Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

En dat is een goeie! Hoe hebben ze dat bedacht!

Gestart door Pieszyce, 1 januari 2024, 23:46

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


En dat is een goeie! Hoe hebben ze dat bedacht!

31 december 2023 
 
We moeten ons erop voorbereiden dat de Sejm van de huidige zittingsperiode de plek zal zijn waar PiS-parlementsleden zullen proberen de meest belachelijke ideeën door te drukken. Dit is niet zozeer een uiting van politiek, maar gewoon van een partij die de weg kwijt is na het verliezen van de macht.

Dit is de enige manier om het bizarre idee van de parlementsleden van Soeverein Polen te begrijpen. De zaak werd gepresenteerd door twee van hen: Marcin Romanowski en Maria Kurowska. De politici eisen eenvoudigweg... de beëindiging van het senaatsmandaat van Adam Bodnar, de huidige minister van Justitie.

- Als minister van Justitie, procureur-generaal en tegelijkertijd senator van de Republiek Polen, nam Adam Bodnar de persoonlijke behandeling op zich van civiele zaken betreffende illegale wijzigingen die de minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed had aangebracht in de organen van publieke mediabedrijven.

- "In het geval dat mevrouw de voorzitter Małgorzata Kidawa-Błońska mijn standpunt over de schending van de grondwet van de Republiek Polen niet deelt en het mandaat van senator Adam Bodnar niet onmiddellijk intrekt, wil ik u vragen om deze brief te behandelen als informatie in de zin van artikel 304, § 2 van het Wetboek van Strafvordering, en bijgevolg de officier van justitie of de politie op de hoogte te brengen, terwijl u de nodige maatregelen neemt tot de komst van wetshandhavingsinstanties," voegde de SP-politicus eraan toe.

Een lachwekkende zaak.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku