Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De voormalige voorzitter van Polskie Radio bedreigt Donald Tusk met de dood.

Gestart door Pieszyce, 29 december 2023, 01:31

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De voormalige voorzitter van Polskie Radio bedreigt Donald Tusk met de dood.
Schandalige woorden werden gezegd op TV Republika

 
Bartosz Wiciński
28 december 2023

Jacek Sobala, voormalig voorzitter van Polskie Radio, bedreigt Donald Tusk met de dood. De schandalige woorden werden uitgesproken op PiS's TV Republika.

Gisteren reageerde de regering van Donald Tusk op het veto van Andrzej Duda tegen de begrotingswet. Het zout in het oog van de president was de 3 miljard złoty voor publieke media. Het staatshoofd was niet blij met de manier waarop minister Bartłomiej Sienkiewicz handelde, dus verklaarde hij dat hij geen toestemming had voor het financiële infuus.

Tijdens de persconferentie van de regeringsleider gisteren werden woorden gesproken over de 'herstructurering van de publieke media'. Donald Tusk kondigde aan dat er binnen een paar uur een aankondiging zou komen van het ministerie van Cultuur en dat is ook gebeurd.

- In verband met het besluit van de president van de Republiek Polen om de financiering van de publieke media op te schorten, heb ik het besluit genomen om de bedrijven Telewizja Polska S. A., Polskie Radio S. A. en Polska Agencja Prasowa S. A. in liquidatie te stellen. - deelde het ministerie van Cultuur mee.

Begin terug te kijken

Alle gerespecteerde juristen zijn het erover eens dat de weg die is ingeslagen door minister van Cultuur Bartłomiej Sienkiewicz "onaantastbaar" is. Helaas zijn politici van Wet en Rechtvaardigheid en hun aanhangers niet in staat om dit te begrijpen en weigeren ze het te erkennen. Een goed voorbeeld is het voormalige hoofd van Polskie Radio, Jacek Sobala, die een staaltje van haatzaaien op zijn ergst gaf op PiS's TV Republika.

-  Vandaag hebben ze aangekondigd dat ze TVP, Polskie Radio en het Poolse Persagentschap failliet laten gaan en dat ze het Saksisch Paleis niet zullen herbouwen. Weet je wat, Tusk? Begin maar achter je te kijken, want die gerechtigheid komt er volgens mij al aan. Je weet het nog niet, maar het komt, - zei hij. - Ik was verstijfd, -  zei Łukasz Kijek, hoofdredacteur van Money.pl.

- Vandaag, tijdens deze persconferentie, omdat hij zo'n hoerige zwerm had (het is een opzettelijke woordspeling, want na het verwisselen van de eerste letters komt er een beledigende term uit), zei hij, dames en heren, dat het presidentiële veto van de circulaire begrotingswet, die de publieke media financiering uit schatkistcertificaten ontneemt, de minister van Cultuur dwingt om de juiste beslissingen te nemen. Welnu, de minister van Cultuur heeft de juiste beslissingen genomen. Ik weet dat u de president de schuld zult geven en dat Tusk zich zoals altijd achter het excuus zal verschuilen dat hij het niet heeft ondertekend, maar dat Sienkiewicz het heeft gedaan. Maar we weten dit en we weten hoe we ermee om moeten gaan, -  zei Jacek Sobala.

Internetgebruikers in de commentaren twijfelen er niet aan. Dit is een zaak voor de politie en het openbaar ministerie.
Bron: WP.pl, TV Republika, crowdmedia.pl przez Bartosz Wiciński       język po Polsku

PieszyceJacek Sobala moet ONMIDDELLIJK van al zijn functies worden ontheven.

Iemand in Publieke functie mag NOOIT een ander met de dood bedreigen omdat iets hem/haar niet goed uitkomt.

Vreselijk die mensen die na jaren gebruik van MISbruik, zo slecht tegen hun verlies kunnen.

Dit soort mensen zijn nog minder als Kakkerlakken en elke Pool/ Nederlander weet wat je met Kakkerlakken en alles wat daar onder zit moet doen.  >:(