Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Elke dag dat PiS-criminelen in de gevangenis zitten, is brandstof voor de Democratische coalitie

Gestart door Pieszyce, 14 januari 2024, 00:44

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Elke dag dat PiS-criminelen in de gevangenis zitten, is brandstof voor de Democratische coalitie
De zaak Wąsika en Kamiński zal Kaczyński dieper en dieper doen zinken


12 januari 2024 

Wie denkt dat de zaak Wąsik en Kamiński en hun verblijf in de gevangenis de PiS helpen, heeft het mis. Het is precies het tegenovergestelde. De democratische coalitie profiteert op drie manieren van harde wetshandhaving.

Ten eerste willen veel Polen een harde regering en een nultolerantiebeleid voor criminelen. Dit is een machtige groep die kan worden omschreven als partijoverschrijdende voorstanders van de rechtsstaat. Dit is de groep waarop Lech Kaczyński ooit "reed"! Ongeacht hun politieke sympathieën willen de Polen de rechtsstaat.

Ten tweede, en dat is het belangrijkste, bijna 12 miljoen kiezers van de democratische coalitie. Dit is een machtige kracht die gemakkelijk kan mobiliseren om Tusk te vertellen dat hij criminelen in de gevangenis wil.

Ten derde verliest PiS, door zich op te werpen als verdedigers van criminelen, het gematigde electoraat. De steun voor Kaczyński daalt zeker omdat de Polen hebben gezien dat ze veroordeelde misdadigers steunen en geen politici.

Daarom is elke dag dat PiS-criminelen in de gevangenis zitten brandstof voor de democratische coalitie. Ze kunnen niet uit de gevangenis worden gelaten - ze moeten steeds opnieuw worden aangeklaagd en er is genoeg om ze voor aan te klagen. Ze mogen de gevangenis nooit meer verlaten.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku