Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

TK - Het Hooggerechtshof heeft de kracht van de uitspraken van Przyłębska betwist

Gestart door Pieszyce, 4 januari 2024, 01:26

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het Hooggerechtshof heeft de kracht van de uitspraken van Przyłębska betwist
"Het is niet de TK waarnaar in de grondwet wordt verwezen"


Hooggerechtshof
3 januari 2024 
Lukasz Woznicki
 
Vonnissen die met deelname van dubbelgangers worden gewezen, hebben geen algemeen verbindende kracht en zijn niet definitief, aldus de uitspraak van de uitgebreide samenstelling van de strafkamer.

Artikel 190 van de grondwet bepaalt dat beslissingen van het Constitutioneel Hof definitief en algemeen verbindend zijn. En wat als er een dubbelganger in de jury zit - een persoon die is gekozen voor de eerder ingevulde zetel van de rechter? Op 13 december 2023 heeft een uitgebreide samenstelling van de strafkamer van het Hooggerechtshof uitspraak gedaan in deze zaak.

Het Hooggerechtshof schreef in zijn motivering dat "een orgaan dat is samengesteld uit personen die zijn benoemd op eerder bezette zetels, geen orgaan is dat in de grondwet wordt beschreven als het Constitutioneel Hof". Artikel 190 is derhalve niet van toepassing.

Betaalmuur:

Bron:    wyborcza.pl przez Lukasz Woznicki    język po Polsku

Pieszyce


Het TK-schandaal van Przyłebska. Het tribunaal huurt maar liefst negen flats

4 januari 2024 

- Net bij de Commissie Openbare Financiën vertelde een medewerker van de para-tribunaal van het Constitutioneel Tribunaal dat ze negen flats huren voor de leden van deze instelling, en dat de kosten voor het huren van één flat 4-6 duizend zloty's per maand bedragen. Ze houden er niet van om te werken, maar wel om te feesten - voor publiek geld," meldde Tomasz Trela.

Dit is een enorm schandaal. Blijkbaar fungeerde Przyłebska's TK als een soort genot- en verdienplaats voor veel "rechters", die zich niet inspanden, maar profiteerden van de enorme hoeveelheid verschillende dagen en het geld dat van de Poolse belastingbetalers werd afgenomen.

PiS heeft de Polen van miljarden zloty's beroofd. Als je al deze salarissen, flats en auto's bij elkaar optelt, levert dat miljarden op. Enorme hoeveelheden geld!

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Het einde van de TK-traan-Julia 
De Hoge Raad heeft de weg vrijgemaakt voor het omploegen van de PiSowski pseudo-rechters


4 januari 2024 

Uitspraken die zijn gedaan met deelname van dubbelgangers aan het Constitutioneel Hof hebben geen kracht en zijn niet definitief, zo heeft het Hooggerechtshof bepaald. Hiermee bevestigde het Hooggerechtshof de gebrekkigheid van de uitspraken van Julia Przyłębska's Hof en tegelijkertijd de gebrekkigheid van de TK van Kaczyński's kok zelf. De weg naar het ontslag van deze pseudo-rechters en het Tribunaal ligt open.

Het Constitutioneel Tribunaal is vernietigd door Kaczyński en veranderd in een plaats voor het uitvaardigen van vonnissen volgens de machtseisen van de dictator. Uitspraken werden besproken in de flat van Julia Przyłębska tijdens zogenaamde diners.

Kaczynski was erg geschrokken van de onthulling van zijn aanwezigheid bij Przyłębska. De reden hiervoor was dat het hele mechanisme voor het controleren van de TK hiermee werd onthuld. Dworczyk en Morawiecki waren er ook bij betrokken en de wet moet worden onderzocht door het Openbaar Ministerie.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku