Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kwasniewski fel over Duda's acties. "Het is extreem gevaarlijk"

Gestart door Pieszyce, 15 januari 2024, 00:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kwasniewski fel over Duda's acties. "Het is extreem gevaarlijk"

13 januari 2024 
 
Andrzej Duda kan bogen op een succes. Een heel specifiek succes, maar toch. Want niemand heeft meer bijgedragen aan de politieke chaos dan hij. Althans in de afgelopen dagen.

- Wat er de afgelopen dagen is gebeurd, is een duidelijk bewijs dat de president aan één kant van het dispuut in Polen staat, dat hij partijgebonden is aan de rechtse en PiS-kringen. Ik denk dat hij in deze rol zal willen blijven, zijn positie aan de rechterkant zal willen uitbouwen of - in de toekomst - zal willen vechten voor het leiderschap in de Wet en Rechtvaardigheid partij," reageerde Aleksander Kwasniewski op dit gedrag.

- Ik betreur het dat president Duda er tijdens zijn samenlevingsperiode voor heeft gekozen om te strijden voor het politieke leiderschap in één politiek kamp. Vanuit het oogpunt van het presidentschap is dit uiterst gevaarlijk en zal het de autoriteit van presidenten ondermijnen, ook van volgende presidenten. Het zal het vertrouwen in de instelling ondermijnen. De kosten van de betrokkenheid van de president bij de partij zijn zeer hoog," voegde de voormalige president eraan toe.

Bovendien heeft Duda verloren in de botsing met de regering. Want het recht staat duidelijk aan de kant van Tusk en zijn ministers. En de huidige president heeft zeker al een prominente plaats onder de Poolse krijgsheren.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku