Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Laten we ons geen illusies maken

Gestart door Pieszyce, 11 januari 2024, 02:29

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Laten we ons geen illusies maken
PiS heeft zich niet neergelegd bij de verkiezingsuitslag


9 januari 2024 
 
Het blijkt dat de waarnemers van de politieke scène in Polen die zeiden dat PiS de macht niet vreedzaam zou willen opgeven, gelijk hadden. Na het verliezen van de verkiezingen. Sinds 15 oktober is het duidelijk dat Jaroslaw Kaczynski er alles aan doet om te bewijzen dat hij zich niet bij de uitslag neerlegt. En hij is niet van plan het te respecteren.

- Ze zouden het liefst een soort hertelling van de stemming hebben uitgevoerd, maar omdat dit onmogelijk is, zijn ze overgegaan tot het afbreken van een staat die niet meer van hen is. Ze vechten niet "met hun blote handen", ze hebben een sterk leger ingezet op gevoelige punten: in het Hooggerechtshof, in het Grondwettelijk Tribunaal, in het Openbaar Ministerie en in kantoren van lagere aanklagers, in het presidentieel paleis - Leszek Miller vat de acties van de Wet en Rechtvaardigheid partij samen.

- Het beleid van hopen op democratische samenwerking met hen is een soort grimmige grap. Drie maanden na de verkiezingen kan zelfs de meest onwetende waarnemer van het openbare leven niet anders dan zien dat de PiS helemaal geen 'tegenstander' is, maar een vijand die uit is op de sociale en politieke vernietiging van alles wat niet PiSowski-gecertificeerd is: mensen, organisaties, structuren, gedachten. De mensen van PiS zijn bitter en vastbesloten, want hoe harder de nieuwe regering zich wortelt, hoe meer van hun dieverij het daglicht zal zien, voegt de voormalige premier eraan toe.

De nieuwe regering heeft echt een moeilijke taak. Ze heeft te maken met een vastberaden tegenstander die nergens voor terugdeinst. En er valt niets te vrezen

Bron:  wiesci24.pl     jezyk po Polsku