Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Zbigniew Stonoga: Wąsik woont in luxe cel, heeft tv en externe catering?!

Gestart door Pieszyce, 16 januari 2024, 00:17

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Zbigniew Stonoga: Wąsik woont in luxe cel, heeft tv en externe catering?!

15 januari 2024 

Groot schandaal in het gevangeniswezen. Veroordeelde Wąsik zit net als Siara, beweert Zbigniew Stonoga. Wąsik krijgt externe voeding, een onafhankelijke cel en een grote TV. Een normale veroordeelde heeft geen kans op zo'n luxe behandeling. Dit is een groot probleem en een last voor de nieuwe autoriteiten.

- Met apothekersprecisie zal ik u schrijven in welke omstandigheden deze crimineel verblijft," schreef Stonoga.

  • Op besluit van de directeur werd een 42-inch tv uit de gemeenschappelijke ruimte verwijderd en in de cel van Wąsik geïnstalleerd.
  • De derde speciale officier (normaal zijn het er twee) verblijft in ploegendiensten bij Wąsik in de cel.
  • Op de datum van opname in de gevangenis ontving Wąsik een voedselpakket (een normale gevangene moet daar maximaal twee weken op wachten)
  • Een van de eenheidsofficieren gaf Wąsik een ketel die bedoeld was voor gebruik door officieren.
  • Wąsik wordt elke dag bezocht (een normale veroordeelde twee keer per maand + een mogelijk derde bezoek als hij vader is van een kind jonger dan 15 jaar)
  • Veroordeelde Wąsik staat maximaal 5 uur per dag aan de telefoon (een andere veroordeelde mag één keer per week 10 minuten staan, exclusief gesprekken met zijn advocaat/vertegenwoordiger), maar technisch gezien is een maximum van 60 minuten vereist omdat dit het recht verlamt van andere gevangenen om hem te bellen.
  • Vanaf vandaag krijgt de veroordeelde Wąsik catering van buitenaf, hoewel de bepalingen van het Wetboek van Strafrecht hierin niet voorzien, in strijd met de bepalingen van artikel 216, §2 van het Wetboek van Strafrecht.

Op basis van deze feiten rijst de vraag aan de directeur-generaal van het gevangeniswezen op basis van welke wetgeving de veroordeelde Wąsik in zulke luxe in de gevangenis leeft.

Bewerking 15.22 uur

Er zijn drie bedden uit de vierpersoonscel gehaald en de veroordeelde heeft de hele cel voor zichzelf, schreef Zbigniew Stonoga.

Zbigniew Stonoga wijst er ook terecht op dat de publieke perceptie van de speciale behandeling van Wąsik desastreus zou kunnen zijn voor de nieuwe regering. Het is niet de reden waarom Donald Tusk en Adam Bodnar het rechtssysteem opruimen om een crimineel, die zo meteen nog meer aanklachten en vervolgens veroordelingen te wachten staan, op zo'n manier te behandelen. Terwijl je een enkele cel kunt begrijpen, kun je niet langer het eten, de televisie of de telefoon verklaren!

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku