Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Een golf van vertrekkende militairen

Gestart door Pieszyce, 27 december 2023, 01:13

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Een golf van vertrekkende militairen
Blaszczak hield de cijfers geheim, nu zijn ze aan het licht gekomen


KUC
23 december 2023, 12:05.

In de 11 maanden van 2023 hebben al bijna 19.000 soldaten de dienst verlaten - 9.000 beroepsmilitairen en bijna 10.000 van de WOT. Zoals 'Rzeczpospolita' meldt, werden dergelijke gegevens tijdens Mariusz Blaszczak's tijd als hoofd van het ministerie van Defensie verborgen gehouden. Nu is de waarheid aan het licht gekomen.

 Zoals "Rzeczpospolita" informeert, hebben 15,9 duizend beroepsmilitairen en territoriale verdedigingstroepen hun uniformen afgeworpen in 2022. Dit jaar zijn dat er al meer dan 18,7 duizend, en dat 11 maanden lang.

En daar blijft het niet bij. "Er hebben er zich al meer aangemeld om volgend jaar te vertrekken. Op 1 december 2023 hebben al 4.834 militairen kennisgevingen van dienstbeëindiging ingediend die leiden tot ontslag uit de professionele militaire dienst in 2024 (waaronder 4.546 in januari 2024)," - leest het tijdschrift.

"Rzeczpospolita" geeft toe dat het de gegevens heeft opgevraagd toen Mariusz Błaszczak nog hoofd van het Ministerie van Defensie was. Destijds kwam er echter geen antwoord. Ze verschenen pas toen Władysław Kosiniak-Kamysz de teugels overnam op het ministerie.

"De Hoge Controlekamer wees er onlangs op dat het ministerie van Defensie sommige statistische gegevens over het aantal soldaten in het Poolse leger had geclassificeerd. Omdat sommige gegevens als 'beperkt' waren geclassificeerd, was er geen informatie in de begrotingsuitvoering voor 2022, bijvoorbeeld over de gemiddelde jaarlijkse staat van tewerkstelling van beroepsmilitairen, hun emolumenten of het aantal soldaten dat uit dienst werd ontslagen," schrijft 'Rz'.

Bron: wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


De verschrikkelijke waarheid over het leger is aan het licht gekomen
Voor twee jaar onder Blaszczak vertrokken 35.000 soldaten!


26 december 2023
 
Polen wordt beroofd van militaire kracht door het rampzalige beheer van het leger. Volgens informatie die bij het ministerie van Defensie aan het licht is gekomen en voor het publiek verborgen werd gehouden, hebben alleen al in de afgelopen twee jaar 35.000 soldaten het leger verlaten.

Zonder oorlog hebben we een enorm aantal militairen verloren. Dit is niet het einde van het slechte nieuws.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben enorme aantallen geüniformeerd personeel de politie verlaten. De personeelssituatie is dramatisch. Mensen vertrokken ondanks hun salaris omdat de werksfeer met de Wet en Rechtvaardigheid partij ondraaglijk was. Politieagenten moesten op handen en voeten politici als Zielinski dienen en de oppositie aanvallen. Dit was te veel voor de geüniformeerde agenten. Ze konden niet protesteren, maar vertrokken massaal.

De situatie bij de geüniformeerde diensten is nijpend en moet dringend worden hersteld. Het probleem is dat er na PiS geen gegadigden voor de dienst zijn.

Bron: wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Motyka heeft de PiSowski propaganda weer doorgeploegd. Meester!

26 december 2023
 
Milosz Motyka ploegt hard en vastberaden in PiS. De PSL-woordvoerder neemt geen gevangenen. Een pro-PiS internetgebruiker beschuldigde de Volkspartij van het snijden in defensie-uitgaven.

Motyka antwoordde hem kort:

- Dit is een leugen. Volgens de ontwerpbegroting bedraagt het totale defensiekrediet in 2024 (met het steunfonds voor de strijdkrachten) 157,7 miljard złoty - 30 miljard złoty meer dan in 2023.

Met andere woorden, dankzij de PSL zal er veel meer geld zijn voor het leger. Maar niet alleen geld is belangrijk, ook de managementstijl. De dagen van Blaszczak, die generaals negeerde en vernederde, zijn voorbij in het ministerie van Defensie. Nu heeft Władysław Kosiniak-Kamysz de leiding, een man die niet alleen weet hoe hij een dialoog moet voeren en argumenten moet accepteren, maar bovenal mensen respecteert.

Het leger verandert ten goede.

Bron: wiesci24.pl    język po Polsku