Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński wilde Polen uit Europa halen om het Poetin makkelijker te maken?!

Gestart door Pieszyce, 22 januari 2024, 00:45

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczyński wilde Polen uit Europa halen om het Poetin makkelijker te maken?!

21 januari 2024

PiS is een van de meest pro-Russische partijen ter wereld. Alle acties van Kaczyński waren gericht op het op gang brengen van het proces waarbij Polen de Europese Unie zou verlaten. Ten eerste werd Groot-Brittannië beroofd van de Unie, waardoor het zwakker werd dan het Westen. De volgende waren Hongarije en Polen, die – in het Russische plan – een absurde creatie zouden creëren in de vorm van de 'Oostelijke Unie'. Ja, dergelijke plannen zijn waarschijnlijk besproken tijdens de bijeenkomsten van Kaczyński, Morawiecki, Le Pen, Salvini en Orban.

Vandaag de dag lopen wij – en dat moeten wij helaas beseffen – een groot risico. De Baltische republieken zijn kleine landen die niet in staat zijn enig verzet te bieden tegen het Russische leger. Hun grondgebied is veel kleiner dan dat van Oekraïne. Als het plan van Kaczyński was geslaagd, hadden we in een mum van tijd een invasie van Estland, Letland en Litouwen kunnen hebben gehad. Want in feite is het Poetins plan om de Sovjet-Unie weer op te bouwen.

Het is de moeite waard om te beseffen dat Rusland ook andere troeven heeft, verschillende soorten organisaties en mensen in Polen. Ze infiltreerde bij de geheime diensten (het is geen toeval dat daar een alcoholist aan het hoofd stond). Het infiltreerde in sommige politieke partijen. De boodschap die door PiS en Soeverein Polen is geïmplementeerd, heeft zijn rolmodel in het Kremlin.

En het zal binnenkort verschijnen.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku