Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De Parlementaire Gezondheidscommissie heeft het ministerie van Volksgezondheid

Gestart door Pieszyce, 19 januari 2024, 01:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De Parlementaire Gezondheidscommissie heeft het ministerie van Volksgezondheid
om toegang gevraagd tot de vermogensverklaring van het voormalige hoofd van ABM


AS
16 januari 2024

Zoals Bartosz Arłukowicz heeft meegedeeld, heeft de parlementaire gezondheidscommissie het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om de vermogensverklaring van het voormalige hoofd van het Medisch Onderzoeksbureau, Radosław Sierpiński, te verstrekken. Verdere discussie over het functioneren van de ABM werd verplaatst naar de volgende vergadering van de Gezondheidscommissie volgende week.
 
Het onderwerp van het functioneren van het Medisch Onderzoeksbureau in 2019-2023 is niet uitgeput, ondanks vele uren discussie tijdens de bijeenkomst van dinsdag van de Parlementaire Gezondheidscommissie (16 januari). Bij besluit van voorzitter Bartosz Arłukowicz werd het verdere deel van de discussie verplaatst naar een vergadering die volgende week speciaal voor dit doel zou worden belegd.

Zoals aangekondigd door het hoofd van de Parlementaire Gezondheidscommissie, zullen zowel parlementsleden als genodigden opnieuw commentaar kunnen geven op kwesties die verband houden met ABM. De Commissie wil zich ook voorbereiden op een mogelijke indiening van meldingen bij het parket over de mogelijkheid van het plegen van een misdrijf.

Bartosz Arłukowicz deelde ook mee dat de Gezondheidscommissie het ministerie van Volksgezondheid om toegang had gevraagd tot de vermogensverklaring van de voormalige president van het Medisch Onderzoeksbureau, Radosław Sierpiński.

– Vandaag heb ik een antwoord ontvangen van de minister van Volksgezondheid dat dit werk aan de gang is, dat wil zeggen een analyse van hoe – naar het blijkt – aangiften van geclassificeerde activa moeten worden ingediend – zei Bartosz Arłukowicz tijdens een bijeenkomst van de parlementaire gezondheidscommissie.

- We zullen wachten op het document van het ministerie van Volksgezondheid, en de Parlementsleden zullen in deze periode nog een reeks vragen kunnen voorbereiden. Deze vragen zijn niet alleen van belang voor de parlementsleden, maar ook voor de wetenschappelijke gemeenschap, die geen aanvraag heeft ingediend bij het ABM of een aanvraag heeft ingediend en geen subsidies heeft gekregen. Dit is zeer verontrustende informatie voor ons," benadrukte het hoofd van de parlementaire gezondheidscommissie aan het einde van de vergadering.

LEES OOK: Het hoofd van de ABM had toestemming van Szumowski en Niedzielski om op 10 andere plaatsen tegelijk te werken

Bron:    Puls Medycyny  przez AS      język po Polsku