Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Voorgoed ontslagen uit de Sejm: Wąsik en Kamiński overtreden opnieuw de wet! - Acties en Reacties Duda

Gestart door Pieszyce, 9 januari 2024, 11:17

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


SCHOKKEND! Duda spoorde de voorzitter van de Sejm aan om de wet te overtreden!

9 januari 2024 

Andrzej Duda heeft mogelijk minstens een paar misdrijven begaan toen hij Szymon Holownia probeerde over te halen om de wet te overtreden. Het idee was dat de voorzitter van de Sejm, in tegenstelling tot de wet, de mandaten van twee criminelen niet zou beëindigen.

Andrzej Duda is zogenaamd een doctor in de rechten. Er zijn echter enkele problemen met zijn kennis van de wet. Proberen om een andere persoon in de staat, wat Szymon Holownia is, over te halen om de wet te overtreden is een misdaad. En voor deze misdaad kan Duda geen gratie verlenen.

- Er is iets verschrikkelijks aan het feit dat de president - die zogenaamd een doctor in de rechtswetenschappen is - een ontmoeting had met de voorzitter van de Sejm en een andere persoon in de staat probeerde over te halen om de wet te overtreden en het vonnis van een onafhankelijke rechtbank te omzeilen," schreef een internetgebruiker.

Hij verwees onder andere naar artikel 224 van het Wetboek van Strafrecht, maar niet alleen. Duda probeerde op een volledig ongeoorloofde manier een grondwettelijk orgaan te beïnvloeden.
Dergelijke taken staan niet in de catalogus van presidentiële bevoegdheden. Dit is nog een reden om deze man voor het Staatstribunaal te brengen.

Schandalig!

Bron:  wiesci24.pl     jezyk po Polsku