Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda, en de negering van de wet

Gestart door Pieszyce, 12 januari 2024, 01:30

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda is gezakt voor het advocatenexamen!
Hij was zwak en is zwak


11 januari 2024

– Andrzej Duda In 2003 slaagde hij niet voor het leerling-examen voor advocaat omdat hij "niet de vereiste minimumpunten behaalde tijdens de schriftelijke testfase." De Orde van Advocaten weigerde hem op de lijst van juridische stagiairs te plaatsen, omdat hij slechts 67 punten behaalde. in de schriftelijke test, terwijl de minimumscore 85 punten was – schreef een van de internetgebruikers.

– Duda ging tegen deze beslissing in beroep, daarbij verwijzend naar de uitspraak van het Constitutioneel Hof van 2 april 2004. De Orde van Advocaten weigerde de procedure te heropenen.

Duda ging tegen de beslissing in beroep bij de Hoge Raad van Advocaten. Het presidium bevestigde de beslissing van de districtsraad en wees erop dat Duda in zijn beroep de regelgeving had verward, voegde de internetgebruiker eraan toe.

Duda is hopeloos!

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Duda gaat regelrecht op de aanklacht af 
Op zijn laatst over anderhalf jaar


11 januari 2024

Andrzej Duda doet alsof hij na afloop van zijn ambtstermijn bewust van een aantal misdaden wil worden beschuldigd.

Duda's ambtstermijn loopt over minder dan twee jaar af. Er is geen toekomst voor hem, want binnen twee jaar valt PiS uiteen. Duda heeft geen enkele kans om president van welke partij dan ook te worden, politiek gezien zal hij een complete niemand zijn. Dit is een niet benijdenswaardige situatie.

Duda overtreedt regelmatig de wet en liegt. Hij handelt tegen de wil van de natie, handelt in strijd met de belangen van Polen en handelt ten koste van ons land. In plaats van de hoeder van de grondwet te zijn, werd hij een van de mensen die de hoogste wet overtraden. Zijn kijkcijfers dalen. Mastalerek was een fatale fout.

De situatie van Duda is dramatisch.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Matczaks krachtige woorden over Duda:
wat hij ook probeert, hij verandert in een grote juridische erg stront


11 januari 2024

– Zoals we in de rapporten lezen, wachtte de politie voordat Wąsik en Kamiński werden gevangengenomen tot president Duda 'het paleis verliet'. Iedereen zal iets zien in dit wachten: enig respect voor het ambt, anderen de wens om Duda niet in gevaar te brengen. , omdat je soms nooit weet wat er tijdens de interventie zal gebeuren, zullen anderen geduldig zijn totdat de groteske lijfwacht van de veroordeelden opzij gaat. Ik, en waarschijnlijk een steeds groter deel van de samenleving, identificeer me sterk met het wachten tot Duda het paleis verlaat – voor altijd – schrijft Marcin Matczak.

– Omdat het na dinsdag tijd is om te stoppen met te doen alsof we een serieuze man als president hebben. We hebben iemand die Polen tot een lachertje maakt, door de zetel van het staatshoofd in een hol en een meme te veranderen die gretig door de media in de wereld wordt gebruikt om Polen als een bananenrepubliek voor te stellen. drie dubbelgangers van het Constitutionele Tribunaal werden beëdigd en symbolisch beëdigd voordat het eindigde toen daar twee veroordeelden werden aangehouden. We hebben dus een paleis van wetteloosheid in Krakowskie Przedsiebiorstwo, met een gastheer die, in plaats van de wet te handhaven, degenen die de wet overtreden beschermt en bevordert. Die zelf een understudy lijkt te zijn in een rol waarvoor hij niet is opgegroeid en waarvoor hij op een dag misschien zelf zal worden veroordeeld.

- Duda is een omgekeerde Midas die, wat hij ook pakt, verandert in een grote juridische "G". De presidentiële handen die zogenaamd elke procedurefout herstellen, maken alles kapot. Dit is iemand die Krystyna Pawłowicz introduceerde bij het Constitutionele Tribunaal, een personage uit dezelfde burleske als hijzelf, een karikatuur van een rechter, een wrede grap over een serieus ambt. Dit is een man die, bedwelmd door de eisen van de menigte, alleen maar Ziobra's dromen om het Hooggerechtshof te vernietigen stopt, om ze vervolgens in een oogwenk te realiseren met zijn eigen wetten. Een man die in de 21e eeuw een stalinistische wet ondertekende over een commissie om de Russische invloed te onderzoeken en vervolgens opriep tot respect voor de grondwet. Vandaag de dag geven in Polen, dankzij de Duda, quasi-rechters quasi-uitspraken op basis van quasi-wetten en weet niemand meer wat belangrijk is en wat niet.

- Als we metaforen zoeken voor deze situatie, kunnen we teruggaan naar een voetbalwedstrijd waarin de blauwen tegen de groenen illegaal extra spelers in het spel hebben gebracht. De hoofdscheidsrechter weigert ze van het veld te gooien omdat hij is omgekocht door de voorzitter van de Blue's, en hoewel de VAR hem zegt dat hij ze van het veld moet gooien, beweert hij dat dit belangrijker is en dichter bij het spel staat, dus weigert hij. Wat moeten de Groenen doen? Het publiek heeft een kort geheugen, is net terug van een hotdog en weet niet echt wat het probleem is. Moeten de Groenen de oversized Blues aan hun armen en benen over de zijlijn dragen? Voor het ongeschoolde publiek ziet dit eruit als een overtreding of onsportief gedrag, waarvoor normaal gesproken een rode kaart wordt gegeven.

- Of moeten ze spelen alsof er nooit iets is gebeurd en verliezen onder de aanval van illegaal voordeel? Hoe leg je aan een onoplettend publiek uit dat het van het veld gooien van illegale spelers het spel weer in overeenstemming brengt met de regels, in plaats van ze te overtreden? Vooral omdat de Blues harder "overtreding" roepen dan Neymar, de meester van de simulatie in het voetbal. Beata Szydło walgt ervan dat ene Bodnar drie functies bekleedt: senator, minister en procureur-generaal, terwijl Ziobro acht jaar lang hetzelfde deed.

- In 'Casablanca' gokt kapitein Renault de hele dag in een illegaal casino, en wanneer de politieke wind verandert, staat hij op en zegt zonder met zijn ogen te knipperen: "Ik ben verontwaardigd, er wordt hier gegokt". In ons land doet onze Seicento kapitein hetzelfde. Zo ook Morawiecki - hij praat over de noodzaak om de waarheid en de grondwet te beschermen met dezelfde pompeuze stem die deze waarden acht jaar lang heeft ontkend. En hij roept op tot publieke vrede door op te roepen tot een mars naar de Sejm.

- Niets herinnert ons meer aan een misdaad dan een hardhandig toegediende straf. Misschien zullen Beata Szydło en Morawiecki hun juridische ogen scherpen wanneer ze zelf wettelijk aansprakelijk worden gesteld voor het niet publiceren van TK-arresten. Laten we hopen dat wanneer het recht hen bereikt, het niet in iemand op zal komen om hen onderdak te geven in het presidentiële paleis en Polen weer tot een lachertje te maken," besluit Matczak.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku