Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda's nederlaag. Het is nog niet eerder zo slecht geweest

Gestart door Pieszyce, 8 januari 2024, 00:03

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda's nederlaag. Het is nog niet eerder zo slecht geweest

6 januari 2024
 
De Polen zijn ervan overtuigd dat de acties van Andrzej Duda in de eerste plaats worden geleid door de partijbelangen van PiS. Dit blijkt uit een enquête die is uitgevoerd door de SW Research studio voor het portaal rp.pl.

Maar liefst 44,6 procent van de respondenten is van mening dat de president zich ten opzichte van de regering van Donald Tusk gedraagt als een PiS-politicus. Slechts 20,4 procent is bereid om te erkennen dat hij zich laat leiden door het 'Poolse belang'.

- De president houdt vooral rekening met de belangen van de Wet en Rechtvaardigheid partij volgens bijna elke tweede persoon (49 procent) ouder dan 50 jaar en meer dan de helft van de respondenten (52 procent) met een universitair diploma, zegt Wiktoria Maruszczak van SW Research over de resultaten van de enquête.

Het onderzoek werd uitgevoerd van 27 tot 29 december. Een groep van 800 internetgebruikers van 18 jaar en ouder werd geanalyseerd. De steekproef werd willekeurig geselecteerd, waardoor de resultaten representatief zijn.

Bron:  wiesci24.pl     jezyk po Polsku