Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het is uitgekomen waar PiS op hoopt

Gestart door Pieszyce, 6 januari 2024, 00:20

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het is uitgekomen waar PiS op hoopt
Het is pure fantasie


4 januari 2024 
 
Na het verlies van de parlementsverkiezingen is het duidelijk dat PiS zijn zaakjes niet voor elkaar krijgt. Geen wonder, Kaczyński beloofde opnieuw een overwinning en het is uitgekomen zoals het is uitgekomen.

Geen wonder dus dat politici van Wet en Rechtvaardigheid met steeds belachelijkere plannen komen om hun terugkeer naar de macht te verzekeren. Hun gemeenschappelijke element is het geloof dat Donald Tusk weer een prominente positie in Brussel zal innemen. En hij zal ontslag nemen uit de nationale politiek.

- Dit is niet de reden waarom Brussel er alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Donald Tusk het roer overnam, zodat hun ideeën zouden worden geblokkeerd. Ze zullen er stilzwijgend mee instemmen, zoals ze al eens hebben gedaan toen ze met de kracht van de EVP het migratiepakket goedkeurden. Uiteindelijk zal Tusk Polen opnieuw evacueren naar een hoge en goedbetaalde EU post, betoogt Beata Kempa, Europarlementariër voor Soeverein Polen.

Het addertje onder het gras is dat Tusk niet is teruggekomen naar Wiejska om het ambt van premier weer op te nemen om het op te geven. Het is hoog tijd dat de politici van Wet en Rechtvaardigheid daar niet langer aan twijfelen.

En hoe dan ook, laat ze zichzelf maar voor de gek houden. Wat kan het ons schelen?

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku