Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dit is het einde van PiS. Maar er zal gegil zijn hè heer Barski

Gestart door Pieszyce, 14 januari 2024, 00:59

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Dit is het einde van PiS. Maar er zal gegil zijn hè heer Barski

12 januari 2024 

We kunnen verwachten dat ons nog een door PiS veroorzaakte partijruzie te wachten staat. Dariusz Barski, benoemd door Zbigniew Ziobro, moet de post van procureur-generaal verlaten. De reden hiervoor is dat is gebleken dat hij is aangesteld op een manier die ... onwettig is.

- Op 12 januari 2024 overhandigde de procureur-generaal, de heer Prof. Adam Bodnar, hem tijdens een ontmoeting met de nationale openbare aanklager, de heer Dariusz Barski, een document waarin staat dat zijn herplaatsing in actieve dienst op 16 februari 2022 door de vorige procureur-generaal, de heer Zbigniew Ziobro, in strijd met de geldende wetgeving is gebeurd en geen rechtsgevolgen heeft gehad. Dit komt doordat een bepaling van de wet is toegepast die niet langer van kracht was, aldus het ministerie van Justitie.

- Als gevolg daarvan blijft de heer Dariusz Barski vanaf de datum van de overdracht van de bovengenoemde functie van procureur-generaal, d.w.z. vanaf 12 januari 2024, in staat van pensionering, waardoor hij de functie van nationaal openbaar aanklager niet kan uitoefenen, aldus het communiqué van het ministerie.

PiS is eraan gewend dat het meestal buiten de wet handelt. Maar om de procureur-generaal te benoemen in strijd met de huidige wetgeving? Dat is toch iets!

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku


Pieszyce


Er zal actie zijn! Hoofden zullen vliegen!

12 januari 2024 

Nou, en zoals we al aankondigden van PiS luister naar het gekerm en gekraak van tanden. En dit nadat Prof. Adam Bodnar had besloten dat Dariusz Barski niet langer procureur-generaal is. Het bleek dat Zbigniew Ziobra's kandidaat zijn positie had bekleed in ... overtreding van de wet.

- Op 12 januari 2024 overhandigde de procureur-generaal, de heer Adam Bodnar, tijdens een ontmoeting met de nationale openbare aanklager, de heer Dariusz Barski, hem een document waarin stond dat zijn herplaatsing in actieve dienst op 16 februari 2022 door de vorige procureur-generaal, de heer Zbigniew Ziobro, was uitgevoerd in strijd met de geldende wetgeving en geen rechtsgevolgen had. Dit komt doordat een bepaling van de wet werd toegepast die niet langer van kracht was, meldde het ministerie van Justitie.

De zaak lijkt eenvoudig. Maar bij het Openbaar Ministerie willen ze het blijkbaar niet accepteren.

- Het bureau van de procureur-generaal verklaart dat de functie van procureur-generaal wordt uitgeoefend door Dariusz Barski," schreef het officiële communiqué van het bureau van de procureur-generaal. Blijkbaar over de beslissing van het hoofd van het ministerie van Justitie heen.

Waar kan dit circus over gaan? De zaak is waarschijnlijk heel eenvoudig. - Barski wil het kantoor niet verlaten en het beroep niet erkennen. Hij is doodsbang dat bekend zal worden aan wie hij de toestemming voor het afluisteren heeft gegeven... - schreef Jan Piński op sociale media.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku

Pieszyce


Compromis van PiS.
Ze konden niet eens een misdaadbericht schrijven, al een fout in de eerste zin


13 januari 2024 

PiS en Soeverein Polen wilden minister Adam Bodnar aanvallen en dienden - op zaterdag (!) - een kennisgeving in dat hij een misdaad had begaan. Echter, al in de eerste zin zit een feitelijke fout waardoor het hele bericht de prullenbak in kan.

De Wet en Rechtvaardigheid partij en Soeverein Polen hebben een valse strafklacht opgesteld.

Opzettelijk of uit domheid hebben de parlementsleden in de eerste zin de formulering opgenomen dat Adam Bodnar de nationale openbare aanklager heeft ontslagen. Bodnar heeft hem niet ontslagen, alleen de benoeming van de openbare aanklager was gebrekkig, als gevolg waarvan de minister hem informeerde dat hij niet de nationale openbare aanklager was, omdat hij benoemd was door niet wettelijke termen.

Dit subtiele maar zeer belangrijke verschil maakt het hele bericht minder waard dan het papier waarop het is gedrukt en Jaki, Ozdoba, Romanowski, Warchoł, Wojcik en Gosek hebben gecompromitteerd.

Nou waren ze nooit erg wispelturig, maar nu blijkt dat ze ook tekortschieten in onderwijs.

Het is trouwens interessant dat iemand deze bon aannam op een zaterdag, wanneer de parketten van de cliënten van de straat nooit bediend zullen worden.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku