Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda's oorlog. De president heeft voor niets een democratische meerderheid

Gestart door Pieszyce, 4 januari 2024, 01:19

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda's oorlog. De president heeft voor niets een democratische meerderheid

2 januari 2024 
 
President's minister Marcin Mastelarek heeft de oorlog die Andrzej Duda wil voeren tegen de democratische meerderheid aangekondigd. - De president is bereid om samen te werken met de regering in de belangrijkste kwesties, maar zoals hij al zei, is hij bereid dat de regering niet wil samenwerken, omdat hij een minister was van president Lech Kaczyński," kondigde een ambtenaar van het Namiestnikowski Paleis aan.

Het was geen toeval dat president Duda juist deze toespraak over de belangrijkste kwesties, over veiligheidskwesties, hield in de Witte Kamer die vernoemd is naar president Kaczyński, vertelde Mastelarek aan TV Republika.

- Natuurlijk was het een signaal, want de president herinnert zich, hij heeft zijn les geleerd en hij zal verantwoordelijk handelen, alleen met behulp van democratische regels en alleen in overeenstemming met de grondwet. Want er is geen twijfel mogelijk, en zelfs de constitutionalisten die voorstander zijn van deze nieuwe meerderheid zeggen dat ze gewoon de wet overtreden," voegde hij eraan toe.

De nieuwe regering zal in Andrzej Duda helaas geen bondgenoot hebben. De zittende president zal er alles aan doen om het herstelprogramma van de staat lam te leggen.

Gelukkig is hij niet zo sterk als hij denkt.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku