Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Giertych start zijn werk -Er werd een team voor PiS schikkingen opgericht

Gestart door Pieszyce, 20 januari 2024, 00:37

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Er werd een team voor PiS schikkingen opgericht
Giertych werd haar leider


18 januari 2024

Kamerleden van de Burgercoalitie hebben een schikkingsteam opgericht. Het doel is ervoor te zorgen dat alle mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan verschillende soorten misdaden, diefstallen en machtsmisbruik in de afgelopen acht jaar worden gestraft - schreef Roman Giertych.

Het schikkingsteam zal zich onder meer bezighouden met de activiteiten van de Poolse televisie en de publieke radio, met name de laster van politieke tegenstanders, die tot een verschrikkelijke tragedie heeft geleid, zoals de dood van de burgemeester van Gdańsk, Paweł Adamowicz, en de zoon van Kamerlid Filiks.

Het team zal zich ook bezighouden met de activiteiten van NCBiR, het Justitie fonds en het beademingsschandaal. Er wordt ook samenwerking met het bureau van de procureur-generaal aangekondigd om zaken op te helderen die verband houden met de vervolging van rechters en aanklagers en onregelmatigheden in de activiteiten van het Constitutioneel Hof, de Nationale Raad voor de Rechtspraak en het Hooggerechtshof.

Andere zaken die verband houden met het opbouwen van een netwerk van corruptie en nepotisme door PiS in de afgelopen acht jaar zullen ook voor de rechter worden gebracht. Het Schikkingsteam zal samenwerken met het door de regering aangestelde interministeriële schikkingsteam, concludeert Giertych

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce

Giertych bespotte krachtig het hoofd van Orlen.
 Obajtek viel stil


18 januari 2024

Vandaag verscheen er informatie in de media dat de CBA een inspectie in Orlen heeft uitgevoerd. Hoewel het bedrijf volhoudt dat het een 'routinematige bijeenkomst' was. Dat stond tenminste in de officiële aankondiging.

– CBA in Orlen. Sinds 08.15 uur zijn de kantoren van de belangrijkste mensen in het concern doorzocht, waaronder het kantoor van president Obajtek. De huiszoeking wordt uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar het gebruik van invloed, zegt Jacek Czarnecki van Radio ZET.

De zaak werd opgehelderd door de CBA zelf, waarin stond dat de agenten op het hoofdkantoor van het bedrijf procedurele activiteiten uitvoerden op verzoek van het regionale parket in Gdańsk.

– En jij, Daniel, ben je al onderweg naar het presidentiële paleis? – vroeg advocaat Roman Giertych op sociale media.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce

Wat gebeurt er als de commissie Giertych aan de slag gaat?

19 januari 2024

PiS zal 100 posters moeten drukken ter verdediging van dieven en criminelen. Dit is het aantal Kamerleden dat de commissie Giertych wil beschuldigen.

PiS-parlementsleden hebben misdaden begaan, Polen beroofd, ons land verwoest en onschuldige mensen vervolgd. Daarom zullen zij verantwoordelijk worden gehouden, zegt Roman Giertych. Hij vormde een commissie en riep pro publico bono de hulp in van de juridische wereld. Zijn activiteit is het reinigen van de openbare ruimte van criminelen en dieven.

Giertych kondigt een zeer harde regeling aan tussen PiS en Soeverein Polen. De tijd van clementie voor criminelen in de politiek is voorbij in Polen. Eén voor één worden ze naar de gevangenis gestuurd. Matecki, Mejza, Morawiecki – en verder, verder, verder.

Nultolerantie.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Roman Giertych doet een beroep op de 'gecremeerde' wapenhandelaar om zich te melden

20 januari 2024

Het beademingsschandaal komt terug. Roman Giertych doet een beroep op de wapenhandelaar om terug te keren.

Ik wend me tot de wapenhandelaar die beademingsapparatuur verkocht aan de PiS-regering, het geld in zijn zak stak en stierf. Als u zich toevallig beter voelt, wil ik u eraan herinneren dat u over een jaar de status van kroongetuige kunt aanvragen, het geld (of een deel ervan) kunt teruggeven en kunt vertellen wat er is gebeurd. Meneer Handelaar. Bent u al hersteld van de ongetwijfeld moeilijke crematieprocedure, dan wachten wij tot u ons alles vertelt. Dit is het moment – schreef Roman Giertych.

De wapenhandelaar leeft – hij is een officier van de geheime dienst.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polskup

Pieszyce


 ;D  ;D  ;D

Kom maar terug uit Libanon, PiS kan je niet meer dekken.  ;D  ;D

Maar als je echt rustig nadenkt, is het vreselijk dat men zoiets an doen

WE weten hoeveel Polen onnodig stierven.

Ook daar mag Kaczyński voor betalen.   >:(  >:(

Sorry voor de reactie, maar twee van onze vrienden overleefde dit niet door deze affaire.

Pieszyce


Giertych zegt direct: we zullen PiS-leden naar de gevangenis sturen

20 januari 2024

– In zekere zin hebben we een gemeenschappelijk doel met jullie PiS-supporters. Zowel jij als wij willen dat je toekomstige leven ten koste gaat van de staat, schreef Roman Giertych.

Op deze manier verwees hij naar zijn aankondigingen met betrekking tot het indienen van aanklachten tegen ongeveer 100 PiS-parlementsleden. Het aantal mensen dat een boete krijgt, is uiteraard veel groter.

De prioriteit voor de nieuwe regering is niet alleen het oplossen van schandalen, maar ook van haatzaaiende uitlatingen, waaronder: aanvallen op het kind van parlementslid Filiks. En hier omvat de definitieve lijst Ziobro, Matecki, Duklanowski en Szafarowicz.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku