Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Tijd om op te ruimen bij Orlen

Gestart door Pieszyce, 30 december 2023, 23:53

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Tijd om op te ruimen bij Orlen
Obajtek geeft het laatste geld van het concern uit


29 december 2023
 
Nerveuze geldbestedingen zijn aan de gang bij Orlen-bedrijven en veel van Obajteks naaste medewerkers bereiden reddingsvlotten voor zichzelf voor. Er worden ook contracten getekend om hun veilige vertrek te garanderen.

De belangrijkste zorg voor het nieuwe management van Orlen is de kaspositie van het bedrijf. Obajtek heeft allerlei processen opgevoerd, zoals overnames, investeringen en andere uitgaven - allemaal om, net als op de ministeries, zijn opvolgers niet te veel opties te laten. De situatie bij beide Orlen stichtingen is ook erg interessant.

Dit is niet het einde van de uitgaven, want er werd geld uitgegeven in de vorm van prijzen en studiebeurzen, zelfs voor de kinderen van directeuren die tienduizenden zloty's per maand verdienen. Voor de armen natuurlijk nooit, maar voor de rijken?

Orlen is vandaag de dag een Augias-stal. De klokkenluiders die hun hand uitsteken naar de nieuwe autoriteiten tonen de enorme schaal van onregelmatigheden en nalatigheid. De situatie van het bedrijf is tragisch. De inertie, de verlokkingen, de middelmatige managers die geen beslissingen namen omdat ze bang waren... dit is nog maar het topje van de ijsberg.

De nieuwe regering moet ook zo snel mogelijk de kwestie Anna Moskwa aanpakken, die van Orlen naar het Ministerie van Klimaat is verhuisd. In de Sejm wordt gezegd dat zij de belangen van Obajtek moest behartigen. In de twee weken oude regering van Wet en Rechtvaardigheid was haar opvolger... een collega uit Orlen.

Bron: wiesci24.pl język po Polsku