Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De problemen van Macierewicz

Gestart door Pieszyce, 20 januari 2024, 00:53

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De problemen van Macierewicz
Ze zullen zijn activiteiten controleren


19 januari 2024

Antoni Macierewicz was jarenlang de eminence grise van de Poolse politiek. Dit komt omdat hij de onverdeelde leider was van het werk van de subcommissie die de oorzaken van de Smoleńsk-ramp moest verklaren. En onder verwijzing naar haar 'bevindingen' wierp hij beschuldigingen naar links en rechts. Nu zal hij veel moeten uitleggen.

Władysław Kosiniak-Kamysz en Cezary Tomczyk kondigden de oprichting aan van een team dat het werk van de subcommissie van Macierewicz zal beoordelen. De exploitatie daarvan – laten we eraan toevoegen – heeft ons miljoenen zloty gekost.

– Dit is een zeer belangrijke dag voor ons. We hebben onze landgenoten betrouwbaarheid, eerlijkheid, het vinden van de waarheid en het tonen van de waarheid beloofd.
(...) Een van de zaken die veel respect, gevoeligheid, respect voor pijn en herinnering vereisen, is wat er op 10 april 2010 gebeurde. De ramp bij Smoleńsk, waarbij de president van de Republiek Polen, vertegenwoordigers van verschillende politieke formaties, parlementariërs, ministers en commandanten omkwamen. De elite van de Republiek Polen. Het was een gebeurtenis die heel Polen met pijn vervulde, zei Kosiniak-Kamysz.

– Sommige mensen wilden deze tragedie politiek gebruiken en hun politieke kapitaal opbouwen. Het is de plicht van de Republiek Polen om deze vooraanstaande figuren te herdenken die hun leven verloren in dienst van de Republiek Polen. Ze stierven bij een ongeval, bij een ramp - voegde de PSL-leider eraan toe.

Macierewicz verkeert in ernstige problemen. Hoe zal hij dit allemaal verklaren?

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Bobal

Deze hele commissie heeft ruim PLN 30 miljoen gekost, deels externe kosten en deels jarenlang in de zakken van de commissieleden. En Macierewicz heeft de commissie alleen gebruikt om zijn eigen complottheorie over een aanslag bewezen te krijgen, wat uiteindelijk niet gelukt is. Andersluidende bewijzen werden genegeerd of zelfs vernietigd. Macierewicz heeft dus helemaal niet aan waarheidsvinding gedaan waar hij voor betaald werd. Dit gaat verder dan wanbeleid, namelijk ordinaire fraude. Dus.... PLN 30 miljoen terugclaimen en een passende gevangenisstraf! Ik zou niet graag in zijn schoenen staan :-).

Pieszyce100% met je eens.

Deze man heeft zeer veel slechts gedaan voor en in Polen.