuws. Het probleem is dat dit niet alleen bedrog is, maar ook een schending van het auteursrecht. In deze situatie wordt het tv-station bedreigd met het verlies van zijn licentie, evenals miljoenen dollars aan boetes en de noodzaak om schadevergoeding te betalen aan de publieke omroep.

Een aanklacht wegens diefstal van auteursrechten die TV Republika zou hebben gepleegd, wordt waarschijnlijk volgende week al ingediend bij het Openbaar Ministerie. Het tv-station presenteert programma's die bedrieglijk veel lijken op de programma's die bekend zijn van de publieke omroep. Ook verschijnen er mensen in de uitzending die een concurrentieverbod zouden hebben gekregen van TVP.

Liegen en bedriegen zijn Poetinistische methoden die door PiS worden gebruikt. Kaczynski heeft Polen vernietigd en probeert het nu in brand te steken. De putsch is mislukt, maar het bedrog gaat door.

Talloze internetgebruikers schrijven over het bedrog.

Bron: wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Tijd om te beginnen met het intrekken van de licentie van TV Ruspublika

1 januari 2024Het logo van Republika TV doet qua kleuren verontrustend veel denken aan de Russische vlag en de boodschap komt sterk overeen met Russische propaganda. Leugens, aanvallen op de regering, manipulatie, mensen vol haat in de ether. Polen is een democratie, maar liegen mag niet. Ondertussen staat TV Republika bol van de leugens.

Eergisteren loog TV Republika dat er een raket was gevallen in Polen. Ondertussen is er niets gevallen. Dit is een bedreiging voor de veiligheid van ons land, en de mensen die deze onzin verzinnen moeten worden aangepakt door de binnenlandse veiligheidsdienst, en wel zo snel mogelijk!

Polen kan verenigd worden, Polen kan beter worden, maar we moeten ons ontdoen van de leugenaars. Vooral degenen die propaganda maken met geld van bijvoorbeeld Orlen. Het is schandalig dat iemand deze leugens financiert en ons geld daarvoor gebruikt!

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Voor Rublika - de briljante naam van TV Republika
De graphic maakt golven online


1 januari 2024


citaat afbeelding twitter.com lid

De kreten van PiS-propagandisten die uit de trog worden gerukt, zijn in heel Polen te horen. Geen wonder dat de Polen reageren: met satire en spot. Een internetgebruiker heeft een briljante afbeelding gemaakt van de redacteur van TV ZaRublika.

Het is een verwijzing naar het geblaat van varkens die uit de trog worden gerukt, maar niet alleen. Het is ook een nadruk op de banden van de PiS met Rusland en Poetin. Want het is de moeite waard om te onthouden dat Jaroslaw Kaczyński persoonlijk anderhalf jaar lang een Russische spion in Polen heeft ontmoet, wodka met hem heeft gedronken en toen is begonnen met het verwoesten van Polen. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat Kaczyński en Morawiecki vrij recentelijk de bondgenoten van Poetin hebben ontmoet: Le Pen, Orban en Salvini, zoete foto's namen en samenzwoeren tegen Europa.

Voor een roebel, misschien twee. Verraders.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Pieszyce


TV Republika leeft van het geld van Orlen
Blokkeer de financiering, neem het geld van de Polen af


2 januari 2024 
 
Onder de adverteerders van Telewizja Republika, waarvan het format lijkt op de ergste Russische propagandisten, is Orlen. Daniel Obajtek sponsort Sakiewicz gul op aandringen van Kaczyński. Dit moet zo snel mogelijk worden gestopt.

Het geld van de Polen, dat van hen wordt afgenomen in de vorm van opgeblazen brandstof-, energie- en gasprijzen, gaat vandaag naar propaganda die erger is dan Russische propaganda. De televisie van Sakiewicz is gebaseerd op leugens, manipulatie en gezeik. De show waarin Jan Piętrzak, propagandist van Wet en Rechtvaardigheid, oproept om mensen naar concentratiekampen te sturen en ze daar te vermoorden, heeft het bittere einde bereikt.

De regering moet onmiddellijk afrekenen met Obajtek en de geldtransfers naar TV Republika stopzetten.

Veel mensen geloven dat Obajtek een groot aantal potentiële misdaden op zijn strafblad heeft staan - hij moet zo snel mogelijk worden gearresteerd en vastgezet. Geld geven aan TV Republika is niet alleen een misdaad tegen Polen, het is vooral een uiting van een walgelijk gebrek aan moraliteit.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Bedrijven stoppen met adverteren op PiS TV 
Kaczynski's communisten willen mensen in vernietigingskampen stoppen en nummers op hen  tatoeëren


3 januari 2024 
 
Schandalig gedrag van PiS.

De echo's van Jan Pietrzak's woorden om migranten in vernietigingskampen te plaatsen zwegen niet, en een andere affaire heeft Tv Republik al aan het wankelen gebracht. Deze keer zal het de propagandistische zender van PiS duur te staan komen.

Een andere communistische apparatchik, Marek Król, verklaarde dat mensen die de oorlog ontvluchten gechipt konden worden of dat er nummers op hun armen getatoeëerd konden worden.

- Er is een eenvoudige manier. Je moet ze chips geven, zoals je dat bij honden doet, en natuurlijk is het goedkoper om de nummers op hun linkerhand te tatoeëren, dan kun je ze gemakkelijk vinden," grinnikte Król in de uitzending.

