Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Manowska maakt het Hooggerechtshof belachelijk, net als zijn woordvoerder

Gestart door Pieszyce, 6 januari 2024, 00:51

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Manowska maakt het Hooggerechtshof belachelijk, net als zijn woordvoerder
Dit zijn twee leden van de PiS-regering


5 januari 2024
 
Manowska was vice-minister van Binnenlandse Zaken en de perswoordvoerder was vice-minister van Buitenlandse Zaken. Ze zijn allebei lid van het PiS-machtssysteem en hebben niets met onafhankelijkheid te maken. Ze maken het Hooggerechtshof alleen maar belachelijk.

De regering van Donald Tusk moet beslissende maatregelen nemen om de rechtsstaat in Polen te herstellen. Een stap in de richting hiervan moet zowel de ontbinding van het Constitutionele Tribunaal van Łże-Julia zijn als de ontneming van alle bevoegdheden van neo-rechters die feitelijk geen rechters zijn in het Hooggerechtshof.

Tegenwoordig zijn we feitelijk getuige van een poging tot staatsgreep, dat wil zeggen dat wordt verhinderd dat de wil van het volk in de vorm van vrije verkiezingen wordt gerealiseerd. Dit is het ernstigste misdrijf dat je je kunt voorstellen. Alle uitspraken van Manowska of de woordvoerder van het Hooggerechtshof zijn slechts een schande voor het Hooggerechtshof en brengen deze alleen maar ten val.

Genoeg van dit! Laat u niet in de steek voordat de natie die bij de verkiezingen heeft beslist dit eist.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Sterke woorden van een bekende advocaat over de SN:
Genoeg van het tolereren van een anti-constitutionele bende


4 januari 2024 

– Wat de groep usurpatoren vandaag bij het Hooggerechtshof heeft gedaan, illustreert perfect de omvang van de wetteloosheid die daar sinds 2018 plaatsvindt. De Poolse staat, inclusief het onafhankelijke openbaar ministerie, moet hier resoluut op reageren. Ik heb er echt genoeg van om de anti-constitutionele bende te tolereren. Het is tijd om de straffen ten uitvoer te leggen, zegt advocaat Michał Wawrykiewicz, die commentaar gaf op de acties van neo-rechters van de neo-kamer van het Hooggerechtshof.

- Doe eindelijk iets aan deze anarchie. De plaats van criminelen is tenslotte in de gevangenis, niet in de plenaire zaal van het Poolse parlement," reageerde een internetgebruiker op de woorden van de advocaat.

- Alle rechters die door de neo-KRS zijn benoemd, zijn geen rechters! Deze informatie had na het ontslag door minister Bodnar gegeven moeten worden," meent een ander.

- We kunnen praten over hoe het systeem verwoest is - dit weten we allemaal al jaren! Maar het wordt met het uur erger! Het initiatief en het overwicht van het zaaien van verwarring en het saboteren van het herstel van de rechtsstaat ligt aan de kant van de Pathologie en Sitwa mensen! Zelfs de juridische kamer van de SN kan niet snel tot elkaar komen! concludeert een andere commentator.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Een groep handlangers bij het Hooggerechtshof?
Ze kwamen samen om te beraadslagen over fotokopieerbladen!


6 januari 2024
 
Wat er gaande is in het Hooggerechtshof moet onmiddellijk gestopt worden. Ze zijn geen rechtbank, ze zijn sociaal bijeengekomen, ze vertegenwoordigen het systeem van Kaczyński, maar ze hebben in sneltreinvaart over het lot van een misdadiger gedebatteerd en het meest vreemde is dat ze over een stuk papier hebben gedebatteerd. Je kunt je afvragen hoe het zit met artikel 231 van het Wetboek van Strafrecht, want als niet-rechters vallen ze onder geen enkele immuniteit.

Kun je je voorstellen dat een rechtbank bijeenkomt zonder een dossier te hebben en beslissingen neemt op basis van gefotokopieerde snippers die door criminelen worden gepresenteerd? En dat is precies wat een groep trawanten van het Hooggerechtshof heeft gedaan. Deze mensen bewijzen bij elke stap dat ze geen rechters zijn en kunnen handelen in het belang van een georganiseerde criminele groep die een staatsgreep probeert te plegen - waarbij de uitslag van democratische verkiezingen wordt genegeerd.

Achter deze groep staat Jaroslaw Kaczyński en hij moet verantwoordelijk worden gehouden voor het leiderschap.
Bron:  wiesci24.pl    jezyk po Polsku