Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński's machteloze woede

Gestart door Pieszyce, 31 december 2023, 20:40

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczyński's machteloze woede
Hij kan nu alleen nog maar kwaadspreken


30 december 2023 
 
Kaczyński kan er maar niet over uit dat hij de macht kwijt is. En dat hij niets meer kan doen. Daarom beschimpt hij uit totale machteloze woede. En beschuldigt hij de nieuwe regering ongegrond van alle mogelijke onbenulligheden.

- Sinds zijn terugkeer uit Brussel naar Polen speelt Donald Tusk blijkbaar in op de hevige maatschappelijke verdeeldheid en de politieke vernietiging van maatschappelijke krachten die een andere opvatting over de ontwikkeling van het land vertegenwoordigen en die zich vooral richten op de versterking van de soevereiniteit en het staatsbestel van Polen. Bedreigingen en intimidatie zijn een constante methode in de politieke omgeving van het Platform, betoogt Kaczyński vandaag.

- Ondanks het feit dat ze veel praten over democratie en vrijheid, willen ze in werkelijkheid deze democratie en vrijheid, pluralisme van gedachten en meningen op brute wijze onderdrukken. Een voorbeeld hiervan is de volledig illegale, gewelddadige overname van de media, bedreigingen aan het adres van parlementsleden, journalisten of protesterende burgers die dergelijke acties in twijfel trekken," voegt hij eraan toe.

Ondertussen zijn de afgelopen acht jaar een periode geweest waarin de wet ondubbelzinnig is overtreden, de media zich hebben toegeëigend en een autocratisch systeem is gecreëerd. Kaczyński die de democratie 'verdedigt' is buitengewoon ongeloofwaardig. - De duivel heeft zich in een kazuifel gehuld en roept de mis op met zijn staart, zoals de heer Zagłoba waarschijnlijk zou zeggen.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Het vertrek van Kaczyński. Hij zei... stomme dingen

3 januari 2024 
 
Hoe harder het tot Jaroslaw Kaczynski doordringt dat hij de verkiezingen en de macht verloren heeft, hoe bizarder zijn publieke uitspraken worden.

- 11 januari nadert. Dan zal er een demonstratie zijn ter verdediging van de vrijheid van meningsuiting en de media en de democratie - want we hebben nu echt een probleem met de democratie. De totale oppositie beschuldigt ons er al acht jaar van dat de Wet en Rechtvaardigheid partij wetten en de democratie overtreedt - dat waren leugens, en helaas zijn zij het nu die deze wetten overtreden - vooral de grondwet," zei Jarosław Kaczyński op de persconferentie van vandaag.

- De acties die worden ondernomen tegen de media en die worden aangekondigd tegen de instellingen van het openbare leven zijn onwettig. Met behulp van resoluties wil men wetten vervangen. De wet wordt overtreden en dit is een aanval op de Poolse democratie," zei de leider van Wet en Rechtvaardigheid, de dwaze stellingen van zijn eigen propaganda herhalend.

Zoals de heer Zagłoba zou zeggen, "de duivel heeft zich in een kazuifel gehuld en roept de mis op met zijn staart". Na acht jaar de democratie in Polen te hebben vernietigd, is Kaczyński begonnen ons ervan te overtuigen dat hij de verdediger ervan is.

Zelfs in de partij Recht en Rechtvaardigheid geloven ze niet in een dergelijke transformatie.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Tusk bracht Kaczyński naar buiten. Het was kort en bondig

3 januari 2024 
 
De leider van Wet en Rechtvaardigheid (PiS) probeerde vandaag te beargumenteren dat de veroordeling van Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik een politieke zaak was. En dat de rechters die het vonnis hebben uitgesproken hun macht hebben misbruikt. En daarom moeten ze worden berispt.

Donald Tusk reageerde op deze schandalige en onware woorden. Die Kaczyński naar buiten bracht.

- Jaroslaw Kaczynski zegt dat de rechters die zijn collega's durfden te straffen, die duidelijk hun macht misbruikten, gestraft moeten worden. Een duidelijkere definitie van Jaroslaw Kaczyński's geest kan niet worden geconstrueerd dan wanneer hij over zichzelf praat, zei de premier.

Volgens Tusk wil de president van Wet en Rechtvaardigheid nog steeds kunnen beslissen wie gestraft en beloond moet worden. - Dit is voorbij Jarosław, en het zal nooit meer terugkomen. Dit model van het beheren van Polen en de Polen," zei de regeringsleider.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku