Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Terughalen door PiS ontvreemde geld, mogelijk of niet mogelijk?

Gestart door Pieszyce, 18 januari 2024, 17:28

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Terughalen door PiS ontvreemde geld, mogelijk of niet mogelijk?


Borys Budka zegt direct: we zullen elke door PiS gestolen zloty verrekenen

17 januari 2024

– De nieuwe autoriteiten van staatsfinanciën zullen alle verdachte contracten controleren die zijn gesloten met politieke aangestelden van PiS. Elke illegaal verdiende zloty wordt geïnd. Met interesse – zei Borys Budka.

– ... en dan te bedenken dat de 15X-coalitie pas een maand aan de macht is, nauwelijks de deur naar dit kabinet heeft geopend, en heel wat schandalen, subsidies, uitkeringen uit het justitiefonds, overdrachten van de CPK naar parochies , enz. zijn er al uitgevallen. Het is eng om te bedenken wat er zal gebeuren als de deur wijd openstaat – merkte een van de internetgebruikers op

En inderdaad, de diefstal en beroving van Polen ging op grote schaal door. De situatie waarin PiS miljarden stal, leidde tot een ernstige crisis in onze financiën, een uitbraak van inflatie en de vernietiging van de economie. Vandaag de dag betalen wij hiervoor een verschrikkelijke prijs.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


PiS beroofde Polen via staatsbedrijven
De bedragen zijn schokkend!


17 januari 2024

– De totale uitgaven van de bedrijven van het ministerie van Financiën die onderworpen zijn aan inspectie op het gebied van sponsoringactiviteiten bedroegen 794,8 miljoen złoty. De bedrijven gaven 810,7 miljoen złoty uit aan donaties, waarvan 680,6 miljoen złoty werd toegewezen aan donaties aan door deze bedrijven opgerichte stichtingen, waaronder 152,5 miljoen złoty aan PFN! De door bedrijven aan stichtingen overgemaakte gelden bleven vrijwel buiten ieder toezicht! Zes bedrijven van het ministerie van Financiën en vier stichtingen die door deze bedrijven waren opgericht, werden verhinderd de inspectie uit te voeren - zei parlementslid Dariusz Joński op een speciale persconferentie.

Dit betekent dat ieder van ons vele malen te veel heeft betaald voor brandstof, elektriciteit en de diensten van deze bedrijven. Er werd op ongelooflijke wijze geld verspild.

– Ongeëvenaard wanbeheer. Verschrikkelijke resultaten van controles van de uitgaven van bedrijven van het ministerie van Financiën en hun stichtingen. Als een van de aanvragers van deze ad hoc audit waren wij aanwezig op de conferentie waar de audit van de Hoge Rekenkamer werd samengevat. Het resultaat is 10 meldingen aan het parket – voegde parlementslid Michał Szczerba toe.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku