Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Schoolhoofd meldde dat priester kinderen op hun dijen aanraakte

Gestart door Pieszyce, 28 december 2023, 01:11

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Schoolhoofd meldde dat priester kinderen op hun dijen aanraakte
Het dorp kwam voor haar met kruiwagens [TOP 2023].


priester
25 december 2023
Agata Kulczycka
 
De directrice van een kleine school in Podkarpacie meldde, na een signaal van leerlingen, aan de curie dat de priester kinderen op ongepaste wijze aanraakte. Na het lange meiweekend kwam het dorp met kruiwagens naar de school om haar weg te jagen, ze pakten haar telefoon af, sprongen op de auto en lieten haar niet wegrijden. - Ze zeiden dat er niets was gebeurd omdat de priesters altijd in gevoel waren - zegt hij. De directeur vertrok, de priester bleef.

Agata Kulczycka: Je was de directeur van een kleine, landelijke school, waar je weg moest. Vertel me wat daar is gebeurd.

Voormalig directeur van een kleine, landelijke school in Podkarpacie*: Het was een periode waarin kleine scholen werden gesloten. Bewoners protesteerden tegen de liquidatie, maar de gemeente kon deze niet handhaven omdat er te weinig kinderen waren. Het gebouw stond enkele jaren leeg. Uiteindelijk richtten verschillende nieuwe vrouwelijke bewoners van het dorp een vereniging en een school op. Bewoners kwamen en - zoals vroeger, als sociale daad - renoveerden ze het gebouw, schilderden de muren en voerden het puin af. De school was geweldig. De klassen waren klein, we zijn erin geslaagd een geweldig team van leraren te creëren, jong, dynamisch en bereid om iets te doen. Wij hebben heel goed gewerkt. Ook de dames van de vereniging waren actief: zij schreven projecten en zamelden geld in. We zijn erin geslaagd de school goed uit te rusten.

Betaalmuur:

Bron:  rzeszow.wyborcza.pl  przez  Agata Kulczycka     język po Polsku

Pieszyce


In welke eeuw leven sommige Polen??

1320 of 1750  :'(

Arm Schoolhoofd.  >:(  >:(

Bobal

Arm schoolhoofd, zeker. Middeleeuwse toestand.

Maar ook arme kinderen. Zij kunnen er niets aan doen, dat ze voorlopig opgescheept zitten met een vunzige priester en een stel primitieve ouders die kritiekloos ten opzichte van de kerk zijn. De schaduwzijde van het idyllische Poolse landleven......