Onder andere Ikea en mBank hebben al afgezien van reclame op Tv Republika.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Worden er sancties opgelegd voor het laten vallen van advertenties op TV Republika?
Polsat waarschuwt


7 januari 2024
MWL

Polsat waarschuwt mediahuizen dat ze zullen moeten betalen als ze advertenties op TV Republika schrappen, zo heeft Wyborcza.biz vastgesteld. De mediagroep van Zygmunt Solorz-Zak beroept zich op regelgeving voor adverteerders.

De website Wyborcza.biz is in het bezit van een e-mail van een medewerker van Polsat Media aan het mediahuis. "En daarin berekent het bedrijf van Zygmunt Solorz-Zak precies hoeveel de 'annuleringskosten' van advertenties op TV Republika zullen zijn", - lezen we.

Dit is een vervolg op het morrende schandaal met de boycot van advertenties op Telewizja Republika. Veel bekende bedrijven en merken stellen dat ze niet op de hoogte waren van het feit dat hun spotjes op dit tv-station werden uitgezonden. De zender van Tomasz Sakiewicz maakte deel uit van grotere pakketten die mediahuizen kochten.

"Terreur van Polsat? Boetes voor het opgeven van advertenties

- Dit is terreur van de kant van Polsat Media. Waarom? We verbreken de voorwaarden van het contract niet - we hebben beloofd om te betalen voor advertenties zo veel als de duur van het contract bepaalt. We willen gewoon niet dat onze advertenties op deze ene zender worden vertoond - vertelt de voorzitter van een van de bedrijven die niet op TV Republika wil adverteren aan de dienst.

En omdat we onze reclames, waarvoor we betaald hebben, niet willen, bedreigt Solorz ons en komt met een gigantische schadevergoeding. Ik vraag me af waarvoor? Onze advocaten zeggen dat dit absurd is, -  voegde hij eraan toe.

Onder andere Ikea, mBank, Tarczynski, Żabka, Skoda en Wedel hebben zich al teruggetrokken uit de reclame op Republika TV. Deze bedrijven voerden aan dat ze niet op de hoogte waren van de uitzending van de spots van hun producten op TV Republika, juist vanwege het feit dat de zender van Sakiewicz door Polsat Media gebundeld was met andere themakanalen.

Polsat reageert: laten we geen grappen maken over terreur en bedreigingen. "Niet belangrijk".

Er is een reactie van de Polsat Groep. - Iedereen kan campagnes in opdracht annuleren, volgens de regels natuurlijk. Dus laten we geen grappen maken over deze terreur en bedreigingen, want het is niet belangrijks," verklaarde Tomasz Matwiejczuk in een reactie aan Wyborcza.biz.

Uit de regels en voorschriften die hij presenteerde, blijkt dat een adverteerder die de uitzending van spots annuleert een zogenaamde annuleringsvergoeding moet betalen. "Deze bedragen 20 procent (bij opzegging vijf dagen voor de eerste uitzending van een reclamespot) of 100 procent wanneer een dergelijke beslissing later wordt genomen, - zo lezen we.

Deze regels voorzien niet in een situatie waarin een adverteerder kan afhaken vanwege bijvoorbeeld controversiële inhoud op een bepaalde tv-zender. Volgens de gesprekspartners van de dienst "zullen de boetes naar verwachting oplopen tot 20 procent van het contract.

- In ons geval kan dit oplopen tot enkele tientallen duizenden zloty's, maar waarschijnlijk kan dit in het geval van andere bedrijven veel meer zijn," zegt een gesprekspartner van Wyborcza.biz.

Er is een plan "B"

De boycot van TV Republika door adverteerders is een gevolg van de uitspraken van Jan Pietrzak over immigranten. Hij suggereerde dat, in het kader van het relocatiemechanisme, ze in Polen zouden kunnen worden opgenomen in barakken op het terrein van voormalige Duitse concentratiekampen, waaronder Auschwitz.

Volgens "Wyborcza" zijn er "verhitte beraadslagingen met advocaten" in bedrijven over wat te doen met het oog op de dreiging van sancties voor opting out. Een andere oplossing ligt in het verschiet.

- Welke? Simpelweg, omdat ze beweren dat onze reclamespots moeten verschijnen tot het einde van het contract, zullen we spots voorbereiden over de sociale campagne tegen rassenhaat en deze laten uitzenden door TV Republika in plaats van reclamespots van onze bedrijven. Natuurlijk rekenen we erop dat TV Republika deze nieuwe spots niet zal willen uitzenden," aldus een vertegenwoordiger van een van de bedrijven.
 
Bron:  money.pl przez MWL    język po Polsku

Pieszyce


Gevangen! Telewizja Republika gebruikt censuur om te voorkomen dat kijkers de waarheid te weten komen

18 januari 2024

Pisowska TV Republika, waarvan de feitelijke eigenaar Kaczyński is, gebruikt censuur om te voorkomen dat kijkers de waarheid te weten komen.

Het propagandastation onderbrak de uitzending vanaf de Sejm toen premier Donald Tusk het podium betrad. Dit is reden voor een straf en wellicht in de toekomst voor intrekking van de vergunning.

Telewizja Republika behoort tot PiS. Dit is een station dat precies dezelfde methoden gebruikt als TVP: mensen aanvallen, leugens en manipulatie. Dit zijn Russische normen en daarom zullen we in de toekomst naast boetes ook moeten nadenken over de liquidatie ervan.

De onderbreking van de uitzending van de Sejm toen de premier naar het podium kwam en op het punt stond te reageren op de absurde beschuldigingen van de PiS-oppositie toont aan dat deze televisie bang is voor de waarheid en dat PiS-managers niet willen dat Polen erachter komen wat de echte waarheid is. beeld van de Poolse politiek eruit ziet.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku