Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wat een vertrek! Voelen ze hun eigen belachelijkheid niet?

Gestart door Pieszyce, 6 januari 2024, 18:57

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wat een vertrek! Voelen ze hun eigen belachelijkheid niet?

5 januari 2024

PiS-politici letten nergens meer op. Ook niet aan het feit dat ze gewoon belachelijk aan het worden zijn.

De afgelopen acht jaar hebben ze er alles aan gedaan om de rechtsstaat in Polen te vernietigen. Ze probeerden - gelukkig zonder succes - de vrije media over te nemen. Het volstaat om te herinneren aan de beruchte wet die bekend staat als lex TVN.

Maar nu ze de macht hebben verloren, zijn ze begonnen zich in de veren van democraten te hullen. En dat komt omdat de nieuwe regering probeert de openbare media weer op orde te krijgen. Zodat ze niet langer de propagandakoker van PiS zijn.

- De publieke media zijn eigendom van het Poolse volk, dat recht heeft op toegang tot waarheidsgetrouwe informatie. We hebben recht op vrijheid van meningsuiting," betoogde Beata Szydło op een persconferentie.

- Op 13 december werd in Polen een regering gevormd die de grondwet en de rechtsstaat schendt en die haar bevelen invoert zonder rekening te houden met de wetten die door de president zijn ondertekend. Er moet genoeg gezegd worden, en wij vrije Polen zijn tegen dit gedrag. Wij zijn tegen de aanval op de publieke media - die zijn niet het eigendom van Tusk en zijn coalitie," voegde de voormalige premier eraan toe.

Het probleem is dat ze niet het eigendom zijn van PiS en Jarosław Kaczyński. En dat was de afgelopen acht jaar het geval. Nu worden de media langzaam echt openbaar. En dit is iets wat de Wet en Rechtvaardigheid partij duidelijk niet wil accepteren.

Daarom zijn PiS-politici die "vrije media" verdedigen gewoon belachelijk. Oneindig belachelijk.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku