Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

PiS heeft geen enkele kans

Gestart door Pieszyce, 17 januari 2024, 20:31

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


PiS heeft geen enkele kans
Het zal de presidentsverkiezingen verliezen


16 januari 2024

Politicoloog, prof. Rafał Chwedoruk laat zien dat PiS op een nederlaag afstevent bij de komende presidentsverkiezingen. En de huidige partijleiding kan er niets aan doen. – In sportterminologie – de wedstrijd is voorbij, de enige vraag die nog overblijft is de score – betoogt Chwedoruk.

– Vandaag zal rechts geen kans hebben om te winnen, net zoals voorheen de kandidaat van de andere kant geen kans had. Hoewel de laatste belangrijkste vertegenwoordiger van de toenmalige oppositie efficiënt bleek te zijn, had hij geen kans vanwege structurele factoren in het sociale leven – zegt de politicoloog.

– Op dezelfde manier zal het hoofdspel zich momenteel afspelen binnen de huidige heersende meerderheid, misschien al op het niveau van het naar voren brengen van kandidaten. Natuurlijk denk ik ook na over wat we hebben waargenomen in termen van publieke media, het rechtssysteem en de arrestatie van twee PiS-politici – voegt hij eraan toe.

Maar waarschijnlijk maakt niemand binnen PiS zich zorgen over dit vooruitzicht. Bovendien zal Jarosław Kaczyński zijn activisten nogmaals uitleggen dat "er niets is gebeurd". En zij gaven de nederlaag de schuld van enkele "indrukken van kracht".

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku