Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De ondergang van Przemysław Czarnek

Gestart door Pieszyce, 14 januari 2024, 00:49

Vorige topic - Volgende topic

PieszyceDe ondergang van Przemysław Czarnek
Van minister van Onderwijs naar lomperik in een paar weken


12 januari 2024 

Przemysław Czarnek had grote ambities. Hij wilde voorzitter worden van de Wet en Rechtvaardigheid partij, om Kaczyński te vervangen. Hij dacht dat hij daar met grofheid wel zou komen. In de politiek is dit een tamelijk korte en blinde weg. De bronnen van dit gedrag zijn echter zeer interessant.

Er kan veel gezegd worden over Czarnek, maar hij kan nauwelijks beschuldigd worden van beschaafd en beheerst gedrag. Hij verliest vaak zijn geduld en schreeuwt met een verheven, piepstemmetje. Hij is ook niet in staat om zijn uiterlijk te verzorgen; hij loopt ongeschoren rond, wat er met zijn vettige, glimmende teint en pruilende gezicht gewoon slecht uitziet. De PiS-kiezers houden niet van zulke mensen.

De redenen voor Czarnek's agressie liggen in zijn jeugd. Hier zou het heel interessant zijn om te onderzoeken wat voor relatie hij had met de priester die hem opvoedde. Uit de micro-expressie die Czarnek laat zien, die erg duidelijk is voor experts in lichaamstaal, kan geconcludeerd worden dat dit niet de beste contacten waren.

Czarnek's ondergang moet hem zelf pijn doen, want hij betekent steeds minder in de partij en probeert dus steeds luidruchtiger te zijn.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku