Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Bodnar moet sneller handelen:

Gestart door Pieszyce, 15 januari 2024, 00:01

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Bodnar moet sneller handelen:
maffia-activisten van Wet en Rechtvaardigheid moeten worden opgesloten


13 januari 2024 

Er is maar één effectieve methode om de situatie met Kamiński en Wąsik te deëscaleren: meer PiS-activisten opsluiten, vindt professor Maciej Górecki van de Universiteit van Warschau. Heel veel Polen zijn het met hem eens.

Een sterke rechtsstaat, justitie die snel en effectief wordt toegepast, de onvermijdelijkheid van straf zijn de voorwaarden waaronder Polen zou moeten functioneren.

- Ik zeg al heel lang dat we ze in zo'n tempo moeten opsluiten dat ze geen tijd hebben om adem te halen nadat de een en de ander al in hechtenis zit + beveiliging van eigendommen. Aanklachten en onderzoeken plus arrestaties. Dat moet niet moeilijk zijn. In het geval van de Wet en Rechtvaardigheid partij is het niet nodig om iets voor te bereiden of te combineren. Het zou genoeg zijn om te zeggen dat degenen die documenten en opnames leveren kans maken op lagere straffen," meent een internetgebruiker.

- De druk op de Wet en Rechtvaardigheid partij moet steeds groter worden. Alleen de waarheid zal ons bevrijden," voegt de commentator eraan toe.

De Polen verwachten een harde rechtsstaat. Met de maffia valt niet te spotten. Bereid om het hele land in brand te steken om gevangenissen te vermijden.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku