Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Een uitstekende Tusk tegenover een slechte vertoning van Kaczyński

Gestart door Pieszyce, 30 december 2023, 00:36

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Een uitstekende Tusk tegenover een slechte vertoning van Kaczyński
"De stoomwals is onderweg, het is het einde van PiS"


28 december 2023
 
- In de politiek zijn trends het belangrijkst, en op 15 oktober is er een trend begonnen: de Wet en Rechtvaardigheid partij zit in de problemen. En als iemand dacht dat Donald Tusk, met het hoogste verkiezingsresultaat in de geschiedenis, na twee jaar van martelend campagne voeren en het incasseren van de meest walgelijke klappen op de borst, zich nu door PiS in elkaar zou laten slaan, dan is hij gewoon een idioot. De timing kon niet beter zijn, want Tusk is niet alleen een briljante langeafstandsloper. Tusk is ook een briljante sprinter. En het beste moet nog komen. - schreef een internetgebruiker.

- Kan nu officieel worden verklaard dat Donald Tusk de mythe van de grote, verschrikkelijke Wet en Rechtvaardigheidspartij heeft ontkracht? Hij heeft lang moeten bewijzen wat hij waard is, het is fijn dat hij eindelijk zijn mond heeft gehouden," reageerde een ander op het bericht.

- Tusk is te goed voor hen. Het zijn eenvoudige boeren onder leiding van een kleine sadist. Tusk is een volwassen politicus, een staatsman, gerespecteerd en met ervaring. Hij heeft ook geleerd van zijn fouten. Hij weet waarom hij is teruggekomen, hij is niet van plan zijn tijd te verdoen met PiS. Die stoomwals is onderweg, dit is het einde van PiS.

- Volledig mee eens. Het enige dat nodig is, is een koeler hoofd van het electoraat. Bepaalde dingen hebben processen nodig, lopende en letterlijke. Internet en sociale media zijn 'cool', maar we moeten geduld hebben als nooit tevoren. Tusk zal de sociale kanker die PiS is gegarandeerd uitroeien - nog een stem in de discussie.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku