Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Scherpe woordenwisseling tussen Szydło en Szczerba

Gestart door Pieszyce, 31 december 2023, 01:38

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Scherpe woordenwisseling tussen Szydło en Szczerba
"Je kunt tegen jezelf janken, je kunt niets anders doen"


Natalia Kamińska
29 grudnia 2023

Via sociale media is er ruzie uitgebroken tussen PiS-Europarlementariër Beata Szydło en KO parlementslid Michał Szczerba over hoeveel parlementsleden er momenteel in de Sejm zitten. Er werden harde woorden gesproken.

Clash tussen Szydło en Szczerba over veroordeelde PiS politici

"Mijnheer Szczerba, u bent op zijn best geschikt om pizza's te halen voor migranten aan de grens, niet om de daden van de president van Polen te beoordelen. Bovendien kan de Sejm niet '458 parlementsleden tellen', want volgens de Poolse grondwet zijn het er 460." - leest de inleiding van Beata Szydło's inzending.

Het Parlementslid vraagt zich verder af of dit misschien "uw plan is, u wilt oppositieparlementsleden uitsluiten van de Sejm om het aantal parlementsleden buiten de grondwet om te verminderen?". "Er is een oorlog gaande aan de grenzen van Polen, zoals de gebeurtenissen van vandaag ons eraan herinneren, en u brengt chaos naar Polen en vernietigt het Poolse rechtssysteem. Wat u doet is gevaarlijk voor Polen en de Polen," erkende de politicus.

Haar post is een verwijzing naar een post van KO politicus Michał Szczerba over veroordeelde PiS politici Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik. Hij schreef dat ze zijn uitgewist, wat betekent dat de Sejm nu 458 parlementsleden telt.

Szczerba schreef over de veroordeelde PiS politici

"Het zijn criminelen, beroofd van publieke rechten. President Andrzej Duda kan ze alleen gratie verlenen zodat ze niet in de bak belanden. Door dit te doen, zal hij zijn onwettige actie van 2015 'bevrijden van het rechtssysteem van deze zaak' bevestigen," schreef Szczerba.

Enige tijd na Szydło's post, voegde Szczerba een andere post toe die de voormalige premier direct raakte. "Er zijn rechtszaken geweest met claims tegen leden van de organen van het bedrijf Enea voor de kolencentrale. Maar de peettante van de Ostrołęka zwendel is Beata Szydło. De voormalige premier drong aan op deze extreem verkwistende investering. Zij is verantwoordelijk voor bijna 2 miljard aan onomkeerbare verliezen!" - herinnerde hij zich.

Zijn woorden werden niet onbeantwoord gelaten door Szydło zelf. "Szczerba schreef één onzinnige post, en toen hij belachelijk werd gemaakt, probeert hij verder te bijten. Szczerba, je kunt wel janken en met laster gooien in je posts, iets anders kun je niet," - leest haar profiel op de X-site.

Maar om terug te komen op de veroordeelde PiS-politici: Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik laten het er niet bij zitten en doen er alles aan om niet achter de tralies te belanden. Op vrijdag werden de beroepen van de PiS politici tegen het besluit van de voorzitter van de Sejm, Szymon Holownia, om hun parlementaire mandaten in te trekken ingediend bij de Kamer van Buitengewone Controle en Publieke Zaken van het Hooggerechtshof.

Bron:  natemat.pl przez Natalia Kamińska    język po Polsku

PieszyceProbleem met Szydło is dat  ze net als vele anderen van PiS haar bevoegdheden te buiten ging en dat niet wil zien.
Denk maar even aan de asfaltweg die tot aan haar huis loopt, dit na manipulatie van deze dame.
Zo zijn er meer zaken. Het komt allemaal goed, en ze zullen zitten.