Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

"Agent Tomek" zorgt voor nog meer problemen voor PiS

Gestart door Pieszyce, 22 januari 2024, 00:52

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


"Agent Tomek" zorgt voor nog meer problemen voor PiS

21  januari 2024

Ik denk niet dat iemand op Nowogrodzka deze klap had verwacht. De ooit beroemde "agent Tomek", oftewel Tomasz Kaczmarek, onthulde een kijkje achter de schermen van het functioneren van de CBA tijdens de regering van de ministers Kamiński en Wąsik.
Advertenties

– Op verzoek van Kamiński en Wąsik ben ik in een bedrijfsauto naar Wenen gegaan samen met twee directeuren van de operationele en onderzoeksraad, de heer Grzegorz P. en Krzysztof B., die ook veroordeeld zijn in het landschandaal. Het doel van het bezoek was duidelijk: het vinden van een fabriek die speelautomaten produceerde. Het was slechts een excuus voor deze heren om beloond te worden voor hun trouwe daden door twee dagen door te brengen in een bordeel in Wenen - onthulde Tomasz Kaczmarek op TVN.

– Het door de CBA gebruikte werkingsfonds werd ook crimineel gebruikt – voegde Kaczmarek eraan toe.

Het duurde niet lang voordat ik op deze woorden reageerde. – Vanwege de openbaarmaking door een voormalige CBA-agent van informatie over het verduisteren van overheidsgeld door het management van deze dienst, zal het Law and Justice Settlement Team volgende week een melding indienen bij het openbaar ministerie in deze zaak – schreef parlementslid Roman Giertych op de X-website.

 Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Roman Giertych reageert op de woorden van agent Tomek
Zal juridische stappen ondernemen


21 januari 2024

Vanwege de openbaarmaking door een voormalig CBA-agent van informatie over het verduisteren van overheidsgeld door het management van deze dienst, zal het Law and Justice Settlement Team [schikkings team] volgende week een rapport indienen bij het openbaar ministerie - zei de coördinator van het werk van het team, KO parlementslid Roman Giertych. Dit is een reactie naar aanleiding van het interview van Tomasz Kaczmarek voor 'Superwizjer', waarin de oud-agent sprak over misstanden bij de CBA.

Giertych maakte zijn besluit bekend op sociale media.

Agent Tomek over de activiteiten van de CBA onder leiding van Kamiński en Wąsik

Zaterdag was de gast in de 'Superwizjer'-studio na de uitzending van de reportage 'Agent Tomek's Confession' voormalig PiS-Kamerlid en voormalig CBA-agent Tomasz Kaczmarek, aan wie onder meer werd gevraagd: over hoeveel overheidsgeld werd besteed aan de activiteiten van de CBA.

"Toen de acties mislukten, werden ze weggegooid. Het exploitatiefonds dat door de CBA werd gebruikt, werd ook crimineel gebruikt", benadrukte Kaczmarek, geciteerd op de website van TVN24.

Kaczmarek gaf het voorbeeld van een reis naar Wenen. "Op verzoek van Kamiński en Wąsik ben ik in een bedrijfswagen naar Wenen gegaan samen met twee directeuren van de operationele en onderzoeksraad, de heer Grzegorz P. en Krzysztof B., die ook veroordeeld zijn in het landschandaal. Het doel van "Het bezoek was schijnbaar, om willekeurig een fabriek te vinden die speelautomaten produceerde. Het was slechts een voorwendsel voor deze heren om beloond te worden voor hun trouwe daden door twee dagen door te brengen in een bordeel in Wenen," zei een voormalig CBA-agent.

Hij wees erop dat "het verblijf in Wenen werd betaald door de Poolse belastingbetalers." "Deze reis was niet gericht op het bestrijden van de misdaad", voegde hij eraan toe, geciteerd door TVN24.

Donderdag maakten KO-parlementsleden de oprichting van het schikkingsteam bekend. "Ons doel is ervoor te zorgen dat alle schuldigen aan verschillende soorten misdaden die de afgelopen acht jaar zijn gepleegd, worden gepakt en gestraft", benadrukte Giertych toen.

Auteur:  łgo
Bron: PAP, wiadomosci.onet.pl przez łgo   język po Polsku

Pieszyce


"Een bordeel als beloning voor goede service."
Giertych kondigt aan dat hij het parket op de hoogte zal stellen


CAO
21 januari 2024
Alicja Gardulska

"Als de aanklachten van Tomasz Kaczmarek worden bevestigd, moeten naar mijn mening alle daders onmiddellijk worden gearresteerd", schreef de coördinator van het team voor Recht en Rechtvaardigheid [schikkingsteam].

Tomasz Kaczmarek, voormalig PiS-Kamerlid en de bekendste CBA-agent (bekend als Agent Tomek), was zaterdag te gast in het programma 'Superwizjer' op TVN 24. Hij sprak onder meer: over hoe, in de tijd van Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik, het exploitatiefonds werd gebruikt om de meest trouwe agenten te belonen.

Hij herinnerde zich een verhaal uit de herfst van 2009, toen er een gokschandaal uitbrak dat de toenmalige PO-PSL-regering trof. Zoals hij zei, nam hij als beloning Grzegorz P. en Krzysztof B., agenten die onderzoek deden naar PO-politici, in een bedrijfsauto naar Wenen. – Het doel van de reis was duidelijk. We gingen onder het voorwendsel een gokmachinefabriek te vinden. Beide agenten brachten zelfs twee dagen door in bordelen en hotels, zei hij. – Ik gebruikte exploitatiegeld om alcohol, huisvesting en bordelen te betalen 

Betaalmuur:

Bron:   wyborcza.pl przez Alicja Gardulska     język po Polsku