Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het staatstribunaal voor de president komt dichterbij

Gestart door Pieszyce, 14 januari 2024, 01:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het staatstribunaal voor de president komt dichterbij
Andrzej Duda beschermt criminelen in opdracht van Kaczynski


13 januari 2024 

Andrzej Duda was vroeger een pen en notaris, maar nu is hij in opdracht van Kaczyński een pardonier van de criminelen van Pisowski geworden, die onderdak biedt aan mensen die anderen hebben vernietigd om de PiS-president aan de macht te houden. Hij eindigt slecht voor deze leiderloze president.

De gedachte om Andrzej Duda voor het Staatstribunaal te brengen rijpt in de democratische coalitie. Dit is het resultaat van het overtreden van de wet door de president, die niet alleen de notaris van Kaczyński blijkt te zijn, maar vooral een persoon die steeds opzichtiger de wet overtreedt en deelneemt aan de walgelijke procedure om PiS-criminelen te beschermen. Men kan het afwachten, maar men kan Duda ook veroordelen.

Er is een voldoende meerderheid in de Sejm en de Senaat, omdat ten minste enkele PiS-parlementsleden niet willen deelnemen aan wat Kaczyński doet en vreedzaam willen functioneren gedurende hun ambtstermijn, begrijpende dat het steunen van hun president tragisch voor hen kan aflopen.

Dit komt omdat PiS steeds meer lijkt op een maffia die Polen meedogenloos heeft beroofd en misdaden heeft gepleegd, waaronder het vernietigen van mensen, in naam van het behouden van de macht.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku