Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De dood van een kind schreeuwt om gerechtigheid

Gestart door Pieszyce, 15 januari 2024, 00:17

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De dood van een kind schreeuwt om gerechtigheid
Duklanowski en Matecki moeten de gevangenis in!


14 januari 2024 

De dood van het zoontje van parlementslid Magdalena Filiks is een van die gevallen waarin de hele weerzinwekkendheid van het rechtssysteem aan het licht is gekomen. Het weghalen van dossiers bij het Openbaar Ministerie, het openbaar maken van laster, leugens en het filmen van haat, de samenwerking van ambtenaren met haters en vooral het slaan van politieke tegenstanders via kinderen. Tomasz Duklanowski, die naar Afrika is gevlucht, en Dariusz Matecki waren bij deze procedure betrokken. De laatste moet zijn parlementaire onschendbaarheid verliezen en zo snel mogelijk gearresteerd worden. Er moet een opsporingsbericht naar Duklanowski worden gestuurd.

Het systeem dat Kaczyński en Ziobro hebben gecreëerd, heeft niet alleen mensen rechtstreeks vernietigd. Het heeft kinderen getroffen. Een kleine jongen, het onschuldige kind van parlementslid Magdalena Filiks, werd het slachtoffer van dergelijke acties, uitgevoerd uit een verlangen om de macht te behouden. Zijn dood mag niet ongestraft blijven.

De lijst met namen van mensen die betrokken waren bij de actie tegen het kind is niet lang: Het is de officier van justitie uit Szczecin die de documenten overhandigde, iemand uit Warschau die ermee instemde om de bestanden te overhandigen, dat wil zeggen de minister of onderminister van justitie in de regering van Morawiecki, Tomasz Duklanowski, broer van een Pis raadslid, een hater die de oppositie aanviel op Radio Szczecin (hij vluchtte naar Afrika), Dariusz Matecki, een medewerker van Ziobro en een hater, Oskar Szafarowicz, die voor zijn rekening informatie verspreidde die door Duklanowski werd verzonden, en verschillende anderen - waaronder Rafał Ziemkiewicz.

Aan de schuld van deze personen kan niet worden getwijfeld. Het is tijd voor gevangenissen.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku