Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ja, mijnheer Duda. Wij willen vervroegde verkiezingen

Gestart door Pieszyce, 29 december 2023, 00:52

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ja, mijnheer Duda. Wij willen vervroegde verkiezingen
Zonder TVP zal Wet en Rechtvaardigheid tot 10% steun krijgen


27 december 2023
 
Er gaan geruchten in de media over een mogelijke voorlegging van de begrotingswet door Duda aan de TK Przyłębska. Op 29 januari is de TK misschien al weg, maar het idee om het parlement te ontbinden en vervroegde verkiezingen te houden is geweldig. President Duda zou dit zo snel mogelijk moeten doen. Waarom?

Omdat dan 80% van de Polen naar de stembus zal gaan, PiS maximaal 10% steun zal hebben en Duda onmiddellijk voor het Staatstribunaal zal worden gedaagd!

Jaroslaw Kaczynski is gek geworden. De vernietiging die hij voor Polen voorstelt, is het beste bewijs dat deze eikel zijn politieke verstand volledig kwijt is. Het aankondigen van vervroegde verkiezingen zou het beste cadeau zijn aan de democratische coalitie. De Burgercoalitie, de Derde Weg en links winnen het meest bij zo'n stap, de PiS verliest het meest.

De situatie van Duda is tragisch. Hij heeft niet alleen de afstandsbediening van zijn telefoon, maar hij heeft ook Mastalerk in het paleis binnengelaten, die de rol van vicepresident wil spelen en voortdurend complotten smeedt. Het levert hem niets op en alle recente beslissingen zijn blunders.

Vorige verkiezingen? Laten we dit spel spelen, mijnheer Duda. U zult zwaar verliezen, want in plaats van anderhalf jaar in functie zult u... drie maanden zijn. Hooguit. En daarna vele jaren in de gevangenis. Dat is wat het volk wil.

Bron: wiesci24.pl       jezyk po Polsku